Att elda med ved i Stockholm

Vedvärme är billigt och effektivt och skönt. Med kamin installerad kan du snabbt och effektivt värma din bostad med ved i Stockholm till förmånligt pris.

Det finns troligen inte något skönare sätt att värma bostaden och samtidigt skapa en skön atmosfär. En kamin och ved är allt du behöver för att uppnå ett tillstånd av stor tillfredsställelse. Många har sedan tidigare kaminer som kanske stått outnyttjade. Nu är tiden inne att börja använda dem.

En effektivt använd vedbrasa värmer snabbt upp ett stort rum eller ett helt våningsplan. Man kan behöva fylla på med ved några gånger under en dag. För den ovana kan det komma att ta ett tag innan man riktigt får in handlaget och snabbt får en flammande brasa. Det är viktigt att komma ihåg att en brasa behöver syre – stapla veden så att det kommer luft emellan.

Ved är en billig kretsloppsprodukt

Vilken ved man väljer har betydelse när man ska elda. Olika träslag har olika egenskaper och brinner på olika sätt. Bland de vanligare träslagen anses björk vara bäst. Den avger mycket energi och brinner inte alltför fort. När man handlar ved finns det oftast antingen björk eller blandved att välja på.

Standardmått för vedklabbar ligger på 30 – 35 cm längd. Då passar veden i de allra flesta kaminer. En bra leverantör i Stockholm kan förstås erbjuda även andra storlekar men då kanske man behöver vänta någon dag extra på leveransen. Ved ska förvaras luftigt och torrt, gärna inomhus. Då brinner den bäst, utan alltför mycket rök. Mer om ved hittar du på denna sida: https://www.vedstockholm.nu/ 

30 Jan 2023