Blogg

RSS

Perfekta konstruktionsritningar för företag

16 Mar 2023

Funderar ert företag på att bygga om, bygga ut eller bygga nytt? Lämna bort arbetet med att utforma korrekta konstruktionsritningar med fokus på er verksamhet.

Det är inte lätt att veta vad man ska göra, hur man börjar och vad som krävs när man ska bygga ut eller bygga nytt. Men det är inget stort problem när du smidigt kan få hjälp av en expert som tar hand om det åt er. För bäst resultat så bör du anlita någon som har fullt fokus på att utforma konstruktionsritningar för företag.

Oavsett var du är i Sverige så kan du få hjälp med konstruktionsritningarna. När du tar hjälp redan från början så blir det rätt på en gång. Som företagare har du nog redan mycket att tänka på. Att ansöka om bygglov kan vara stressigt. Men en firma som redan har bra kontakt med alla kommuner och koll på alla regler kan sköta det åt er.

Konstruktionsritningar som fyller alla behov

Det är många behov som måste tas i beaktande när man gör en konstruktionsritning för ett företag. Det handlar inte bara om företagets inriktning, utan också hur stort företaget är och hur schemat ser ut om dagarna. Det finns dessutom ofta ytterligare önskemål, såsom vilorum eller mobilitet.

Med de rätta lokalerna kan ett företag verkligen blomstra och växa. Det är lika viktigt med funktion som trivsel. Så när ni ska utveckla ert företag så är det bra att ha de rätta förutsättningarna. Praktiska och trevliga kontor som gör att ni trivs tar er en bra bit på vägen.

Att elda med ved i Stockholm

30 Jan 2023

Vedvärme är billigt och effektivt och skönt. Med kamin installerad kan du snabbt och effektivt värma din bostad med ved i Stockholm till förmånligt pris.

Det finns troligen inte något skönare sätt att värma bostaden och samtidigt skapa en skön atmosfär. En kamin och ved är allt du behöver för att uppnå ett tillstånd av stor tillfredsställelse. Många har sedan tidigare kaminer som kanske stått outnyttjade. Nu är tiden inne att börja använda dem.

En effektivt använd vedbrasa värmer snabbt upp ett stort rum eller ett helt våningsplan. Man kan behöva fylla på med ved några gånger under en dag. För den ovana kan det komma att ta ett tag innan man riktigt får in handlaget och snabbt får en flammande brasa. Det är viktigt att komma ihåg att en brasa behöver syre – stapla veden så att det kommer luft emellan.

Ved är en billig kretsloppsprodukt

Vilken ved man väljer har betydelse när man ska elda. Olika träslag har olika egenskaper och brinner på olika sätt. Bland de vanligare träslagen anses björk vara bäst. Den avger mycket energi och brinner inte alltför fort. När man handlar ved finns det oftast antingen björk eller blandved att välja på.

Standardmått för vedklabbar ligger på 30 – 35 cm längd. Då passar veden i de allra flesta kaminer. En bra leverantör i Stockholm kan förstås erbjuda även andra storlekar men då kanske man behöver vänta någon dag extra på leveransen. Ved ska förvaras luftigt och torrt, gärna inomhus. Då brinner den bäst, utan alltför mycket rök. Mer om ved hittar du på denna sida: https://www.vedstockholm.nu/ 

Golvslipning och ytbehandling i Göteborg

19 Jan 2023

Fula och trasiga golv i Göteborg kan ibland få ett helt nytt liv. Genom golvslipning och en ny ytbehandling kan de plötsligt se ut som sprillans nya golv igen.

Gedigna och ståtliga trägolv kan med tidens tand börja se slitna ut. Man kan börja se var mattor och möbler har stått, för att golvet runt dessa blivit blekt. Kanske har det blivit repor eller små skador på golvet, som till och med kan dra upp trådar i strumporna när man passerar. Eller så ser bara golvet allmänt slitet och tråkigt ut.

Men har man ett gediget golv i Göteborg, så har man också ett golv som har nio liv. För då kan man enkelt utföra en golvslipning och lägga på en ny ytbehandling. Vips så har man ett golv som ser ut som nytt igen. Kanske till och med bättre, eller mer uppdaterat och modernt, beroende på hur man väljer att efterbehandla det.

Proffsig golvslipning i Göteborg

Det är viktigt att man slipar ett golv korrekt, för att inte få ett golv som lutar eller som får gropar i sig. Därför är det många som väljer att utföra sin golvslipning i Göteborg med hjälp av proffs inom området. Och det finns många företag som idag har som tjänst att utföra golvslipning, för de kunder som vill vara på den säkra sidan.

En proffsig golvslipning blir perfekt och går snabbt att utföra. Idag finns det även golvslipningsmaskiner som har en dammsugare, vilket innebär att det i stort sett inte blir något damm under processen.

Trapphusrenovering för högre trevnad

9 Jan 2023

Det är lätt att glömma bort att ge lite kärlek till trapphuset. När trapphuset börjar bli slitet är det enkelt fixat med ett företag som gör trapphusrenovering.

Stig hade äntligen tagit det stora steget och köpt sin första egna fastighet. Alla lägenheterna i den var redan uthyrda och tanken var att hyresgästerna skulle få behålla sina hem. Trots det ville Stig förbättra en hel del med fastigheten. Många av lägenheterna hade inte fått en renovering på flera år och det hade inte trapphuset heller.

Det syntes tydligt att huset var gammalt och slitet, men det var också tack vare det han fick det för ett så bra pris. En trapphusrenovering skulle göras och Stig skulle inte göra den själv. Redan när han la budet på fastigheten så hade han hittat ett företag som skulle sköta hela renoveringen till honom, nu skulle bara processen sättas igång.

Öka värdet med en trapphusrenovering

Stig hade inte i tankarna att sälja fastigheten igen, men han visste att med en renovering skulle priset komma att öka rejält. Dessutom skulle det göra det mer åtråvärt för hyresgäster. Första steget in i trapphuset, ger känslan för ens hem. Så att det är trevligt för alla, är så klart viktigt.

Eftersom Stig ville få ut så mycket som möjligt, men inte hade så många tankar själv, så lät han företaget fixa med det mesta. Allting var tydligt och klart mellan företaget och Stig för att minska risken för missförstånd. Renoveringen gav trapphuset ett rejält lyft. Mer om trapphusrenovering hittar du här: https://www.trapphusrenoverarna.se/ 

Geotekniker med markkunskap

1 Jan 2023

När det är dags för byggnation så behöver man veta hur markförhållandena ser ut. Det är då som man tar hjälp av en duktig geotekniker, för att få alla fakta.

Det är omöjligt att veta hur mark ser ut under ytan. Och det är inte alltid som det hjälper att veta hur det ser ut hos grannen. För när man ska bygga ett hus så kan det skilja sig åt väldigt mycket gällande markförhållandena, till och med på en och samma tomt.

Under markytan kan det finnas underjordiska vattenhål, sten, berg, sand, lera och en kombination av dem alla. Och trots att ytan kan kännas stabil så räcker inte det om man ska sätta ett hus på den. Det är där som man kan ta hjälp av en duktig geotekniker, som kan ta reda på hur det ser ut under ytan. Och kanske även ge förslag på hur man bäst gör en grund till sitt hus.

Viktig kontakt med en geotekniker

Om man inte har någon aning om markförhållandena så är det viktigt att ta kontakt med en duktig geotekniker, som kan ta reda på det. Det kan till och med vara så att det är en person som redan har grundläggande information om hur marken ser ut på platsen.

Grundläggning av en byggnad är den viktigaste delen i hela byggnationen. Det är grunden som ser till att byggnaden blir stående och att den håller sig frisk. Så med hjälp av en geotekniker kan man få veta hur byggnationen ska utföras och även vilken grund som passar. Läs mer om geotekniker här: www.geoteknikerna.se.

Stålhallar av högsta kvalitet

5 Dec 2022

Det är viktigt att stålhallar håller en hög kvalitet. Annars skulle allt kunna rasa ihop, vilket vore en katastrof med stora skador och bedrövelser som följd.

Ingen vill tumma på den kvalitet som är det som skiljer ett dåligt bygge från ett riktigt bra bygge. När det gäller stålhallar är det en viktigt tumregel att bara välja det bästa. Du kommer snart att se hur hängivet en del arbetar för att kunna ge dig precis det du önskar och vill ha ut av din stålhall.

Du som driver ett företag som tillverkar stålhallar, eller du som vill anlita ett företag som tillverkar dem, håller säkert med om att det är oerhört viktigt att arbetet med stålhallar håller en hög standard. Det är inte bara stålkonstruktionens hållfasthet det hänger på. Utformning, akustik och ljusinsläpp är andra viktiga komponenter i en stålhall.

Stålhallar utformade för din verksamhet

Det finns en del som ägnar sitt liv åt att vara kunniga tillverkare av stålhallar av hög kvalitet. När du anlitar ett sådant bolag kommer du aldrig att bli besviken på resultatet. Du kommer definitivt få all den hjälp som finns att tillgå från dessa entreprenörer. De allra bästa tillverkarna.

Det finns alltid en möjlighet att du kan få en skräddarsydd lösning på dina problem. Det gäller oavsett vad du vill ha. Kanske en stålhall med högt i tak, kanske med en travers, och varför inte slå till med en del där du har dina kontorslokaler i anknytning till detta. Din önskan är en duktig tillverkares lag.

Trädfällning som åtgärd i Stockholm

30 Nov 2022

Inom trädgårdsvärlden finns många olika specialister. En av specialistinriktningarna är trädfällning i Stockholm. En åtgärd som kan utföras på flera olika sätt.

Växter och trädgård är något som många lever för. Det kan vara för att man har ett intresse för det som växer eller för att man råkat trilla in på det yrkesmässigt. Och det är ett brett område på många olika sätt.

Som trädgårdsarbetare kan man arbeta med att så fröer eller dra upp växter som sedan planteras eller säljs. Eller så kan man vara den som anlägger trädgårdar eller tar hand om trädgården löpande. Men det finns även de som arbetar lite i andra ändan av spektrumet. De som jobbar med trädfällning i Stockholm med omnejd.

Olika slags trädfällning i Stockholm

Vad en trädfällning i Stockholm innebär är kanske lätt att räkna ut. Man fäller helt enkelt träd. Det kan vara för att trädet dött eller blivit sjukt. Men det kan även bero på att trädet står på fel plats eller skadar sin omgivning. Men att det finns flera olika sätt att fälla träd på kanske man inte känner till.

Den vanligaste trädfällningen går till så att någon klättrar upp i trädet och sakta sågar ner trädet bit för bit. Men ifall trädet är osäkert att klättra i kan man istället använda sig av en bomlift, så att man står på en plattform vid sidan av trädet och kapar det. Eller så kan man kapa trädet i ett stycke, nere vid marken.

Smed för den mindre händiga finns i Stockholm

14 Nov 2022

En smed i Stockholm kan vara precis vad du behöver när det är något som ska fixas hemmavid. Kanske är det något så enkelt som ett räcke eller staket.

Tycker du att det är lite läskigt att gå ner till källaren utan att ha ett bra räcke att hålla dig i? Kanske vill du att det ska vara lite snyggt också. Då kan du anlita en smed så att hen gör ett åt dig på beställning. Det kan till och med vara så att du själv står för själva designen. Det vore väl roligt?

Har du problem med att det kommer in främmande och kanske till och med vilda djur i din trädgård? Då kanske det är dags att fundera på att sätta upp ett staket. Men inte vilket staket som helst inte. Varför inte välja ett som är gjort i vackraste smide av en smed? Då kan du vara med i hela processen.

Jättebra med en smed som bor i Stockholm

Bor du i Stockholm och vill ha tag i en smed är det såklart jättebra om även din smed bor i Stockholm. Resorna till dig blir inte så långa och då slipper du betala för en massa drivmedel. Att ha sin hantverkare på nära håll kan ha sina fördelar. Det kommer du bli varse på flera sätt.

Tänk om din skorsten har börjat läcka och det rinner in vatten vid fästet i taket. Då kan du be din smed komma över och sätta en krage av metall mot huset. Den svetsar hen fast så att det inte längre läcker in något vare sig uppifrån eller från sidorna. Läs mer om smed på denna sajt: smedstockholm.se

Vitsen med cisterner för smidig produktion

9 Nov 2022

Cisterner som är sammankopplade med rörledningar och fylls från tankbil ger mycket mer rationell produktion än om råvaror måste hanteras i mindre fat.

Företaget som producerade D-droppar för småbarn använde enorma mängder vegetabilisk olja. Det D-vitamin som tillsattes till oljan var så koncentrerat att den färdiga produkten i själva verket bestod av mer än 99 % olja. Och det måste vara olja, eftersom det var det enda som D-vitaminet var lösligt i.

Hittills hade oljan köpts in i fat på 200 liter vardera. Men det var extremt tungt för personalen att hantera dessa, även om de hade alla hjälpmedel som fanns att tillgå. Dessutom hade produktionen av D-droppar ökat nästan lavinartat sedan det rapporterats att D-vitamin gav ett visst skydd mot covid-19. Det var inte längre bara småbarn som använde dem numera utan i stort sett vem som helst.

Fyll cisterner och tappa av i produktionen

Därför tittade nu företagsledningen på hur de skulle kunna införa en mer rationell hantering av oljan. Ganska snabbt hade de insett att de borde köpa oljan i bulk istället och förvara den i cisterner i stål. När tankbilen med olja kom så kunde den enkelt tappa av olja direkt i en av flera cisterner.

Cisternerna skulle kopplas samman med rörledningar, som också skulle leda in i fabriken och produktionsrummen. Där skulle linjeoperatörerna helt enkelt kunna öppna kranen och så skulle oljan flöda in i blandnings- och fyllningsmaskinerna. Det var en lösning som var lika smidig som den var elegant.

Relining Stockholm - tips och råd

21 Sep 2022

Om man som villaägare eller fastighetsägare misstänker att stammarna som löper på insidan av huskroppen inte håller måttet så måste man agera. Det första steget är att undersöka stammarna i fråga. Något som sker professionellt och genom att man anlitar ett företag för en rörinspektion. Denna sker med hjälp av slangar med kameror där man direkt kan upptäcka exempelvis sprickor, hål eller andra skador inne i rör och ledningar.

Steg två - om skador upptäcks - är givetvis att åtgärda dessa. Vilket idag kan ske genom två alternativ. Det klassiska stambytet eller genom en relining i Stockholm. Ett stambyte är något som kostar pengar och som kräver enorma uppoffringar. Man måste riva ut väggar och vissa golv för att kunna ta bort stammarna och för att få nya på plats.

Under tiden detta sker så kan man heller inte som boende i en fastighet nyttja exempelvis toalett eller dusch på ett normalt sätt - man får ofta dela tillsammans med andra. En uppoffring som även syns i form av att den egna bostaden förvandlas till en byggarbetsplats.

Så fungerar en relining i Stockholm

En relining i Stockholm däremot är ett smidigare projekt där man inte behöver riva ut de gamla stammarna. Istället så används dessa som en slags mall att gjuta nya stammar i. Förenklat så kan en relining i Stockholm beskrivas på det sättet. Man går in i de befintliga stammarna och sprutar in epoxiplast i dessa. Genom det så får man - då plasten härdar - nya stammar, men de sitter inuti de gamla.

Fördelarna med detta är att man som boende knappt påverkas alla. Man behöver inte se att badrummet demoleras, man slipper se golv rivas upp och man slipper se en massa byggmaterial i lägenheten.

En relining i Stockholm är, helt enkelt, det smidigare alternativet om stammarna börjar tappa i kvalitet. Förr eller senare så kan ett stambyte vara absolut nödvändigt, men en relining fungerar som ett riktigt bra komplement till detta.

Byggkonsult Stockholm - en viktig del av projektet

19 Sep 2022

Att vara byggherre innebär inte per se att man har koll på allt som rör det projekt som planeras. Tvärtom: i många fall så kommer olika detaljer som totala överraskningar och detta innebär också att kostnaderna kan sticka iväg ganska rejält.

Oavsett om det handlar om planerade byggnationer av större fastigheter, om exempelvis åtgärder i befintliga sådana - stambyten, byten av tak eller exempelvis uppresande av balkonger - så är vikten av både erfarenhet och kunskap stor.

Genom att anlita en byggkonsult i Stockholm så kan du som byggherre se att projektet flyter på i enlighet med de lagar och regler som finns, att det håller sig inom den budget som satts upp samt att tidsplanen inte spricker. Allt detta leder i sin tur till ett projekt som blir lyckat. Med en byggkonsult i Stockholm så ges man det mervärde som skapar lönsamhet - oavsett vilket projekt det handlar om.

Hur hittar jag rätt byggkonsult i Stockholm?

En byggkonsult i Stockholm är med längs hela resan. Från projektering, vidare till bygglovsansökan och hela vägen till projektledning av bygget. Utöver detta så kommer även en annan viktig punkt där en byggkonsult kan göra skillnad - upphandling av entreprenörer. Hur ska man veta att en entreprenör verkligen ger ett bud som håller vad det lovar? Hur ska man veta att entreprenören kan leverera en tjänst som håller sig inom budgeten? Med en erfaren byggkonsult i Stockholm så minimeras riskerna i dessa frågor. Det handlar om en rejäl investering.

Att hitta rätt byggkonsult då? Som vi sa ovan så är både kunskap och erfarenhet viktiga ingredienser att grunda valet på. En annan viktig faktor handlar om det uppenbara: var har denne byggkonsult varit tidigare och hur pass nöjda är dessa beställare? Referenser är alltid viktiga, men då det kommer till att välja byggkonsult så blir de ovärderliga. Se alltid till att kontrollera detta innan du går vidare. Läs mer om byggkonsulter på denna sida: https://www.byggkonsultstockholm.biz/

Takläggare Göteborg - Professionell hjälp lönar sig i längden

9 Aug 2022

Dags att lägga om taket? Ett nytt tak handlar om en ganska rejäl investering och som privatperson kan det vara frestande att vilja strypa kostnaderna. Detta är en sund tanke - men det handlar även om att göra det på rätt sätt: att välja bort en takläggare i Göteborg kan innebära förluster på sikt. Lägger du taket på egen hand så kommer du att exponeras för större risker och få ett tak som inte når sin estimerade livslängd.

Takläggning handlar dessutom om ett komplext projekt. Oavsett vilket typ av takmaterial du väljer så kommer det att kräva ett gediget arbete innan det är på plats. Att lägga ett tak är tungt, det sker på hög höjd - och är således farligt - och det kräver både kunskap och precision. Som lekman har man definitivt en utmaning framför sig om man själv funderar på att agera takläggare i Göteborg.

Fördelar med en takläggare i Göteborg

Det som ofta visar sig är att taket inte håller tätt och att man således också drabbas av både fukt och mögelangrepp - i värsta fall rena vattenskador - och att dessa kostar en massa pengar att reparera. Dessutom tvingas man också se att det tak man lagt inte alls håller enligt de uppgifter man fått från tillverkaren. Därför bör man anlita en takläggare i Göteborg och se de stora fördelar som finns med det beslutet. Fördelar som ser ut som följer:

Ett hållbart tak. Takets livslängd kan skilja upp till 10 år om det lagts av en professionell takläggare eller en lekman. Det handlar om en investering och dessutom blir taket snyggare också.

Hjälp från start till mål. Det handlar även om rivning och om bortforsling av det gamla taket - ett arbete som kräver planering och rätt utrustning. Med en takläggare kan detta inkluderas i offerten.

Rot-avdraget. Som privatperson kan du använda ditt rot-avdrag och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det gör skillnad och det visar på att det inte är just här du ska försöka strypa kostnaderna i samband med din takläggning i Göteborg.

Trädfällning Uppsala - fälla trädet på egen hand?

28 Jul 2022

Ska man verkligen fälla ett träd på egen hand eller bör man ta professionell hjälp och anlita ett företag inom trädfällning i Uppsala? Träd har väldigt många fördelar, men det finns även nackdelar. Att ett träd kan växa sig så pass stort att det börjar skymma delar av tomten är det vanligaste problemet - och den största orsaken till varför en trädfällning i Uppsala sker.

Men, det finns även fler sådana. Träd kan hindra annan växtlighet och träd kan även utgöra faror. Det senare dels som en följd av att rötterna tar sig in under exempelvis huskroppen och dels som en följd av att trädet kan blåsa omkull. Vilket kan innebära att det blåser ner över huset, bilen eller grannens tomt och orsakar skador där. Här har vi heller inte nämnt att det finns stora risker för personskador. Summa summarum: ett träd kan behöva fällas och rådet är att man överlåter detta till experter. Du ska helt enkelt anlita ett företag inom trädfällning i Uppsala.

Därför ska du välja professionell trädfällning i Uppsala

Det kan, som inom alla andra områden, vara frestande att själv göra jobbet. En yxa, en motorsåg - en katastrof. Det är ungefär så vi skulle summera det beslutet. Att trädfällning är svårt är en underdrift och det är bara att se statistiken över årliga skador och dödsfall som de facto sker i samband med att träd ska fällas för att förstå allvaret. Vet du åt vilket håll trädet kommer att falla? Vet du hur snittet ska tas? Vet du hur du genomför en sektionskapning - och när en sådan bör ske? Det handlar om extremt många risker och där du definitivt bör ta professionell hjälp. Trädfällning är ett område för proffs och inte för lekmän.

Dessutom kan det handla om att trädet i fråga inte behöver fällas. Du kan i många fall både ha kvar kakan och äta den. En arborist - som en trädfällare egentligen heter - kan kapa grenar och beskära ett träd så att solen kommer igenom och så att skuggan försvinner från exempelvis er uteplats. Det finns alltid alternativ och det är ytterligare ett starkt argument till professionell trädfällning i Uppsala. Kontakta en arborist redan idag!

Dags att investera i solpaneler till BRF

13 Jul 2022

Producera egen miljövänlig el till din BRF med hjälp av solpaneler. Resultatet? Du bidrar till en mer hållbar framtid och hjälper både dig själv och planeten.

Många människor världen över försöker hjälpa planeten på olika sätt. Att ha ett miljötänk – långsiktigt – är viktigt för alla. Nu och för kommande generationer. Finns miljö med i tänket finns det olika vägar att ta. En väg är solenergi. Med Sveriges solinstrålning med 1600 – 1800 soltimmar per år går det att göra mycket. Och kom ihåg – även molniga dagar lagras energi!

Har du hand om en bostadsrättsförening och vill utveckla och förnya med hjälp av solen ska du investera i solpaneler. Dina fastigheter gör mindre miljöpåverkan och belastningen på elnätet minskar. Inom 7–12 år beräknas en solcellsanläggning att ha betalat sig.

Solpaneler till BRF – hur det går till

När det investeras i solpaneler till BRF ökar fastighetens värde och samtidigt minskar elräkningen från första dagen. Att sedan kalla sig självförsörjande på el och vara mindre känslig om priset på el ökar – bonus.

    Själva förloppet för att ta del av solens strålar:
  • ^ När solen skiner genereras el. Även under molniga dagar.
  • ^ Solens energi tas upp av solceller som producerar svag likström.
  • ^ En växelriktare (inverter) omvandlar den likströmmen till växelström.
  • ^ Strömmen leds sedan ut till fastighetens elcentral, där den förbrukas.
  • ^ Ström som inte används leds vidare ut i elnätet och köps av ditt elbolag. De perioder din produktion är lägre än din förbrukning, köper du tillbaka ström från ditt elbolag.

← Äldre inlägg