Att ta hand om hus och tak

Vad har du för typ av tak på ditt hus? När såg du senast till statusen på ditt tak? Kanske behöver det lagas eller för den delen målas? Behöver du kanske byta material eller rostbehandla?

Ett gammalt hustak är ju inget man ser eller tänker på dagligen, eller? Om en tegelpanna blivit skadad riskerar du att få in vatten i huset. Har det legat och sipprat länge finns risk för vattenskador och mögel, vilket du absolut vill undvika.

Har du istället ett plåttak så kanske du känner dig trygg med att dessa är mer långlivade och kräver mindre uppehåll. Även som så är fallet så ska du inte strunta i taket helt. Du behöver titta till det då och då så inte skador uppstår eller färgen flagnar. Om ett målat plåttak börjar flagna i färg finns nämligen risk för rost, vilket i sin tur kan ge upphov till hål och hela historien med vattenskada och mögel även där. Då och då bör du kontrollera om det är dags för takmålning på ditt hus.

Varför är det viktigt med takmålning?

Det är som sagt viktigt att hålla koll på sitt plåttak och dess skick. Att ha en rutin att man kollar efter varje vinter så inga hål eller skador uppstått så rost kan få fäste på ditt tak. Om du är osäker på ditt tak och vilket skick det har, om det behöver fräschas upp kan du kontakta en firma som är experter på takmålning och be dem göra en besiktning. Läs mer om takmålning på denna sida: https://www.takmålningstockholm.se

9 Dec 2020