Blogg

Så väljer du rätt målare i Solna

15 sep 2021

Planer på att måla om huset? Bästa resultat får du om du anlitar en erfaren och duktig målare i Solna. Det finns många, men här listas några viktiga egenskaper att leta efter i en målerifirma.

Först har vi erfarenhet. I Sverige behöver en professionell målare ha arbetat ett specifikt antal timmar i praktik, innan hen kan kallas för målare. Denna erfarenhet gör det lättare för målaren att arbeta både snabbt och noggrant. Ett seriöst företag jobbar med kompetensutveckling hos personalen. Detta gör man genom att fortsätta vidareutbilda sina anställda både inom hantverket som serviceandan.

Att du som kund ska känna att dina önskemål och behov är viktigast är målet. Endast på detta sätt kommer du att bli riktigt nöjd med resultaten. Så ett företag som sätter stor vikt på erfarna arbetare och ger ett serviceinriktad bemötande kommer att göra dig nöjd.

Offert och hembesök från målare

En del företag erbjuder dig en kostnadsfri offert, vilket är perfekt för dig som först vill kunna försäkra dig om att du får ett bra pris för de tjänster du behöver. Dessutom kan du be om ett hembesök för att firman ska kunna se exakt hur arbetet behöver utföras.

Har du svårt att bestämma vilken färgkombination som kommer att passa i rummen så kan målare i Solna även komma med smarta förslag. Under hembesöket kan en noggrann utvärdering genomföras för att se om något förarbete behöver göras innan målningen, till exempel. Ett fysiskt hembesök eller ett videosamtal ger underlag till en bättre planering inför arbetet.

Golvet som fungerar på industrin

24 aug 2021

Det ska bara fungera bra. Är det så du tänker när du tänker industrigolv på ditt företag? Men hur är ett golv som fungerar och vad vill du ska fungera med, och på, golvet på din industri?

Industrigolv. Säger det ordet dig någonting? Om du arbetar på en industri så kan svaret vara ja. Men om du inte gör det, så kan det svävande komma något i form av: ett betonggolv, kanske?

Då är det en gissning som inte alls är så fel. Även om industrigolv kan bestå av en mängd olika material och utformningar, beroende på vilken funktion det är i den lokalen.

För det kan vara ett golv som är i trä, klinker, gummi, asfalt och till och med metall. Huvudsaken är att det är ett golv som fyller sin funktion på bästa sätt, vilket ibland kan innebära olika material.

Från maskiner till finskor

Det är nog inte så ofta som ett industrigolv besöks av människor med finskor, men det är ändå inte så långt ifrån verkligheten. Ett industrigolv måste fungera för alla vätskor och material som kan spillas på golvet.

Det ska även tåla allt i maskinväg, samtidigt som du ska kunna gå på det utan att halka eller få ont. Förutom det så ska du även lätt kunna rengöra golvet och kunna se om något har spillts, så att du kan ta bort det.

Låter det som golv som ska ha en väldig massa funktioner och möjligheter så stämmer det exakt.

En tillverkare av lågenergihus som passar dig

16 aug 2021

Ska du bygga hus? Vill du dra ditt strå till stacken gällande miljön och samtidigt få billiga driftskostnader? Då kanske du ska kika på tillverkare av lågenergihus. Här kommer tips för dig.

Vilka val kan du göra som är bra för dig, för miljön och för din ekonomi? Jo, om du ska bygga hus så kan du börja med att kolla in en skicklig lågenergihustillverkare, och olika husmodeller och funktioner som de kan erbjuda.

Men bli inte skrämd om du skulle upptäcka att priserna kanske inte är de billigaste. Gör istället ett räkneexempel på hur lite du kommer ha i driftskostnader framöver, så kommer du förstå att du inom ett antal år har tjänat in husets pris. Och därefter kommer du till och med gå med plus. Kanske mer än så, ifall du även installerar någon typ av värmekälla eller energikälla, där du kan sälja vidare överskottet.

Med ny teknik

Blir du helt vimmelkantig när du går in och läser om lågenergihus och vad det innebär? Kanske är det en hel del ord som du inte är van vid, men om du ska bygga ett nytt hus så är det viktigt att du låter det få ta sin tid. Rusa inte iväg och bygg ett hus som du kanske lika snabbt får ångra. Ta gärna all info du kan få av tillverkaren och be även om referenser. På det viset kan du få höra från andra husbyggare vad de tycker om sin husbyggnation.

När behöver du en expertgolvläggare i Uppsala?

11 aug 2021

Är du sugen på att lägga om ditt golv i Uppsala själv? Det är alltid kul med nytt. Man kan dessutom matcha det fint med resten av hemmet. Så vad kan man göra själv och när ska man ha en golvläggare?

Att lägga golvet själv behöver inte vara alltför svårt. Först måste du riva upp det gamla golvet. Sen måste du mäta, eventuellt kapa för att sedan lägga dit det. Ja om du har klickgolv, annars gör man på ett annat sätt. Även med klickgolvet är det en del att göra, man behöver olika verktyg för att få det att sitta bra. Men framför allt så behöver man veta hur man ska lägga det. Mycket av golvet vi använder oss av i Sverige är trägolv, det är både fint och praktiskt att använda. Däremot så är det ett levande material som ändras med årstiderna. Där behöver man en riktig expert, en golvläggare, som kan lägga golvet.

Golvläggare lägger golvet perfekt

Det finns flera fördelar med att anlita en golvläggare. Det är inte bara att golvet läggs perfekt, det är även att man slipper göra det själv. Man får ett golv som håller länge och man slipper eventuella springor i golvet för att det blivit fel lagt. Dessutom ska man inte glömma bort att man kan få hjälp av rot-avdraget när man anlitar en golvläggare. För att få det måste man anlita ett företag som betalar F-skatt. Du måste även äga bostaden för att det ska gälla.

Hur kan man bäst slipa golv i Stockholm?

29 jul 2021

Det är alldeles för lätt idag att bara köpa nytt golv. Istället för att ge det gamla en chans och slipa det. Visst är det roligt med nytt men bättre om man kan ta vara på det gamla golvet i Stockholm.

Nej, nu börjar det bli för tråkigt. Det går knappt att gå på golvet utan att en träflisa sticker in i foten. Sen sitter man i en evighet och gräver i foten för att lyckas hitta den. Nej tack, inte mer trä i fötterna. Golvet har gjort sitt, det är inte bara flisorna, det ser också förskräckligt ut. Med en massa små barn som har åkt fram längs golvet har det verkligen tagit stryk i längden. För att inte tala om där datorstolen är, där är det nästan helt kalt. Trots det vill man inte göra sig av med sitt gamla kära trägolv. Det matchar trots allt in väldigt väl och dessutom känns det speciellt att bevara det. Kanske ska man ge sig på att slipa golvet istället, få fram en fin och fräsch yta.

Genom att slipa golvet säger ni hejdå till träflisor

Ni har bara hört en massa positivt om golvslipning. Det tar inte alls lång tid och resultatet blir som nytt. Man kan bevara det gamla, men ändå sätta sin egen prägel på det. Så att lägga på en golvfärg är inte omöjligt. Det är enkelt att slipa golv i Stockholm, det finns bra firmor som erbjuder det. Man kan även välja att göra det själv. Men man finner många gånger att det är värt att ta hjälp. Det krävs ändå en del kunskaper för att inte riskera att få ett snett golv eller slipa alldeles för mycket på vissa ställen.

En maskin slipar golvet

Med hjälp av en golvslipningsmaskin får man till den perfekta ytan. Den slipar bort det översta laget och tar fram en ny fin yta. Säg hejdå till alla sprickor och missfärgningar, för nu väntar något nytt och fint. När slipningen är färdig ska allt efterarbete göras. Detta gör såklart även företaget ni anlitar. De behandlar golvet så att det skyddas från både repor och missfärgningar, vill man kan man även färga golvet då. Hur ofta man kan slipa golvet beror både på vilket golv du har och hur tjockt det är. Men allt detta kan du få svar på från företaget du vänder dig till när golvet ska slipas.

Golvet lägger sig inte själv

14 jul 2021

Vill du skapa vackra och viktiga ytskikt i bostäder så kan golvläggare vara ett yrke för dig. Ett yrke där du får vara på olika platser, träffa olika människor och arbeta med olika material.

I denna tid av digitalisering och maskiner som gör mycket av människans tidigare uppgifter, kan man undra hur långt det går att dra utvecklingen. Kommer det en dag dyka upp spisar som kan tillaga mat från grunden? Kan kläder själva bedöma när de behöver tvättas, och kasta sig in i tvättmaskinen? Och kommer det finnas golv som kan lägga sig själva? Vem vet.

Men än så länge krävs det en golvläggare i Borlänge för att lägga golv. I Borlänge med omnejd. Tur är nog det, tycker säkert många golvläggare. För det är ett yrke som många trivs mycket bra med. Dels på grund av kreativiteten och för att det är ett så pass omväxlande arbete.

Kreativitet med utbildning

Många yrken har en blandning av olika kompetenser som ska finnas. Det är den grundläggande kunskapen om alla steg inom yrket, som kan vara mer eller mindre att läsa in. Men det finns även två andra faktorer som spelar in, och det är den personliga lämpligheten och erfarenheten. Golvläggning är ett av många yrken där du ska ha kunskapen och erfarenheten, men även vara ordningsam, noggrann och kreativ. Utan de tre personlighetsdragen kommer du få svårt att bli lyckad inom yrket. Känner du att det beskriver dig så kan golvläggare passa för dig.

Snyggaste fasaden i grannskapet

27 jun 2021

Vill du förändra ditt hem så är en ny färg något som kan göra stor skillnad. Du kanske vill följa modets växlingar eller måla med en färg som du tycker passar speciellt bra för din husfasad.

Det var en gång en kvinna som hette Carola. Fasaden på sitt hus ville hon gärna måla. Skulle det bli vitt, grönt eller blått? Det hon valde blev i alla fall flott. Hur är det med dig och din husfasad? Behöver du också måla om för att det är slitet, eller vill du göra en förändring bara för att du tycker att det är roligt? Beroende på hur stort och högt hus du har, kan du ha lättare eller svårare när det gäller din målning. För i vissa fall måste du ta till en lift, så att du kommer upp säkert.

Duktig inom färgsättning i huvudstaden

Vem är det som är duktig på färgsättning i huvudstaden? Jo, det är såklart en bra målare i Stockholm. En utbildad yrkesarbetare som har som sitt stora intresse att måla om allt du kan tänka dig. Det kan vara väggar inomhus, fasaden, grunden, golven och till och med taken. För allt som finns kan du också måla. Men en av de ytor som är mest utsatta är fasaden på ett hus. Fasaden som får ta alla smällar från årstiderna och som är mycket viktig att måla med en färg som passar för det material som fasaden består av. Välj rätt så blir det en god matchning.

Skydda huset från direkt solljus

27 jun 2021

Varför skulle man vilja skydda huset från solljus, kan ni tänka. Jo, men insidan av huset behöver ju inte ständigt värmas upp av solen. Vill man basta så gör man det, men inte i sitt eget hus.

Sommaren välkomnas stort av Göteborgarna, den kunde inte varit mer välkommen. Dagarna blir så mycket längre, detta ljuset fyller en med energi och glädje. Solen värmer ens kropp när man ligger vid havet och solar. Hur mycket bättre kan det bli? Visst, det finns en del nackdelar med. Som att den värmer upp huset så man knappt kan vara inomhus. Är den enda lösningen verkligen en AC eller finns där något annat? Att skaffa en AC just nu står inte på ens “to do list”. Undra om markiser i Göteborg kan hjälpa?

Snygga och praktiska

De är både snygga och praktiska, ja, såklart pratar man om markiser. Med markiser kan du hålla solens heta strålar ute. Vilket gör att du slipper sitta i soffan och bränna dig på solen. Du slipper ha ett hem som är lika uppvärmt som bastun du förberett i en timme. Dessutom är det väldigt snyggt. Det ser otroligt prydligt ut när de är utdragna. På ett snyggt sätt matchar de huset. En annan sak som gör det ännu bättre är att de är automatiska. Man behöver inte stå och veva sig trött, för de sköter sig själva. Med hjälp av sensorer känner de av när de behöver fällas in och ut. Självklart har man trots det en del att säga till om.

Håll kylan ute

20 jun 2021

Om dina gardiner rör sig i vinden, när det är minusgrader ute, är det dags att göra en ordentlig översyn. Det finns sätt att täta fönster på, som gör att du kan behålla dina gamla fönster.

Förr i tiden var det vanligt att ha tjocka gardiner i alla fönster. Det berodde på att fönstren var dåligt isolerade, ibland hade de till och med synliga glipor. Idag är otäta fönster inte något som du behöver stå ut med. Om du har bra fönster, men ändå upplever att det drar in, så kan det räcka att du använder dig av en tätlist för fönster. Det är en mjuk list som du fäster runt fönstret, för att se till att fönstret sluter helt tätt när det är stängt. Inga mer fladdrande gardiner eller behov av tjocka filtar med andra ord. Dina uppvärmningskostnader kommer också att gå ner, som en extra bonus.

Historien om tätlisten

Har du också haft den där grannen som vet allting bäst? Som har alla verktyg hemma och som aldrig gör någonting utan att tala om det för alla grannar, inklusive dig? Den typen av närboende kan tidvis vara frustrerande och irriterande att ha och göra med. Men det är ändå klokt att hålla dig god vän med dem, för du vet aldrig när deras kunskap kommer väl till pass. Som den gången du råkade sätta tätlisten på fel sida om fönstret. Eller när du använde dig av fel sorts tätlist, och inte längre kunde stänga fönstret.

Tapetseringodisean

13 jun 2021

Ett överaskningsprojekt såsom omtapetsering kan snabbt gå över till att bli en frustrerande mardröm. Låt det inte hända dig, skaffa dig istället rätt verktyg och tapetsera som ett proffs!

Familjen är bortrest och du tänkte överraska dem med nya tapeter när de kommer hem. Imorse kom tapeten med silvrigt rosmönster som din tjej velat ha så länge. Den bilmönstrade tapeten har du gömt i en vrå i garaget sedan förra veckan, i väntan på denna helg. Den ska in i tvillingarnas rum och du vet att de kommer att bli jätteglada över det. Du kan se för din inre blick hur du får kramar och pussar för din fina överraskning. Dagdrömmen avbryts när du upptäcker att allt fattas. Du har inga tapetverktyg. Plötsligt tar nervositeten över och du måste fokusera på att lösa det akuta problemet.

Räddning på nätet

Som tur är ger du inte upp projektet. Du tar fram mobilen och googlar tapetverktyg. En hemsida poppar upp. Där hittar du massor med tillbehör, även avancerade tapetverktyg. Du läser även en enkel med praktisk guide för att tapetsera och vilka vanliga misstag du ska undvika. Nu känner du dig lugn igen. Det här ska gå!

Till slut kom söndag kväll. Du hann tvätta dina verktyg och lägga undan dem innan familjen kom. De blev så glada! Pappa är bäst, pappa kan allt. Du blir överöst med kärlek och uppskattning. Ingen får veta att du inte hade en aning om vad du höll på med i början, men det gör ju ingenting. Med de rätta verktygen blev resultatet proffsigt!

Det ställs krav på taksäkerhet

11 jun 2021

Den som ska upp på ett tak och utföra ett jobb måste kunna förvänta sig att det ska vara säkert där, så att man inte ramlar ner. Infästningar och takstegar måste vara helt funktionsdugliga.

Det kan vara en hantverkare som plåtslagare eller sotare i Stockholm som behöver gå upp på taket, men det kan också vara fastighetsägaren själv som ska rensa takrännor, ta bort döda djur eller rengöra takpannorna. Beroende på hur taket lutar ska det finnas gångbryggor och takstegar, och allt ska hålla viss standard. Arbetsmiljölagen måste följas för den som anlitar folk att jobba på hög höjd.

Allt från takskottning till solceller

Det är ganska många aktiviteter som sker på ett tak. Kanske behöver du montera en antenn eller sätta upp solpaneler, skotta snö eller montera armaturer eller skyltar. Ibland ska någon kontrollera imkanaler eller ventilation. Se till att det är säkert att jobba på ditt tak. Redan när man projekterar ett hus måste man beakta och planera in taksäkerheten som en del av byggnationen. Därefter bör du som husägare kontrollera att inget har lossnat eller gått sönder.

Om inte säkerhetskraven följs kan det bli sanktionsavgifter enligt AFS 1999:03. Taksäkerheten är en så viktig fråga att det har bildats en särskild kommitté, som har utarbetat ett rapporteringssystem för den som arbetar på tak. Man kan rapportera bristerna till fastighetsägaren och till byggnadsnämnden. Om du är husägare eller sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening är det en god idé att anlita ett proffs på taksäkerhet i Stockholm.

Fjällen eller havet

7 jun 2021

Skaffa en samlingspunkt för hela familjen, där ni kan träffas och koppla av tillsammans. Ett fritidshus kan du placera precis där du vill ha det och använda för alla olika tillfällen.

Vad är egentligen ett fritidshus? Namnet säger det egentligen väldigt tydligt, för det är ett hus som är lite enklare och som du kan använda på din fritid. Det brukar vara ett hus som är lite mindre och som kanske har mindre isolering och enklare funktioner än vad en villa har. Men det innebär inte att huset är mindre användbart. Idag är byggstandarden så pass bra att många väljer att flytta permanent till sina fritidshus. Det är ofta hus som har ett lägre pris, men som ändå kan ligga på mycket eftertraktade platser.

Välj din funktion

Om du har ett fritidshus nära en skidort så är det nog troligt att du vill ha en bastu tillgänglig. Det är mycket skönt att komma hem efter en kall dag i backen och krypa in en sväng i en varm bastu, innan middag och soffmys. Du kanske även vill ha ett garage där du kan ställa in din snöskoter eller dina skidor, när du inte är på plats. Så kan det även vara när du väljer ett fritidshus i sydligare breddgrader nära en strand. Där kanske du istället vill ha en pool och fyller ditt garage med cyklar, ett par kanoter och fiskespön. För i fritidshuset vill du ta det lugnt men även kunna aktivera dig med något trevligt.

Nya lokaler till kontoret

6 jun 2021

Ditt nya kontor står snart klart och du kunde inte vara mer förväntansfull. Det är lite småsaker kvar att göra men sedan är det helt färdigt. Då har du äntligen ett eget kontor att sitta på.

Det nya kontoret är snart färdigt och du kan knappt bärga dig tills allting är klart och på sin plats. Du har länge haft en dröm om att starta eget och i allt för många år har du arbetat hemifrån i gästrummet. Men nu är det alltså snart dags. Du kommer att få sitta och arbeta på ditt alldeles egna kontor, utan ungar som vill dig något hela tiden. Du har inte hyrt in dig på ett kontor utan du har köpt en del av en byggnad. Där kommer du ha plats med både kontor och en liten övernattningslägenhet för när det blir sena kvällar på jobbet. Allting börjar äntligen falla på plats för dig.

Brandsäkra ditt kontor

Det finns som sagt en del saker kvar som behöver göras och åtgärdas innan du kan flytta in i ditt nya kontor. Du har hyrt in hjälp som kommer och gör allting åt dig och nu undrar de om du vill ha lokalerna brandisolerade. Du är inte helt säker på vad det är men efter lite information så har du koll på vad det innebär. Brandisolering hejdar eldens framfart vid brand och gör det lättare att ta sig ut och svårare för elden att sprida sig. Du bestämmer dig för att du vill ha hjälp med brandisolering till dina lokaler.

Kasta och spara

26 maj 2021

Innan en större renovering kan ske så måste det gamla rivas ut. Men det är en åtgärd som är svårare än du kanske kan tro. Åtminstone ifall du ska spara delar av det som är under ytskiktet.

En skönhetsoperation är lite som en renovering. Det handlar om att försiktigt ta bort, lägga till och förändra något. En åtgärd som sker med största försiktighet och precision. Vid en renovering kan det se ut ungefär på samma sätt. Du kanske ska flytta alla köksskåpen från en vägg till en annan. Eller så ska du sälja. Så kan det också vara med badrumsinredning, golvbeklädnad och liknande. Rivningen kommer alltså inte att innebära en slägga som mosar allt i sin väg, utan istället inventarier och ytskikt som med försiktighet avlägsnas och flyttas till en annan plats.

En total förändring

Modet påverkar även husen och ytskikten. Idag är det mycket populärt att öppna upp med öppen planlösning och stora glaspartier. Det beror förstås också på vilken utsikt du har ifall du vill göra det. En vägg är väl ändå bara att slita ut, kanske du tänker? Men väggar, golv och tak kräver ännu mer försiktighet än ett kök eller ett ytskikt. Om du vill ha ett stort glasparti som ger dig utsikt mot Göteborgs kustlinje så gör du klokast i att anlita en firma som kan rivning. Det kan finnas el, vatten eller avlopp i väggarna och dessutom är det viktigt att du inte gör något som får huset att börja sjunka ihop. Läs mer om rivning på denna hemsida: rivninggöteborg.nu

Lägg ett klassiskt och gediget golv

30 apr 2021

När man vet hur pilligt det är och hur lång tid det tar att lägga en fiskbensparkett är det otroligt att det finns så många i landet. Men idag finns det tekniker som snabbar på läggningen.

Få golv är så välkända och klassiska som fiskbensparketten. Ett golv som är mycket hållbart och kan hittas på golv som är över hundra år gamla. Det är också ett golv som fortfarande idag är mycket populärt på grund av sin hållbarhet och sin klassiska och levande form. Men även om det idag är vanligt att själv göra mycket inom hemmafixande är det klokt att överlåta fiskbensparkettens läggning till ett proffs. Och det innan du har slitit av allt hår på ditt huvud i försöket att få det tätt och snyggt.

Snabbt och snyggt

När du tittar på ett proffs som verkligen kan lägga fiskbensparkett går det lekande lätt och blir perfekt med en gång. Det är väl helt enkelt så som det alltid är när någon har många timmars vana och dessutom är lämplig för det som den gör. Men vad är då knepet? Dels de många timmarnas vana. Men även ett sätt att samarbeta med båda händerna för att få golvet i rätt vinkel och att alla delarna passar perfekt ihop. Vissa golv går även att få med partier som redan sitter fastlimmade ihop, även om just fiskbensparkett fortfarande oftast läggs pinne för pinne. Säkert är dock att du ska ha ett stort tålamod och fingertoppskänsla.

← Äldre inlägg