Alla byggprojekt i Uppsala börjar med det viktiga markarbetet

Bygget av poolen, villan eller altanen, börjar med det viktiga markarbetet. Utan en stabil grund och bra dränering blir inget byggprojekt i Uppsala stadigt eller särskilt hållbart.

Det går inte att slarva med markarbetet eftersom det man ska bygga då inte kommer att bli stabilt och hållbart. Vid mindre byggprojekt kan man ibland själv sköta markarbetet, och det finns maskiner att hyra. Men det är ett tungt arbete för den som är ovan. Det bästa är att anlita ett företag som är specialiserat på olika typer av markarbete. De har alla de maskiner som krävs och vet vikten av ett gott markarbete. Hur mycket det kostar att ta hjälp med markarbetet beror på dess omfattning. En sak som ofta har stor påverkan på kostnaden är om det är mycket material som måste schaktas bort. Kan man i stället tillfälligt lagra materialet i närheten av byggplatsen och sedan använda det vid uppbyggnaden av trädgården, finns det pengar att spara.

Ibland kräver markarbetet även sprängning

Det finns flera företag som arbetar med markarbetet i och runt omkring Uppsala. Då alla byggprojekt lätt drar över budgeten kan det vara bra att jämföra priser mellan olika entreprenörer. Enklast gör man detta genom att ta in kostnadsförslag. Ibland kan det vara svårt att ge ett exakt pris då man inte alltid vet om det finns berg längre ner som kanske måste sprängas bort. Viktigt är att man skriver ett ordentligt avtal som innehåller både pris och datum när markarbetet ska vara slutfört. Läs mer om markarbetet på denna hemsida: markarbetenuppsala.nu

14 Dec 2021