Blogg

Är du i behov av en erfaren målare på Södermalm?

25 feb 2021

Behöver dina väggar få lite kärlek? Hur länge sen är det sist väggarna fick ny färg eller tapet på sig? En bra målad vägg håller länge, men trots det kan det bli slitet i färgen eller tapeten.

Börjar det se för tråkigt ut i ert hem? Inte ens den vackra tavlan lyckas dölja den spruckna färgen. Då är det verkligen på tiden att måla om. Tiden kan förstås vara knapp till att göra arbetet. Men med hjälp från en proffsig målerifirma behöver du inte vara på plats medan de sköter din målning. Har du inte bestämt dig än om du vill ha ny färg eller vill ha upp en tapet? Det finns massa olika mönster när man väljer tapet, även detta kan en erfaren målare på Södermalm hjälpa till med att sätta upp. Kolla vad som passar dig och vad du vill ha.

Tar det lång tid?

När man ska göra en ommålning får man räkna med någon dag, eftersom man måste ha minst två lager. Sen beror det även på vilka förutsättningar man har sedan innan. Hur mycket förarbete krävs? Är det tapet behöver man dra av de delar som lossnat för att få ett bra resultat, och färg som spruckit behöver slipas bort. Vad du ska ha för färg spelar också roll, det kan behövas grundmålas först. Sen givetvis den viktigaste faktorn som spelar in, hur stort rummet är. Det kanske är mycket lister som ska täckas för, och där kan vara många hörn.

Rädda liv med brandtätning

19 feb 2021

Hur agerar ni när och om branden slår till? Ofta har man bara kort tid på sig att få ut alla från hemmet. Med hjälp av bra brandtätning förlängs tiden, så chansen att stoppa branden blir större.

Något många fruktar väldigt mycket är att det ska börja brinna. Bränder kan vara hemska, de slukar allt i sin närhet och det går väldigt snabbt. Varenda år, framförallt mot juletider, varnas vi om att inte glömma ljusen framme, och faktum är att det är väldigt många saker i ett hem som kan ta fyr. Idag lever vi väldigt tekniskt, och även om det inte är vanligt så händer det att något går fel och det börjar brinna. Hur gör du om det börjar brinna? Har du någon plan?

Ger dig mer tid

För det första bör man alltid ha brandlarm, helst i varenda rum. Man bör även ha brandsläckare och brandfilt. Detta kan ha en stor betydelse om det börjar brinna, och något som hjälper till att begränsa elden bra är brandtätning. Denna ska göras av en kunnig hand. Görs den inte korrekt kastar ni pengar i sjön och får inget som hjälper till att hindra branden. Det är nämligen vad en brandtätning gör, den hjälper till att hindra branden från att sprida sig. Tack vare det är chansen större att man till och med hinner släcka den. Har man dessa saker i sitt hem så är chansen större att alla tar sig ut helskinnade. En brandtätning hjälper till och räddar liv. Läs mer om brandtätning på denna hemsida: brandtätning.net

Har er förening en egen rörmokare?

4 feb 2021

En kompetent och trygg rörmokare är något alla bostadsrättsföreningar bör ha i sitt nätverk. När olyckan är framme har det gått för långt. Se till att förebygga och underhålla era rör.

Sitter du i styrelsen för er bostadsrättsförening så har du säkerligen koll på listan av alla hantverkare och entreprenörer ni anlitar. Förutom att ha avtal för regelbunden fastighetsskötsel lär ni ha kontakt med skickliga elektriker, snickare, trädgårdsmästare och rörmokare som är specialiserade på VVS för bostadsrättsföreningar.

Att laga rör kan väl alla, eller? En naiv inställning som du förhoppningsvis inte har om du sitter i er styrelse. När det kommer till kritan är det oftast ekonomin som avgör vilka beslut en styrelse fattar. Långsiktiga jämfört med kortsiktiga kostnader och att få fastigheterna att må bra över tid. Och det är ju inte bara byte av rör som rörmokaren gör ...

Att förekomma är alltid billigare i längden

Att förekomma olyckan är alltid billigare än att komma för sent. När olyckan väl har hänt kan det bli betydligt mer omfattande och dyrt att reparera. Förutom att laga akuta läckor eller att felsöka vatten- och avloppssystem har ni säkerligen mindre jobb för er rörmokare löpande. Hen hjälper er att installera disk- och tvättmaskiner och annat. Hen hjälper till att reparera och byta blandare och liknande i kök, badrum, tvättstugor osv.

En rörmokare är toppen att ha in-house så alla känner hen och kan höra av sig vid stopp i avloppen och andra småjobb. Men kanske framförallt när föreningen behöver större besiktnings- eller renoveringsjobb på helheten.

Så lyckas man med att välja rätt färg

29 jan 2021

Är ni nyinflyttade och längtar efter att sätta er prägel på hemmet? Med ny färg på väggar och tak kan man snabbt och enkelt skapa rätt känsla. Här följer några tips för ett lyckat resultat.

Färg eller kulör är något högst personligt och genom ny färg kan man på ett kreativt och snabbt sätt förändra ett hem. Genom att färgsätta väggar, tak och snickerier i nya kulörer kan man få spännande effekter. Det är bara fantasin, och kanske även förståndet, som sätter begränsningar. För att vara lite mer säker innan man skrider till verket, kan man till mobilen ladda ner någon av de olika färg-appar som finns. Med hjälp av mobilens kamera kan man testa hur rummet kan se ut i olika kulörer.

Då färg också påverkas av ljusets skiftningar är det bra att provmåla på en större kartongbit, för att kunna flytta runt den och studera hur kulören förändras av ljuset. Ofta upplever man en färg som mörkare när den kommer upp på väggen än vad den är på provkartan.

Tänk även på miljö och hållbarhet

Vill man vara säker på att få ett riktigt snyggt resultat ska man ta hjälp av en målerifirma. Att måla om innebär nämligen en hel del förarbete som dessutom brukar ta längre tid än själva ommålningen. Det finns många bra målerifirmor att välja mellan men de finns också de som har ett hållbarhetstänk i sitt arbete. Hållbart Måleri i Uppsala är ett exempel på målerifirma som både värnar om miljön och personalen.

Fräscha upp torpet med lite färg

20 jan 2021

Färg kan få allt gammalt att se nytt ut igen. Det gäller även den lilla stugan vid vattnet. Ny färg ger den en fräsch charm, sån där charm man vill att en stuga ska ha. Dags för projekt målning?

Med lite färg får hemmet en helt ny lyster. Har man en liten stuga eller ett torp och vill fräscha upp det är ju färgen nästan obligatorisk. Man behöver inte ha tid för projektet själv. Med hjälp av målare i Sundbyberg eller den stad det gäller kan ni få det målat och fint.

De som arbetar som målare är utbildade och ordentligt tränade på att måla. De vet vad som krävs innan de målar och har även stor koll på olika material och vilken färg som passar var. Det finns hur många olika märken som helst av färger, man kan hitta i budget-prisklasser men även dyrare.

Inget är för litet eller stort

Målare tar sig an alla jobb, inget jobb är för stort för dem. De planerar tillsammans med er. Många gånger är de väldigt tillmötesgående och skulle det behöva bli klart snabbare går det säkert att lösa genom att ta in extra personal.

Ska man anlita en målare bör man vara ute i god tid för att få det klart tills då man önskar. Oavsett om ni kan få en snabb tid eller inte tar själva målningen mellan 15-30 timmar. Detta är beroende på hur stor ytan är samt hur många gånger den behöver strykas.

Förändra hemmet snabbt!

15 jan 2021

Det går snabbt att förändra ett rum med hjälp av färg. Om man anlitar en målare för att renovera i hemmet kan man gå till jobbet och komma hem till ett helt nytt hem. Här kommer tips på målning!

Om man inte kan, vill eller har tid att måla om i sitt hem kan man anlita en målare i Täby som utför arbetet snabbt och perfekt. Istället för att lägga en hel helg, eller ta ledigt, så kan man fortsätta leva sitt liv som vanligt. Det går också mycket snabbare och blir mycket bättre än om man själv inte är en van och händig målare. Så tips nummer ett är att ta hjälp för bästa resultat.

Lista på råd

Fler tips inom målning av hemmet är att fundera över vad som egentligen behöver ändras. Ibland kan det vara luckorna i köket som är boven, eller till och med handtag och knoppar. Färg gör stor skillnad även på mindre partier i ett hem, så ta inte till med stora släggan om det räcker med en liten.

Studera också gärna färglärans teorier för vilken färg som förmedlar vilken känsla. Det kan göra underverk i ett kök eller sovrum om man använder sig av rätt färg i rätt nyans. Som sista tips kommer rådet att tänka på vilken typ av färg som man använder sig av. Har man problem med stänk så är en blank färg till texturen enklare att torka av och få helt ren och snygg igen än en matt variant.

Uppgradera badrummet!

14 jan 2021

Renovering av badrum är en process som kan vara påfrestande, det används ju konstant! För att göra arbetet enklare kan man kontakta en inredningsfirma som är specialiserad på badrum.

Man spenderar mer tid än man tror i badrummet. Fixa håret, borsta tänderna och toalettbesök är bara några av ärendena. Dessutom tar man gärna med mobilen in, vilket gör att besöken blir längre. Då vill man ju gärna att badrummet inte skall se ut att falla ihop när som helst. Sitter alla kakelplattorna ordentligt? Håller våtrumsmattan på att lossna lite i hörnen? Kanske är det sprickan i handfatet som stört ögat i flera år som gör att droppen rinner över – nu skall badrummet renoveras!

Det gäller att fundera över vad som är viktigt. En bra belysning över handfatet är att rekommendera för både de som vill sminka sig eller raka sig. Andra vill ha rejäl förvaring för badhanddukar och diverse skönhetsprodukter.

Anlita hantverkare med certifiering

När man har lite planer på hur man vill ha det så kan man kontakta en inredningsfirma. När du skall renovera ditt badrum i Göteborg är det bra att kontakta flera firmor för offerter. Då kan man välja den firma som passar ens önskemål bäst.

Det är trots allt inte kaklet som är dyrast, vilket många tror. Det är värt att lägga en bra slant på själva grundjobbet, som utförs av duktiga hantverkare. Detta då man får ett intyg om att våtrumsarbetet är utfört fackmannamässigt. Då gäller försäkringen samt att det ger en garanti om något skulle hända badrummet inom tio år.

Renovering av kök

13 jan 2021

En köksrenovering kan vara hur stor eller liten som helst. Kanske ska hela rummet bytas ut och väggar rivas. Eller så räcker det med byte av knoppar på köksluckorna och att måla med ny färg.

Det är de små detaljerna som gör det, och därför räcker det ibland med en liten förändring i köket för att det ska kännas nytt och fräscht. Byte av knoppar, eller handtag, är lätt om man väljer nya som dessutom har skruvhålen på samma avstånd. Vanligt är också att förnya köket med nya handdukar, lite nya blommor och kryddhållare med mera. Men ibland är köket så pass risigt och med dåliga funktioner att allt behöver bytas ut.

Ordna själv eller ta hjälp

Beroende på hur mycket som ska renoveras i ett kök, och hur duktig man är, så kan man välja att ta hjälp eller utföra renoveringen själv. Men om det är en stor åtgärd så är det klokt att anlita ett företag som kan utföra en köksrenovering i Göteborg.

Det är inte så lätt som man tror att få ett kök som passar perfekt och som fungerar som det ska. Bara måtten i sig kan vara svåra nog att mäta. Oftast blir de färdiga skåpen för breda eller för smala. Det kan även vara lite knepigt att få fast bänkskivan. Det är många som ändå försöker själva och vill man det så kan man också fundera på en delning av något slag. Kanske kan man själv montera köksstommarna eller liknande åtgärd?

Det lönar sig att slipa om golven

11 jan 2021

Byt inte ut gamla trägolv utan slipa om dem istället. Ett slipat golv ser ut som ett nytt men blir betydligt billigare. Är man ute efter en större förändring kan man prova en annan ytbehandling.

Att slipa trägolven är betydligt billigare än att lägga in nya, dessutom är det bättre för miljön. Hur många gånger man kan slipa ett golv beror på hur tjockt det är och hur många gånger det tidigare har slipats. De hårdare träslagen som ek, bok och ask behöver inte slipas lika ofta som de lite mjukare träslagen furu, björk och al. Idag går det snabbt och enkelt att få golven renoverade. De flesta golvslipningsfirmor erbjuder dammfri golvslipning med moderna maskiner som samtidigt samlar upp slipdammet.

Påverka utseendet genom ytbehandlingen

Vill man ha en ännu större förändring kan man påverka golvets utseende genom ytbehandlingen. Man kan exempelvis betsa, måla, lacka, vaxa, olja eller luta och såpa golvet. Det finns oändligt många kulörer och nyanser men man bör också välja ytbehandling efter hur golvet ska användas och hur mycket slitage som det kommer att utsättas för. Ett hallgolv som utsätts för blöta och grusiga skor mår oftast bättre av en mer slitstark ytbehandling som exempelvis lack.

De flesta professionella golvslipningsfirmor utför alla sorters ytbehandlingar och kan komma med goda råd och förslag. Att få golvet slipat kan variera i pris och det kan därför vara bra att jämföra olika firmor. Som privatperson har man även möjlighet att använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden. Läs mer om golvslipning här: golvslipningbromma.nu 

Ta hjälp av en rörmokare

11 jan 2021

Ska du göra en badrumsrenovering? Du är inte nöjd med var duschen och toan är nu utan vill även flytta dem? En rörmokare hjälper dig med det. Med dennes experthjälp installerar ni nya rör.

Rörmokare kallas även rörläggare, alternativt VVS-montörer. Deras arbete kretsar främst kring avlopp och vattenledningar. Detta kan de göra till olika byggnader och hus. Vare sig det är i badrummet som man ska ha in nya rör till badkaret, eller i köket där man ska installera handfat, så kan de hjälpa till.

De har en viktig uppgift att utföra och det är nödvändigt att man väljer en certifierad VVS-montör. När de har gjort något lämnar de nästan alltid även ett våtrumscertifikat. Man får dessutom oftast en garanti på arbetet.

Bred kompetens

De som arbetar som rörmokare har ofta en väldigt bred kompetens. De kan hjälpa till med mycket när det kommer till badrumsrenoveringen. Allt från en droppande kran till att faktiskt lägga golvvärme. Om du gör en renovering i badrummet och behöver anlita rörmokare kan det vara värt att lägga golvvärme samtidigt om detta är något du är intresserad av.

Det är kostsamt att ta ut en rörmokare, men ett hem är inte fungerade utan vatten. För att ha vatten behöver man rör. För att hålla nere kostnaden lite kan man använda sig av ROT-avdraget. Detta avdrag gäller för arbetet och inte materialet som kan behövas. Det innebär att man får 30% avdrag och upp till 50 000 kr. Det brukar göras direkt på fakturan. Läs mer om rörmokare på denna hemsida: https://www.rörmokareuppsala.com

Ett badrum för avkoppling

8 jan 2021

Minimalistiskt eller överbelamrat badrum, vilken typ är du? Har du nog med förvaringsmöjligheter, missar du tvättkorgen eller var finns problemet? Fixa till badrummet så det blir bra.

Ett badrum är din egen lilla oas i hemmet. Kan du koppla av och njuta av ett skönt bad, av en strilande och fräsch dusch eller får du ångest? Om du har kaos i ditt badrum beror det troligtvis på att dina förvaringsmöjligheter inte lever upp till dina behov. Alternativt att du har för många saker.

Att rensa ett utrymme kan kännas jobbigt innan du kommer igång, men otroligt skönt när du är klar. Att rensa i röran sägs frigöra nya energier och således få fart på ditt liv. Och handen på hjärtat, visst skulle du vilja njuta och kunna koppla av i ditt badrum?

Inred ditt badrum efter dig

När du inreder ett rum i ditt hem ska du utgå från vad du tycker om och mår bra av, inte vad som är snyggt i ett magasin eller vad som imponerar på vännerna. Om vi utgår från tanken på avkoppling, vad är det för dig? Det kan vara ett långt skönt bad med härliga dofter. Kan du skapa det i ditt befintliga badrum?

Det kan behövas en större renovering av ditt badrum eller så räcker det med att du tänker om på inredningen och kaoset. Börja med att tömma rummet helt. Hur ser rummet ut nu? Hur skulle du vilja att det ser ut? Vad tycker du är vackert? Välj din badrumsinredning med omsorg. Läs mer om badrum på denna sida: badrumstockholm.biz

Den viktiga dräneringen

4 jan 2021

Både för gamla villor och helt nybyggda hus är dräneringen en mycket viktig procedur som inte får försummas. Ett friskt hus utan fuktskador är det som alla husägare värderar allra högst.

Att dräneringen fungerar är väsentligt. Då bibehåller man ett högt värde på sitt hus och behöver inte riskera dyra ombyggnadskostnader eller reparationer längre fram. Dränering är väl inte det roligaste att göra när det gäller olika investeringar i huset, men det är en av de viktigaste prioriteringarna för en villaägare. Det görs relativt sällan och kan hålla i upp till femtio år, så det är värt besväret.

Att hålla fukt borta från väggar och husgrund är en nödvändighet, När det väl behövs en dränering finns det många bra metoder. Kontakta ett erfaret dräneringsföretag så får du snabb hjälp med din dränering. Det är inget man ska vänta med. Den allra bästa tiden är när det är torrt ute, från sent på våren till tidigt på hösten. Och om man funderar på plattsättning bör man göra den före dräneringen.

Man kanske inte ens behöver gräva

Det finns till exempel speciell isolering av cellplast som är kapillärbrytande, och den kan man sätta utvändigt för att leda ut fukt från väggarna i källaren. Det finns också speciella källarväggsmattor. Man kan också hålla fukt borta själv genom att till exempel inte plantera växter precis intill husväggen.

Alla svar på dina frågor får du av ett erfaret dräneringsföretag, som kommer och tittar hos dig och kan utföra de åtgärder som behövs på ett korrekt sätt.

Så får man råd med det lyxiga badkaret

2 jan 2021

Ett fräscht och vackert badrum är det många som drömmer om. Ska man renovera badrummet kan det därför vara värt att satsa lite extra på vissa saker men framförallt vara noga med planeringen.

Ett badrum ska man helst inte renovera själv då det är viktigt att tätskiktet blir rätt så att fuktskador inte uppstår. Men det finns mycket annat man kan göra som att planera och bestämma design på inredningen. Då badrumsinredning finns i många olika prisklasser kan det vara bra att redan från början sätta en budget. Men badrummet ska ändå bli vad man har tänkt sig och fastnar man för ett lyxigt badkar i en lite högre prisklass kan man, för att kompensera, välja ett enklare och billigare kakel.

Planeringen av badrummet är viktig

Planeringen av badrummet är viktig och att rita en enkel skiss över rummet och även rita in det som ska finnas där brukar underlätta, också i kommunikationen med byggfirman. Kanske vill man byta plats på något eller kanske även få in förvaring eller en tvättmaskin? Det är inte ofta man renoverar ett badrum och därför ska man tänka till lite extra på hur man vill ha det och i vilken stil. Tycker man det är svårt att rita ett badrum och välja material finns det även vissa byggfirmor som kan hjälp till med detta. De erbjuder totalentreprenad och har både inredningsarkitekter, snickare, VVS-tekniker, målare, elektriker och plattsättare inom sitt företag. Då slipper man anlita flera olika hantverkare och får allt samlat på en faktura. Läs mer om badrum på denna sida: https://www.badrumsrenoveringnacka.se/

Lyxa till det med ett spabad

16 dec 2020

Kanske har ni renoverat uteplatsen och altanen där hemma och vill göra en mysig plats där hela familjen kan koppla av? Då kan ett härligt spabad kanske vara någonting för er, läs vidare här.

Är ni intresserade av att köpa spabad i Stockholm för att ha på er uteplats till sommaren? Det gör ni alldeles rätt i. Spabad är numera väldigt populärt och det finns alla möjliga olika varianter, storlekar och former på dessa små härliga pooler. Spabad finns som enklare modeller där de går att blåsa upp och sedan enkelt ställas undan igen när helst man vill, genom att låta luften gå ur. Men vill man hellre ha ett stående spabad uppe året om så att man även kan ta sig ett skönt spabad under den kalla årstiden, ja då är ett spabad i trä hellre att föredra.

Spabad för stora såväl som små uteplatser

Oavsett om er trädgård är stor eller liten så finns det spabad som passar för just er och er uteplats. Vill ni hellre gräva ned ett spabad istället för att låta det stå ovan mark så kan ni självklart välja ett sådant. Egentligen handlar det väl om budgeten, vad ni kan tänka er att lägga ut på ett spabad och inte. Fundera över vad ni vill ha och vad ni har råd med innan ni hör av er till närmaste butik för spabad. Glöm heller inte att köpa till sådant som ni behöver för installation och användning av badet när ni handlar.

Har du kallt och bullrigt inomhus?

9 dec 2020

Har du märkt av att du har det kallt inomhus? Kanske är det även så att du hör ljuden utifrån tydligt? Kanske lite väl tydligt? Då kan det vara så att det är på sin plats att byta fönster.

Kyla och buller kan nämligen vara tydliga tecken på att dina fönster är dåliga. Om man bor på landet kanske ljud utifrån inte är ett problem, men bor man i stan är det en annan femma. Där är det ofta mycket som kan skapa en dålig ljudmiljö. Buller kan komma från allt möjligt. Det kan vara bilar som brummar och tutar, väg- och husbyggen som skramlar, förskolebarn som springer och skrattar, och mycket, mycket mer. Om man bara har exempelvis två glas i sina fönster, står de inte emot ljud och buller så bra. Med fyrglasfönster blir det istället väldigt bullertätt. Till och med förvånansvärt bullertätt, även mitt i stan.

Dragiga fönster

Det kan också vara så att fönstren inte är täta. Då drar det lättare kalluft genom dem, vilket inte är så skönt under de kallare årstiderna. Detta leder till att hela bostaden blir kall och man måste värma upp den mer. Både oskönt och dyrt, alltså. Att öka uppvärmningen är inte bara dåligt för plånboken, utan även för miljön. På grund av alla dessa anledningar bör man därför byta fönster. Man ska ha fönster med så låga U-värden som möjligt. Då är isoleringen bra. Ett fönsterbyte är smidigt om man tar hjälp av en fönsterfirma, de kan även kontrollmäta U-värdet åt dig.

← Äldre inlägg