Att bygga hus på landet

Ska du bygga nytt hus och söker efter kompetenta entreprenörer att anlita för totalentreprenad? Välj en partner som följer dig från ritning och bygglov till färdigt hus i Stockholmsområdet.

Ett av livets största beslut och investeringar gäller alltid bostäder. Har du förmånen att äga en tomt och vill bygga hus på landet utanför vår vackra huvudstad så har du en uppsjö av duktiga entreprenörer att välja mellan. För din egen skull bör du höra dig för gällande rekommendationer och alltid jämföra offerter från ett antal olika företag. Välj därefter en leverantör som är erfaren, har ett bra rykte och som du känner att du kan lita på. Se till att de har flerårig erfarenhet och olika referensobjekt som du kan se på - då har du en bra början.

Fördelen med totalentreprenad

För enkelhetens skull bör du anlita ett företag som tar på sig en totalentreprenad. Det innebär att företaget följer dig från behov och önskemål till ritning (anpassad för bygglov) och till konstruktion och bygge av färdigt hus. När du letar leverantör ska du även se över deras utbud av olika hustyper så som hus av sten, betong, trä eller om du önskar ett mindre så kallat attefallshus. Entreprenörer med totalentreprenad hanterar även alla kontakter med underleverantörer såsom VVS-firma, plåtslagare, målare, snickare och allt annat som kan tänkas behövas i just ert hus. I ett sådant samarbete är det noga att kommunikationen fungerar och att leverantören är flexibel i att hantera förändringar och eventuella nya önskemål längs vägen.

Praktiskt och enkelt

Vilka är dina behov, vilken omgivning ska huset byggas i och hur stort har ni tänkt att det ska vara? En god anledning att flytta ut på landet är ju inte minst ytorna, att kunna bygga stort och anpassat efter familjens behov. När ni gjort det goda beslutet att bygga hus utanför storstaden - på landet - så har ni gjort ert livs bästa beslut. Att anlita en totalentreprenör är nästa succé och ni kan i princip luta er tillbaks, välja och vraka bland ritningar, inredningsförslag och material. Vilken färg har ytterdörren? Hur inreder ni med vitvaror i köket, ska ni ha köksö? Vilka blommor växer längs uppfarten och var placeras hammocken? Är du istället en driven och vass projektledare och vill göra delar av jobbet själv, be då om offert på delad entreprenad och gör upp i förväg om vem som ansvarar för vad.

4 Mar 2020