Blogg

Det är ett bra val att investera i solceller i Falun

3 dec 2021

Både små och stora kunder kan hjälpa till att minska behovet av fossila bränslen. Det kan du exempelvis göra om du investerar i solceller i Falun. Med solens hjälp sänker du dina elkostnader.

Solen är härlig att njuta av på olika sätt och vid olika tillfällen. Den första vårsolen är varm och härlig efter den mörka årstiden. Efter några regniga sommardagar blir vi glada då solen åter lyser på en blå himmel. Solen kan även hjälpa dig att sänka dina elkostnader samtidigt som du bidrar till en grönare framtid. Lösningen heter solceller som kan anläggas på allt från en liten sommarstuga till stora industrifastigheter. Det finns många som har solceller i Falun då solen är lika effektiv där som på många andra platser. Installationen av solceller görs av företag som är specialiserade på solcellsanläggningar.

Solceller kan anläggas på taket eller på marken

Du kanske tänker att man måste ha ett tak för att kunna använda solceller, men det behövs inte. En solcellsanläggning kan läggas på hustak, garagetak, eller på marken. Det gäller att det finns goda förutsättningar för den plats solcellerna ska anläggas på. I vissa fall är det lämpligt att skapa en solcellsanläggning på marken. Du kanske har en bit mark som du kan avvara för att ställa upp solceller på ställning. Kapaciteten och hållbarheten hos solcellerna har blivit mycket bättre de senaste åren. Låt solen sänka dina elkostnader med hjälp av solceller, samtidigt som du minskar behovet av fossila bränslen.

Takläggare i Dalarna gör det ordentligt

25 nov 2021

Man tittar kanske inte tillräckligt ofta på sitt tak. Det är ju väldigt högt upp och man kanske inte tänker på det förrän det blir problem, men då kan takläggare i Dalarna se till att det blir bra.

Ett tak utsätts för stora påfrestningar och även om det är av god kvalitet så kan det bli skadat av nedfallande grenar, stora mängder snö och is eller en stark höststorm. Tegelpannor kan hamna snett, takpapp blåsa sönder och plåten kan bli skadad.

När något blir skadat på taket så är det risk att man inte upptäcker det förrän det börjat läcka in vatten. Vattenskador behöver inte märkas på flera år men det skapar mögel och träet kan ruttna. Det är då det blir besvärligt och dyrt att laga.

Takläggare med erfarenhet rekommenderar därför att man ser över tak, hängrännor och stuprör regelbundet. Om det är en stor fastighet kan de hjälpa till att göra en sådan besiktning. Kanske behöver plåtdelar eller vindskivor bytas ut och då hjälper de till med det.

Ska man lägga nytt tak så behövs en erfaren takläggare och material av hög kvalitet

När man bygger nytt eller ska ersätta ett äldre tak så är det viktigt att anlita erfarna och kunniga takläggare. De kan ge råd om vilket material som är bäst att använda och man vet att de kommer att göra ett bra jobb.

De takläggare man anlitar vet hur viktigt det är att allt blir både tätt och stabilt och därför lämnar de garanti på sitt utförda arbete.

Ventilationsfirma i Stockholm ser över dina ventiler

25 nov 2021

Behöver din ventilation ses över, eller kanske behöver du rentav något nytt? Då ska du ta hjälp av en ventilationsfirma i Stockholm. De är proffs på allt som har med ventilation att göra.

Det sägs att vårt hem är vår borg. Där kan vi känna oss trygga och det är den plats där man hör hemma. För att kunna vistas i hemmet utan att må dåligt så behöver man ha bra ventilation. Ventiler behöver finnas på flera platser hemmet för att luften ska hållas ren. Ventilationens uppgift är enkel, den ska skicka in ny och frisk luft, medan den gamla åker ut. Detta ska vara ett system som ständigt är igång så du slipper sitta där med syrefattig luft. Många förknippar värme med brist på luft. Men sett till luftens syremängd så kan det vara kallt men ändå finnas för lite syre.

Ventilationsfirma ger en helhetslösning

Många hus och lägenheter är idag helt utan någon mekanisk ventilation. Istället använder man sig av så kallat självdrag. Inte så praktiskt i alla väder dock. Det bästa är givetvis att anlita en ventilationsfirma som kan fixa dina ventiler. Vare sig du redan har några som behöver ses över, eller om du ska installera helt nya. De ser över ditt hem och tar hänsyn till hur det är byggt. Därefter anpassar de ventilationen efter ditt hem för att du ska ha tillgång till den bästa luften. Alla förtjänar att ha tillgång till bra luft, vare sig man är hemma eller utomhus.

Hur du anlitar en målare i Vasastan

20 nov 2021

Är du på jakt efter en målare i Vasastan? Vet du vilka frågor du ska kunna svara på när du kontaktar en målerifirma? Och vilka beslut du själv ska fatta för att resultatet ska bli det bästa?

Har du bestämt dig för att måla om i din lägenhet? Det kan vara ett enkelt beslut för några, men ett lika svårt beslut för andra människor. För det är något speciellt med att det ska komma in främmande människor i ditt hem och börja med att göra det vackrare och mer funktionellt. En härlig känsla å ena sidan, men en lite ovan och konstig känsla å andra sidan. Men det finns också en hel del som du ska tänka på när du ska anlita en målare i Vasastan. Och en hel del som inte målaren kommer att göra, utan du får göra det själv.

Vanliga frågor från en målare

När du kontaktar en målare så ska du först och främst kunna svara på vad det är som du ska måla och varför. Det är skillnad på att måla om något som är trasigt och slitet, emot något som du bara vill byta färg på. Du kommer även få frågan gällande vilken typ av färg och vilken nyans du ska ha. Och sist men inte minst kommer du få frågan om var och när du vill ha arbetet utfört. Ditt uppdrag? Ta bort allt som är i vägen och bestäm dig för vilken färg du önskar. Läs mer om målare på denna webbsida: målarevasastan.nu 

En takläggare kan vara precis det du behöver

18 nov 2021

Regnar det in? Har du en läcka någonstans i taket utan att hitta var? Ta hjälp av takläggare för att lägga om ett gammalt tak till ett nytt som håller ditt hus isolerat och i perfekt skick året om.

Om det regnar in hos dig är det hög tid att du tar kontakt med en takläggare och ber dem fixa ditt tak. Ett hus där det regnar in kan få allvarliga fuktskador och det i sin tur kan orsaka mögel. I förlängningen kan det bli allergiska reaktioner hos dem som bor i huset, vilket ingen är betjänt av. Varken de som får det eller du som hyr ut bostaden.

Att ta hjälp av en kvalificerad firma är ett gott val om du vill ha ett väl utfört arbete. Att lägga om tak kan vara en god investering som höjer värdet på ditt hus.

Vill du jobba som takläggare är det bra om du inte har anlag för svindel

Att jobba som takläggare är ett utomhusjobb som kräver att du är noggrann och tål att arbeta i alla slags väder. Det kan vara lite vanskligt att gå runt på taken och arbeta, men det finns bra säkerhetsföreskrifter och om du följer dem ska inget allvarligt kunna hända. Skulle du däremot gilla att balansera utan skyddslina och andra säkerhetsåtgärder kan det bli en annan femma. Det är inte ovanligt att man trillar ner från ett tak. Men då har det nästan uteslutnade handlat om att man varit oförsiktig. Läs mer om takläggare på den här hemsidan: takläggaren.se 

Målare i Täby gör klart i ett enda drag

14 nov 2021

Fixa till hemma efter din egen stil. Att ta intryck av andra är intressant, men innerst inne har man en egen färgpalett. Ta hjälp av en målare i Täby att sätta dina färger på väggarna i bostaden.

Ljust och fräscht eller mörkt och murrigt? När man inreder hemmet finns det inga begränsningar. Titta inte på vad alla andra gör, blicka inåt i dig själv istället. Vad har man för drömmar om sitt hem? Är det stålgrått och guld som är ens sanna jag, ja, då är det det man ska ha hemma helt enkelt. Ibland får man prova olika stilar innan man hittar hem.

Miljöer att inspireras av

Bor man nära hav eller sjö är går hemmet ofta åt ett marint håll. Bor man längre upp i landet eller har starka band dit, återfinns ofta känslan av allmoge och kurbits. Bara för att man inreder i en stil nu och här, betyder det inte att man inte kan ändra om efterhand. Att låta ögonen få nya intryck efter några år är nyttigt. Det gör också att möblerna kan ses i ett nytt ljus och en ny miljö.

Det enklaste sättet att göra om hemma är att måla väggarna. Speciellt om man har barn och djur i hushållet. Då är det inte värt att sätta upp tapetrullar för många hundra kronor och riskera jack och rivmärken. Är man inte överdrivet pysslig i vanliga fall kan en ommålning också ta tid. Anlitar man en professionell målare görs arbetet både ordentligt och ganska fort. Läs mer om målare på denna sajt: målaretäby.nu 

Göteborg är staden med finsnickeri

12 nov 2021

I Göteborg kan du hitta specialister på finsnickeri. Bara se dig omkring i hamnstaden Göteborg så kan du se exempel på snickarglädje som stolt visas upp på gamla verandor och små trähus.

Nu är det inte alltid som finsnickeri förknippas med det yttre i en huskropp. Ofta går nog tankarna åt möbler och inredning snarare än snickarglädje på verandataket, men faktum är att det ena inte förtar det andra. Det går med andra ord alldeles utmärkt att ha snickarglädje runt fönster och ingång, samtidigt som hela huset är fyllt med vackra handgjorda möbler där det tydligt syns att det är handgjord design så långt ögat når. Möbel efter möbel.

Ett väl bearbetat material blir som sammet när du låter handen glida över det färdiga träet. Och visst kan du känna lukten av både kåda och trä bara du blundar och låter dig föras iväg till en riktigt förtrollad skog. Kanske kan du som så många andra relatera till en sagovärld med höga furor och djupa skogar där både det ena och det andra skymtar fram mellan träden.

Specialister på finsnickeri gör resultatet till en ren glädje

För att du ska kunna få känna av den kärlek som ligger i ett gediget hantverk kan du ta dig en sväng till en butik som enbart har hantverkstillverkade möbler, i liten skala. Det är lättast att hitta dem på landsbygden. Men i Göteborg finns det återförsäljare och snickare som klarar även den svåraste utmaningen, när det gäller är man specialister på finsnickeri på hög nivå.

När det behövs Skorstensrenovering i Stockholm

10 nov 2021

Man kanske inte tänker på att os och rök finns. Det dras iväg genom skorstenen. Men blir det fel och uppstår läckor gäller det att få tag på ett företag som kan skorstensrenovering i Stockholm.

Det finns saker man inte tänker på eftersom de inte syns. Men när det till exempel blir stopp i avloppet blir man väldigt medveten om att det är mycket som skall fungera efter att vattnet runnit ut genom golvbrunnen. Eldar man i kakelugn eller spis så ser man bara till att spjället är öppet så att röken inte kommer ut. Men en dag kanske det inte hjälper att öppna spjället, det osar rök ändå. Då inser man att det måste fungera hela vägen upp på taket. Men när det gäller eld finns det många lagar som reglerar hur det ska skötas. Sotare brukar också upptäcka när det blir dags att se över och göra skorstensrenovering.

Skorstensrenovering har gjorts i hundratals år och kräver kunskap och erfarenhet

Om man river gamla hus är det oftast den murade skorstenen som blir kvar till sist. Det är ett gediget murverk som står där. Det hade förmodligen kunna överleva huset men många år. Sättet som man murar skorstenar på har naturligtvis utvecklats, men de gamla går fortfarande att använda om de ses över och repareras. Företag som utför skorstensrenoveringar måste därför kunna både nya och gamla sätt. De kan behöva arbeta med kalkbruk, lerbruk, tegel och kalkfärg och bli en länk som gör att det gamla fungerar i det moderna samhället. Läs mer om skorstensrenovering på denna hemsida: skorstensrenoveringstockholm.com 

Elda inte för kråkorna – satsa på fönsterbyte i er BRF

3 nov 2021

Dags för fönsterbyte i er bostadsrättsförening? Inte? Är du säker? Även om fönstren inte är helt trasiga kan det vara läge att byta dem ändå i er BRF. Gamla fönster läcker värme som ett såll.

Även om ni drar er för att sätta igång stora renoveringsprojekt i er BRF kan det vara en bra idé att överväga ett fönsterbyte. Ett fönsterbyte i bostadsrättsförening kan vara värt även ett stort antal timmar hetsiga diskussioner i styrelsen om vilken firma ni ska anlita och vilka fönster ni ska välja. Du som vill få din bostadsrättsförening att genomföra ett fönsterbyte kan börja med att plocka fram pappren om byggnadens energikostnader. Här finns stora pengar att spara för den bostadsrättsförening som har gamla fönster i huset.

Fönsterbyte i er BRF sparar pengar

Äldre fönster har nämligen tunnare, mer poröst glas i rutorna. De fönster som sätts in i dag är betydligt tätare. Det gäller både själva glaset och hur fönstren sitter i karmar och lister. Uttrycket “att elda för kråkorna” kommer sig av att värma upp ett hus med fönstren öppna – värmen smiter ut till kråkorna istället för att stanna i huset. Precis så kan det vara med gamla fönster. Det blir dyrt, helt enkelt. Som de flesta är medvetna om är uppvärmning av hus starkt knutet till miljöpolitik och annat. Beroende på uppvärmningsmetod kan det verkligen bli svindyrt att inte se till att huset håller tätt. Betydligt dyrare än att betala ut några extra styrelsearvoden för de där mötena om fönsterbytet.

Fördelarna med en professionell målare i Stockholm

1 nov 2021

Att måla om väggarna kan verka enkelt, men det finns några saker att tänka på för att det ska bli bra, som exempelvis underlaget. Är man osäker kan man vända sig till en målare i Stockholm.

Med färg kan man relativt billigt förnya sitt hem. Men det finns några saker som är viktiga att tänka på innan man stoppar penseln i målarburken. Underlaget måste vara slätt och man kan heller inte måla över vissa tapeter, som exempelvis strukturtapeter. De måste först tas ned eller bredspacklas för att väggen ska bli slät och färgen ska kunna få fäste. Vanliga papperstapeter kan man däremot ofta måla direkt på. Man ska dock helst först skära bort skarvarna och spackla. Förarbetet är viktigt och tar tid. Är man osäker på hur man ska göra är det bättre att ta hjälp av en professionell målare.

Fördelarna med att anlita en professionell målare

Det finns flera fördelar med att använda sig av en professionell målare. Dels blir slutresultatet snyggare, men det håller också längre. Vissa målare lämnar dessutom garanti på sitt arbete. Innan en målare påbörjar arbetet görs en rad avvägningar och man lägger upp arbetet utifrån den yta som ska målas. Olika rum kräver också olika typer av färg. I exempelvis ett kök ska färgen helst vara avtorkningsbar och i badrummet behöver man måla med en färg som klarar av fukt och inte möglar. En professionell målare vet vilken typ av färg som ska användas var, men kan också hjälp till att ta fram passande kulörer. Läs mer om målning på denna sajt: https://norrmalmsmaleri.se/

Smarta tips inför badrumsrenoveringen

24 okt 2021

En badrumsrenovering är ett speciellt byggprojekt som kräver noga planering. Badrummet är ett av de viktigaste rummen och får gärna vara både praktiskt och fint. Här följer några tips.

Ungefär vart femtonde till tjugonde år brukar man renovera badrummet, för längre än så brukar inte tätskiktet hålla. En badrumsrenovering är ett omfattande projekt som måste planeras noga och som även kräver rätt sorts hantverkare. Börja med att göra upp en budget för hur mycket renoveringen får kosta. Fundera även på hur badrummet ska se ut och vad som som måste finnas där för att det ska fungera praktiskt. Är det kanske bra belysning och ett skönt badkar? Eller kanske smart förvaring och en duschhörna? Materialmässigt finns det mycket att välja på, som kakel och klinkers, linoleum och våtrumstapet, men också microcement, eller designcement som det också kallas. Microcement liknar betong utseendemässigt och går att få i vilken färg som helst.

Många fördelar med totalentreprenad vid badrumsrenovering

För att tätskikt och elinstallationer ska bli rätt, och för att försäkringen ska gälla, måste man använda sig av våtrumscertifierade hantverkare. En badrumsrenovering i Norrköping kräver flera olika slags hantverkare som plattsättare, elektriker, vvs-montörer, snickare, målare och så vidare. För att slippa skriva avtal med flera olika företag kan man i stället använda sig av en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då ansvarar de för hela badrumsrenoveringen och ser till att rätt hantverkare är på plats när det behövs. Att använda sig av totalentreprenad är smidigt men också billigare. Dessutom brukar renoveringen gå snabbare.

Renovera gamla möbler med lackering i Stockholm

20 okt 2021

Ska du ta och fräscha upp dina gamla möbler? Då kan du prova att göra en lackering på dessa för att på så vis ge dem lite nytt liv igen. I Stockholm finner du företag som arbetar med lackering.

Med hjälp av lackering kan man åstadkomma en hel del. Man kan enkelt förändra utseendet på sina möbler med hjälp av att lackera dessa i någon ny färg. Självklart kan man välja att lacka om sina möbler eller andra föremål i samma färg som tidigare. Men vill man få sina möbler att se helt nya och annorlunda ut kan man med fördel göra om dem i någon ny härlig färg. Då ser det ut som om man har köpt sig helt nya möbler. Gamla pinnstolar, kökssoffor och matbord, det mesta går att lackera om man vill. Det bästa man kan göra om man vill måla om sina möbler är att kontakta en lackeringsfirma.

Anlita en kunnig lackerare

Självklart kan man måla om eller lackera sina möbler själv om man vill det. Men en lackerare är den mest kunniga inom området och kan få möbler och andra föremål att se ut precis som nya igen. Lackerare arbetar med just detta varje dag och ser det som ett konstverk, nästan. Det finns olika sätt man kan lackera något på, lite beroende på vad det är och hur stort föremålet är. En del lackerare använder sig av skåp att stoppa in sakerna i för att sedan spraymåla när de är i skåpet, till exempel.

Bygg med stabila stålstommar i Göteborg

20 okt 2021

Stål är ett hårt material som kan svetsas samman för en riktigt stabil konstruktion, och därför lämpar sig stålstommar bra som grund till stora byggen i Göteborg likaväl som på andra ställen.

Att bygga med stålstommar har många fördelar. Stål är ett extremt starkt material som klarar av stor påverkan och yttre krafter. Dessutom är stålkonstruktioner flexibla och kan ändras om behov finns i framtiden. Att bygga i stål har även fördelen att det är enkelt att integrera stål med andra material. Arkitektritade stora byggnader som industrilokaler och sporthallar kan på så sätt ha en bärande konstruktion i stål och detaljer i andra spännande material som trä och betong.

Att arbeta med stål är miljövänligt då cirka hälften av allt stål som produceras kommer från skrot. Visst är det en härlig känsla att veta att bygget av stålstommar också är miljövänligt, med återvinning står i fokus.

Stålstommar är viktigt vid industribyggen

För att klara av extrem belastning är en stålkonstruktion en bra början som grund i bygget. Flexibla stålstommar för varvsindustrin och byggbranschen kan anpassas efter unika förhållanden med helt olika förutsättningar. Ta hjälp med att bygga stålstommar i Göteborg av ett riktigt proffs som har många år i branschen. Inget jobb är för svårt eller för stort för att kunna utföras. Stora infrastrukturprojekt, slussportar eller grindar är exempel där det är lämpligt att börja med en stålkonstruktion. Att arbeta i stål ger oändliga möjligheter där inget projekt är det andra likt. Tryggt, stabilt och flexibelt när verksamheten kräver en stabil och gedigen grundstomme!

När du behöver hjälp med din badrumsrenovering i Upplands Väsby

14 okt 2021

Att tro för mycket om sig själv och sina egna kunskaper, det är lätt hänt. Om du tagit dig vatten över huvudet och behöver hjälp med badrumsrenoveringen, anlita någon i Upplands Väsby.

Att ge sig på en badrumsrenovering helt på egen hand utan att ha några slags kunskaper om vad som behöver göras, det är ganska dumdristigt. Men det var i alla fall precis vad vår gamla pappa gjorde. Han bestämde sig bara en dag för att allting i badrummet skulle bort. Det hade sett likadant ut där inne sedan sjuttiotalet och det behövdes verkligen en uppgradering. Han har absolut noll kunskap om vad eller hur en badrumsrenovering bör göras. Men ändå så gav han sig i kast med uppdraget. Behöver vi säga att det inte slutade särskilt väl? Han lyckades i varje fall med att riva ut allting, men sedan tog det stopp.

Tänk efter innan uppstart av badrumsrenovering

Pappa trodde sig ha kunskap nog till att göra precis allting själv med renoveringen av badrummet. Men så var alltså inte fallet. Han stod mest och kliade sig i håret efter att allting hade rivits ut från badrummet. Vi fick tjata på honom lite men sedan gick han faktiskt med på att ringa efter hjälp av en firma som utför badrumsrenovering i Upplandsväsby. De färdigställde badrummet på nolltid och skötte all kontakt med rörmokare och andra aktörer som behövde hjälpa till. Hoppas nu att pappa har lärt sig att tänka efter innan han startar nya projekt.

Släppa in målare i hemmet på Kungsholmen

14 okt 2021

Det är inte svårt att få tag på målare som tar sig an lägenheter på Kungsholmen. Frågan är bara vilken du ska välja. Det finns en del att tänka på när du anlitar hantverkare till projekt i hemmet.

Målare utför en mängd olika arbeten i hemmet. Det kan vara allt från spackling, tapetsering och snickerimålning till stora väggarbeten. Att själva arbetet utförs korrekt och med bra resultat är självklart viktigt. Men det är också värt att tänka på att den målare du anlitar faktiskt kommer tillbringa en hel del tid i ditt fina hem på Kungsholmen. Ditt hem blir alltså någons arbetsplats under tiden målerierna utförs. Det ställer krav både på dig som kund och på den målare du släpper in i ditt hem.

Var trevlig mot din målare

Du gör rätt i att vara kräsen i urvalsprocessen. Se till att anlita en firma som uttryckligen förstår sig på det känsliga i att vara inne i någons hem och arbeta. God hygien, trevlighet och respekt för din integritet bör vara viktigt för målerifirman. Och detsamma gäller dig – glöm inte att även om du är kund har du visst ansvar för arbetsmiljön för målarna. Om du behöver vara hemma när de är där och jobbar är det en bra idé att hålla dig lite i bakgrunden. Självklart kan du kontrollera kvaliteten på arbetet, men gå inte till överdrift. Inom allt hantverk gäller det att respektera processen. Men bjud gärna på kaffe! En bulle och en kopp kan göra underverk för arbetsmoralen.

← Äldre inlägg