Användningsområden för ett Attefallshus

Attefallshus är en typ av komplementbyggnad som man relativt enkelt kan bygga till på sin tomt för en inte allt för stor summa. Den får vara max 4 m hög och 25 kvadratmeter stor, men får användas till att bo i under hela året. Trots dess ringa storlek finns det förvånansvärt mycket som man kan använda den till. 

Fritidsrum

Ofta kan det bli trångt hemma i huset och med sovrum, kök och badrum är snart alla rum i huset upptagna. Det kan då vara praktiskt med ett extra hus på tomten som hobbyhus, det kan man exempelvis inreda som gym, ateljé eller eget musikrum. Där har man sedan mycket tid och utrymme att ägna sig åt sitt intresse utan att vara i vägen för någon annan. En annan fördel med att ha ett eget hus är att om man gör något som låter mycket, exempelvis spelar trumpet eller väver, så stör man inte någon annan i huset. En sak att tänka på när man inreder sitt fritidsrum är att om man har en partner så blir det roligast och rättvisast för båda om bägges intressen finns representerade.  

Gästrum

Under ledigheter har många gäster som kommer över och sover över i några dagar. Det är ofta väldigt trevligt, men risken finns att man snart går varandra på nerverna då man bor så nära varandra. Att använda sitt Attefallshus som ett extra stort gästrum är då en bra idé, man ger varandra lite utrymme och andningsrum samtidigt som vännerna bor nära en själv och slipper boka in på hotell. Gästrum kan med fördel kombineras med ett fritidsrum, då kommer rummet inte att stå tomt när man inte har några gäster för tillfället. 

Studentrum

I många av de större studentstäderna som Göteborg, Uppsala och Malmö exempelvis, råder det ofta bostadsbrist och många studenter har svårt att hitta någonstans att bo. Om man vill ha en extrainkomst kan det då vara en bra idé att hysa några studenter som inneboende hos sig för en viss tid. Eftersom Attefallshus inte är alltför dyra vanligtvis, är det ett enkelt boende att hyra ut. Det finns många som hyr ut ett befintligt rum i huset, men fördelen med en komplementbyggnad utanför huset är att man slipper gå varandra på nerverna. Dessutom kan man då erbjuda den studerande eget kök och badrum, vilket brukar vara uppskattat. Detta är också ett väldigt bra sätt att lära känna nya människor på. 

Självklart är det inte bara studenter som man kan hyra ut till, många andra som nyanställda, nyinflyttade till Sverige och ensamstående är också i stort behov av bostad. Genom att hyra ut ett Attefallshus vinner båda parter på det, hyresgästen får en bostad och uthyraren får en extra inkomst. 

10 Apr 2018