7 saker du bör veta om badrumsrenovering

Badrumsrenovering är något som många drömmer om. Att få ditt drömbadrum kan vara en stressful tid i ditt liv. I vår artikeln ska vi gå igenom allt du behöver tänka på kring badrumsrenovering.

Att renovera badrummet är en vardagslyx som många har drömmarna om att göra. Badrummet upplevs som ett av de viktigaste platserna i vår bostad, och det är klart att du vill att det ska passa just dig. Du kanske redan vet hur ditt drömbadrum ska se ut, men vad ska du då tänka på när det kommer till att omvandla detta?

1. Det är viktigt att sätta en budget

2. Att hitta rätt hantverkare är vitalt

3. Det kommer att ta tid att få det perfekta badrummet

4. ROT-avdraget på 30 % gäller för arbetskostnaden

5. Du kan spara pengar genom att göra vissa saker själv

6. Fråga om ett antal offerter från olika firmor för att hitta det som passar din budget

7. Dokumentationen från firman som utförde renovering ökar värdet på lägenheten

Lämna renoveringen till proffsen

Du kanske älskar att göra projekt runt om i huset, men det betyder inte att du är redo för en hel badrumsrenovering. Det finns klart saker du kan göra själv, men det finns mycket det är bäst att lämna till proffsen. Ibland är det dessutom inte lagligt att göra det själv, utan det måste utföras av någon med den rätta certifieringen. Detta gäller speciellt när det kommer till installationer av rör och ledningar som är i väggen. Att dessa är installerade rätt är vitalt. Det kan annars leda till stora vattenskador i ditt badrum. Det gäller även allt som handlar om el installationer. Att hantera el själv är inte heller lagligt och kan dessutom ha allvarliga konsekvenser. Du kan naturligtvis göra vissa saker själv - som att lägga kakel eller att måla ditt badrum. Tänk dock på att det kan vara rätt tidskrävande.

Planera för framtiden

Att planera din badrumsrenovering inför framtiden är något annat du också borde tänka på. Om det finns planer på att utöka familjen i framtiden så vill du att ditt badrum ska reflektera detta. Planera därför ditt badrum noggrant, och du kan även be om rådgivning från en kunnig hantverkare. En professionell firma har kunskapen om badrumsrenovering och vet vad som kan fungera i ditt badrum. Att renovera ditt badrum är en investering för din byggnad, och kan även höja värdet på ditt hus om du en dag väljer att sälja.

11 Apr 2020