Blogg

Fräscha upp torpet med lite färg

20 jan 2021

Färg kan få allt gammalt att se nytt ut igen. Det gäller även den lilla stugan vid vattnet. Ny färg ger den en fräsch charm, sån där charm man vill att en stuga ska ha. Dags för projekt målning?

Med lite färg får hemmet en helt ny lyster. Har man en liten stuga eller ett torp och vill fräscha upp det är ju färgen nästan obligatorisk. Man behöver inte ha tid för projektet själv. Med hjälp av målare i Sundbyberg eller den stad det gäller kan ni få det målat och fint.

De som arbetar som målare är utbildade och ordentligt tränade på att måla. De vet vad som krävs innan de målar och har även stor koll på olika material och vilken färg som passar var. Det finns hur många olika märken som helst av färger, man kan hitta i budget-prisklasser men även dyrare.

Inget är för litet eller stort

Målare tar sig an alla jobb, inget jobb är för stort för dem. De planerar tillsammans med er. Många gånger är de väldigt tillmötesgående och skulle det behöva bli klart snabbare går det säkert att lösa genom att ta in extra personal.

Ska man anlita en målare bör man vara ute i god tid för att få det klart tills då man önskar. Oavsett om ni kan få en snabb tid eller inte tar själva målningen mellan 15-30 timmar. Detta är beroende på hur stor ytan är samt hur många gånger den behöver strykas.

Förändra hemmet snabbt!

15 jan 2021

Det går snabbt att förändra ett rum med hjälp av färg. Om man anlitar en målare för att renovera i hemmet kan man gå till jobbet och komma hem till ett helt nytt hem. Här kommer tips på målning!

Om man inte kan, vill eller har tid att måla om i sitt hem kan man anlita en målare i Täby som utför arbetet snabbt och perfekt. Istället för att lägga en hel helg, eller ta ledigt, så kan man fortsätta leva sitt liv som vanligt. Det går också mycket snabbare och blir mycket bättre än om man själv inte är en van och händig målare. Så tips nummer ett är att ta hjälp för bästa resultat.

Lista på råd

Fler tips inom målning av hemmet är att fundera över vad som egentligen behöver ändras. Ibland kan det vara luckorna i köket som är boven, eller till och med handtag och knoppar. Färg gör stor skillnad även på mindre partier i ett hem, så ta inte till med stora släggan om det räcker med en liten.

Studera också gärna färglärans teorier för vilken färg som förmedlar vilken känsla. Det kan göra underverk i ett kök eller sovrum om man använder sig av rätt färg i rätt nyans. Som sista tips kommer rådet att tänka på vilken typ av färg som man använder sig av. Har man problem med stänk så är en blank färg till texturen enklare att torka av och få helt ren och snygg igen än en matt variant.

Uppgradera badrummet!

14 jan 2021

Renovering av badrum är en process som kan vara påfrestande, det används ju konstant! För att göra arbetet enklare kan man kontakta en inredningsfirma som är specialiserad på badrum.

Man spenderar mer tid än man tror i badrummet. Fixa håret, borsta tänderna och toalettbesök är bara några av ärendena. Dessutom tar man gärna med mobilen in, vilket gör att besöken blir längre. Då vill man ju gärna att badrummet inte skall se ut att falla ihop när som helst. Sitter alla kakelplattorna ordentligt? Håller våtrumsmattan på att lossna lite i hörnen? Kanske är det sprickan i handfatet som stört ögat i flera år som gör att droppen rinner över – nu skall badrummet renoveras!

Det gäller att fundera över vad som är viktigt. En bra belysning över handfatet är att rekommendera för både de som vill sminka sig eller raka sig. Andra vill ha rejäl förvaring för badhanddukar och diverse skönhetsprodukter.

Anlita hantverkare med certifiering

När man har lite planer på hur man vill ha det så kan man kontakta en inredningsfirma. När du skall renovera ditt badrum i Göteborg är det bra att kontakta flera firmor för offerter. Då kan man välja den firma som passar ens önskemål bäst.

Det är trots allt inte kaklet som är dyrast, vilket många tror. Det är värt att lägga en bra slant på själva grundjobbet, som utförs av duktiga hantverkare. Detta då man får ett intyg om att våtrumsarbetet är utfört fackmannamässigt. Då gäller försäkringen samt att det ger en garanti om något skulle hända badrummet inom tio år.

Renovering av kök

13 jan 2021

En köksrenovering kan vara hur stor eller liten som helst. Kanske ska hela rummet bytas ut och väggar rivas. Eller så räcker det med byte av knoppar på köksluckorna och att måla med ny färg.

Det är de små detaljerna som gör det, och därför räcker det ibland med en liten förändring i köket för att det ska kännas nytt och fräscht. Byte av knoppar, eller handtag, är lätt om man väljer nya som dessutom har skruvhålen på samma avstånd. Vanligt är också att förnya köket med nya handdukar, lite nya blommor och kryddhållare med mera. Men ibland är köket så pass risigt och med dåliga funktioner att allt behöver bytas ut.

Ordna själv eller ta hjälp

Beroende på hur mycket som ska renoveras i ett kök, och hur duktig man är, så kan man välja att ta hjälp eller utföra renoveringen själv. Men om det är en stor åtgärd så är det klokt att anlita ett företag som kan utföra en köksrenovering i Göteborg.

Det är inte så lätt som man tror att få ett kök som passar perfekt och som fungerar som det ska. Bara måtten i sig kan vara svåra nog att mäta. Oftast blir de färdiga skåpen för breda eller för smala. Det kan även vara lite knepigt att få fast bänkskivan. Det är många som ändå försöker själva och vill man det så kan man också fundera på en delning av något slag. Kanske kan man själv montera köksstommarna eller liknande åtgärd?

Det lönar sig att slipa om golven

11 jan 2021

Byt inte ut gamla trägolv utan slipa om dem istället. Ett slipat golv ser ut som ett nytt men blir betydligt billigare. Är man ute efter en större förändring kan man prova en annan ytbehandling.

Att slipa trägolven är betydligt billigare än att lägga in nya, dessutom är det bättre för miljön. Hur många gånger man kan slipa ett golv beror på hur tjockt det är och hur många gånger det tidigare har slipats. De hårdare träslagen som ek, bok och ask behöver inte slipas lika ofta som de lite mjukare träslagen furu, björk och al. Idag går det snabbt och enkelt att få golven renoverade. De flesta golvslipningsfirmor erbjuder dammfri golvslipning med moderna maskiner som samtidigt samlar upp slipdammet.

Påverka utseendet genom ytbehandlingen

Vill man ha en ännu större förändring kan man påverka golvets utseende genom ytbehandlingen. Man kan exempelvis betsa, måla, lacka, vaxa, olja eller luta och såpa golvet. Det finns oändligt många kulörer och nyanser men man bör också välja ytbehandling efter hur golvet ska användas och hur mycket slitage som det kommer att utsättas för. Ett hallgolv som utsätts för blöta och grusiga skor mår oftast bättre av en mer slitstark ytbehandling som exempelvis lack.

De flesta professionella golvslipningsfirmor utför alla sorters ytbehandlingar och kan komma med goda råd och förslag. Att få golvet slipat kan variera i pris och det kan därför vara bra att jämföra olika firmor. Som privatperson har man även möjlighet att använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden. Läs mer om golvslipning här: golvslipningbromma.nu 

Ta hjälp av en rörmokare

11 jan 2021

Ska du göra en badrumsrenovering? Du är inte nöjd med var duschen och toan är nu utan vill även flytta dem? En rörmokare hjälper dig med det. Med dennes experthjälp installerar ni nya rör.

Rörmokare kallas även rörläggare, alternativt VVS-montörer. Deras arbete kretsar främst kring avlopp och vattenledningar. Detta kan de göra till olika byggnader och hus. Vare sig det är i badrummet som man ska ha in nya rör till badkaret, eller i köket där man ska installera handfat, så kan de hjälpa till.

De har en viktig uppgift att utföra och det är nödvändigt att man väljer en certifierad VVS-montör. När de har gjort något lämnar de nästan alltid även ett våtrumscertifikat. Man får dessutom oftast en garanti på arbetet.

Bred kompetens

De som arbetar som rörmokare har ofta en väldigt bred kompetens. De kan hjälpa till med mycket när det kommer till badrumsrenoveringen. Allt från en droppande kran till att faktiskt lägga golvvärme. Om du gör en renovering i badrummet och behöver anlita rörmokare kan det vara värt att lägga golvvärme samtidigt om detta är något du är intresserad av.

Det är kostsamt att ta ut en rörmokare, men ett hem är inte fungerade utan vatten. För att ha vatten behöver man rör. För att hålla nere kostnaden lite kan man använda sig av ROT-avdraget. Detta avdrag gäller för arbetet och inte materialet som kan behövas. Det innebär att man får 30% avdrag och upp till 50 000 kr. Det brukar göras direkt på fakturan. Läs mer om rörmokare på denna hemsida: https://www.rörmokareuppsala.com

Ett badrum för avkoppling

8 jan 2021

Minimalistiskt eller överbelamrat badrum, vilken typ är du? Har du nog med förvaringsmöjligheter, missar du tvättkorgen eller var finns problemet? Fixa till badrummet så det blir bra.

Ett badrum är din egen lilla oas i hemmet. Kan du koppla av och njuta av ett skönt bad, av en strilande och fräsch dusch eller får du ångest? Om du har kaos i ditt badrum beror det troligtvis på att dina förvaringsmöjligheter inte lever upp till dina behov. Alternativt att du har för många saker.

Att rensa ett utrymme kan kännas jobbigt innan du kommer igång, men otroligt skönt när du är klar. Att rensa i röran sägs frigöra nya energier och således få fart på ditt liv. Och handen på hjärtat, visst skulle du vilja njuta och kunna koppla av i ditt badrum?

Inred ditt badrum efter dig

När du inreder ett rum i ditt hem ska du utgå från vad du tycker om och mår bra av, inte vad som är snyggt i ett magasin eller vad som imponerar på vännerna. Om vi utgår från tanken på avkoppling, vad är det för dig? Det kan vara ett långt skönt bad med härliga dofter. Kan du skapa det i ditt befintliga badrum?

Det kan behövas en större renovering av ditt badrum eller så räcker det med att du tänker om på inredningen och kaoset. Börja med att tömma rummet helt. Hur ser rummet ut nu? Hur skulle du vilja att det ser ut? Vad tycker du är vackert? Välj din badrumsinredning med omsorg. Läs mer om badrum på denna sida: badrumstockholm.biz

Den viktiga dräneringen

4 jan 2021

Både för gamla villor och helt nybyggda hus är dräneringen en mycket viktig procedur som inte får försummas. Ett friskt hus utan fuktskador är det som alla husägare värderar allra högst.

Att dräneringen fungerar är väsentligt. Då bibehåller man ett högt värde på sitt hus och behöver inte riskera dyra ombyggnadskostnader eller reparationer längre fram. Dränering är väl inte det roligaste att göra när det gäller olika investeringar i huset, men det är en av de viktigaste prioriteringarna för en villaägare. Det görs relativt sällan och kan hålla i upp till femtio år, så det är värt besväret.

Att hålla fukt borta från väggar och husgrund är en nödvändighet, När det väl behövs en dränering finns det många bra metoder. Kontakta ett erfaret dräneringsföretag så får du snabb hjälp med din dränering. Det är inget man ska vänta med. Den allra bästa tiden är när det är torrt ute, från sent på våren till tidigt på hösten. Och om man funderar på plattsättning bör man göra den före dräneringen.

Man kanske inte ens behöver gräva

Det finns till exempel speciell isolering av cellplast som är kapillärbrytande, och den kan man sätta utvändigt för att leda ut fukt från väggarna i källaren. Det finns också speciella källarväggsmattor. Man kan också hålla fukt borta själv genom att till exempel inte plantera växter precis intill husväggen.

Alla svar på dina frågor får du av ett erfaret dräneringsföretag, som kommer och tittar hos dig och kan utföra de åtgärder som behövs på ett korrekt sätt.

Så får man råd med det lyxiga badkaret

2 jan 2021

Ett fräscht och vackert badrum är det många som drömmer om. Ska man renovera badrummet kan det därför vara värt att satsa lite extra på vissa saker men framförallt vara noga med planeringen.

Ett badrum ska man helst inte renovera själv då det är viktigt att tätskiktet blir rätt så att fuktskador inte uppstår. Men det finns mycket annat man kan göra som att planera och bestämma design på inredningen. Då badrumsinredning finns i många olika prisklasser kan det vara bra att redan från början sätta en budget. Men badrummet ska ändå bli vad man har tänkt sig och fastnar man för ett lyxigt badkar i en lite högre prisklass kan man, för att kompensera, välja ett enklare och billigare kakel.

Planeringen av badrummet är viktig

Planeringen av badrummet är viktig och att rita en enkel skiss över rummet och även rita in det som ska finnas där brukar underlätta, också i kommunikationen med byggfirman. Kanske vill man byta plats på något eller kanske även få in förvaring eller en tvättmaskin? Det är inte ofta man renoverar ett badrum och därför ska man tänka till lite extra på hur man vill ha det och i vilken stil. Tycker man det är svårt att rita ett badrum och välja material finns det även vissa byggfirmor som kan hjälp till med detta. De erbjuder totalentreprenad och har både inredningsarkitekter, snickare, VVS-tekniker, målare, elektriker och plattsättare inom sitt företag. Då slipper man anlita flera olika hantverkare och får allt samlat på en faktura. Läs mer om badrum på denna sida: https://www.badrumsrenoveringnacka.se/

Lyxa till det med ett spabad

16 dec 2020

Kanske har ni renoverat uteplatsen och altanen där hemma och vill göra en mysig plats där hela familjen kan koppla av? Då kan ett härligt spabad kanske vara någonting för er, läs vidare här.

Är ni intresserade av att köpa spabad i Stockholm för att ha på er uteplats till sommaren? Det gör ni alldeles rätt i. Spabad är numera väldigt populärt och det finns alla möjliga olika varianter, storlekar och former på dessa små härliga pooler. Spabad finns som enklare modeller där de går att blåsa upp och sedan enkelt ställas undan igen när helst man vill, genom att låta luften gå ur. Men vill man hellre ha ett stående spabad uppe året om så att man även kan ta sig ett skönt spabad under den kalla årstiden, ja då är ett spabad i trä hellre att föredra.

Spabad för stora såväl som små uteplatser

Oavsett om er trädgård är stor eller liten så finns det spabad som passar för just er och er uteplats. Vill ni hellre gräva ned ett spabad istället för att låta det stå ovan mark så kan ni självklart välja ett sådant. Egentligen handlar det väl om budgeten, vad ni kan tänka er att lägga ut på ett spabad och inte. Fundera över vad ni vill ha och vad ni har råd med innan ni hör av er till närmaste butik för spabad. Glöm heller inte att köpa till sådant som ni behöver för installation och användning av badet när ni handlar.

Har du kallt och bullrigt inomhus?

9 dec 2020

Har du märkt av att du har det kallt inomhus? Kanske är det även så att du hör ljuden utifrån tydligt? Kanske lite väl tydligt? Då kan det vara så att det är på sin plats att byta fönster.

Kyla och buller kan nämligen vara tydliga tecken på att dina fönster är dåliga. Om man bor på landet kanske ljud utifrån inte är ett problem, men bor man i stan är det en annan femma. Där är det ofta mycket som kan skapa en dålig ljudmiljö. Buller kan komma från allt möjligt. Det kan vara bilar som brummar och tutar, väg- och husbyggen som skramlar, förskolebarn som springer och skrattar, och mycket, mycket mer. Om man bara har exempelvis två glas i sina fönster, står de inte emot ljud och buller så bra. Med fyrglasfönster blir det istället väldigt bullertätt. Till och med förvånansvärt bullertätt, även mitt i stan.

Dragiga fönster

Det kan också vara så att fönstren inte är täta. Då drar det lättare kalluft genom dem, vilket inte är så skönt under de kallare årstiderna. Detta leder till att hela bostaden blir kall och man måste värma upp den mer. Både oskönt och dyrt, alltså. Att öka uppvärmningen är inte bara dåligt för plånboken, utan även för miljön. På grund av alla dessa anledningar bör man därför byta fönster. Man ska ha fönster med så låga U-värden som möjligt. Då är isoleringen bra. Ett fönsterbyte är smidigt om man tar hjälp av en fönsterfirma, de kan även kontrollmäta U-värdet åt dig.

Att ta hand om hus och tak

9 dec 2020

Vad har du för typ av tak på ditt hus? När såg du senast till statusen på ditt tak? Kanske behöver det lagas eller för den delen målas? Behöver du kanske byta material eller rostbehandla?

Ett gammalt hustak är ju inget man ser eller tänker på dagligen, eller? Om en tegelpanna blivit skadad riskerar du att få in vatten i huset. Har det legat och sipprat länge finns risk för vattenskador och mögel, vilket du absolut vill undvika.

Har du istället ett plåttak så kanske du känner dig trygg med att dessa är mer långlivade och kräver mindre uppehåll. Även som så är fallet så ska du inte strunta i taket helt. Du behöver titta till det då och då så inte skador uppstår eller färgen flagnar. Om ett målat plåttak börjar flagna i färg finns nämligen risk för rost, vilket i sin tur kan ge upphov till hål och hela historien med vattenskada och mögel även där. Då och då bör du kontrollera om det är dags för takmålning på ditt hus.

Varför är det viktigt med takmålning?

Det är som sagt viktigt att hålla koll på sitt plåttak och dess skick. Att ha en rutin att man kollar efter varje vinter så inga hål eller skador uppstått så rost kan få fäste på ditt tak. Om du är osäker på ditt tak och vilket skick det har, om det behöver fräschas upp kan du kontakta en firma som är experter på takmålning och be dem göra en besiktning. Läs mer om takmålning på denna sida: https://www.takmålningstockholm.se

Hitta rätt värmepump

8 dec 2020

En värmepump är ett miljövänligt och ekonomiskt sätt att värma upp en fastighet på. Men det kan vara svårt att veta vilken typ av värmepump som passar bäst. Här följer några användbara tips.

Att värma sin fastighet med olja eller el är dyrt och inte särskilt bra för miljön. Genom att installera en värmepump och även låta den drivas med miljömärkt el kommer man snabbt ner i uppvärmningskostnader samtidigt som man gör gott för miljön. Detta gäller alla typer av värmepumpar, även om några av dem är lite dyrare än andra att installera. Det kan ibland vara svårt att själv veta vilken typ av värmepump som passar huset bäst. Ett företag specialiserat på installation av värmepumpar kan hjälpa till att hitta den mest optimala för både fastigheten och plånboken.

Viktigt att även se om sitt hus på andra sätt

För att investeringen ska bli så optimal som möjligt ska man helst också titta på andra energibesparande åtgärder om detta inte redan gjorts. Att exempelvis tilläggsisolera vind, väggar och golv kan göra att man klarar sig med en mindre och billigare värmepump, men man får självfallet också igen sina investerade pengar snabbare. En stor del av värmen försvinner också ut genom fönster och dörrar så om de är i dåligt skick bör man byta eller renovera dessa. Valet av värmepump beror på fastigheten men även omgivningen och var man bäst hämtar energin. De olika värmepumpar som finns tar alla energi från omgivningen som bergvärme, jordvärme, luft-vattenvärme och luftvärmepumpar.

Att se om sitt hus

6 dec 2020

Vi har ett gammalt uttryck som lyder så. Det handlar om att vara mån om sina ägodelar och sin framtid. Detta innefattar också att ta hand om sin bostad. En hållbar framtid är viktig för alla.

Små hus eller stora, gamla eller nya. Alla behöver de tas om hand och vårdas för att hålla länge. Tiden för slit och släng är för längesen förbi och idag vet alla hur viktigt det är att ta hand om det man har. Detta gäller förstås även byggnader.

Det finns ett mycket stort antal trähus i landet. Utan rätt omsorg kommer de snabbt att se sjabbiga ut och även påverkas negativt i stommen. Det är alldeles nödvändigt att se till att din bostad har en välskött och välmålad fasad. Utan en sådan blir huset inte trevligt att bo i och det kommer också att påverka marknadsvärdet negativt.

Det stora fasadmålarprojektet

Ingen kan däremot påstå att det är en enkel uppgift att måla en hel villa. Det krävs en del fysisk ansträngning och det krävs att man antingen redan äger en byggnadsställning eller hyr en sådan. Ibland krävs det också bekanta som är villiga att jobba och som inte är höjdrädda!

Sammantaget kan det faktiskt vara idé att överlåta jobbet till proffsen på fasadmålning i Stockholm. Troligen gör de arbetet på halva tiden mot någon som inte är van. De har rätt kompetens, rätt utrustning och rätt material. De kanske t o m kan arbeta fast det regnar. Så ta kontakt med en målarfirma för gratis offert.

Ta hjälp med din renovering

4 dec 2020

Lämna över din renovering till proffsen. Då kommer jobbet att utföras noggrant och professionellt. Renovering förnyar ditt hem och höjer dess värde. Uppdatera dig till det nya moderna.

Har du hittat ett hus med det perfekta läget? Insidan kanske inte är lika vacker. Det behöver inte vara ett problem, satsa på huset. Husets fasad och insida kan du alltid renovera, men platsen det ligger på kanske du inte hittar igen.

Behöver det göras en totalrenovering? Renovera köket till det modernare och mer praktiska, bygga in en altan och göra om på toaletten? Låt inte det stoppa dig från att köpa huset. Kontakta ett företag som arbetar med renoveringar. De kan hjälpa dig hela vägen. Du kan även be om en offert på arbetet de ska göra.

Hitta rätt företag för dig

Det finns många olika företag. Har du ingen i din bekantskap som kan tipsa och råda dig hittar du annars kontakter på internet. Det du kan göra för att göra det enklare är att kolla olika hemsidor och kolla tidigare kunders omdömen.

Ring runt och fråga efter offerter. Berätta då vad du önskar för resultat, när det ska vara klart, under vilken tid samt om du har andra önskemål. Kolla även upp ifall du har rätt till ROT-avdraget. Många företag har redan detta inräknat i offerten. Företaget du anlitar kommer arbeta för att göra dig nöjd. Du behöver inte vara delaktig alls i renoveringen om du inte vill, du kan bara se när ditt drömhem tas fram. Läs mer om totalrenovering på denna sajt: https://www.totalrenoveringstockholm.nu/ 

← Äldre inlägg