Att tänka på vid bygge av garage

Ska du bygga garage? I sådana fall har du säkerligen mycket att tänka på redan nu. För att projektet ska bli så bra som du hoppas finns det flera saker att ta i beaktning. Den här texten kan ses som en checklista, som kan få dig att ompröva något eller som du bara kan använda för att kontrollera att allt stämmer. Märk dock att den inte är fullständig och att det givetvis finns fler saker att tänka på än dem som listas här nedan.

Garageportar

Har du valt garageportar än? Garageportar är en stor del av ditt garage. Hur de är utformade, vilken typ av port det är och om de är motoriserade eller inte kommer att vara en stor del i hur det används och upplevs. Något som är bra att ha i åtanke är vilka som ska använda det.

Till exempel kan det vara bra att ha det motoriserat om någon i hushållet inte är helt fysiskt frisk. Garageportar kan vara tunga att öppna för hand, och om man helt enkelt kan trycka på en knapp på en fjärrkontroll istället, kommer det att kräva mindre påfrestning för den som ska ut och in.

Här kan du välja garageportar.

 

Bygglov och läge

Har du redan fått bygglov? Det här kan vara enklare eller svårare, beroende på var garaget ska byggas. I närförorter till exempelvis Stockholm eller andra storstäder är gatumiljöerna ofta väl skyddade. Om du ska bygga garaget i en förort långt utanför Stockholm eller annan storstad, eller ute på glesbygden, bör det vara lättare att få ett bygglov.

Som du säkert är bekant med kan ett garage höja värdet på huset ordentligt. Faktum är, att om du har fått ett bygglov i en närförort till Stockholm, så räcker endast bygglovet för att höja värdet på huset en hel del. Det här gäller endast vissa närförorter och områden givetvis.

Placering

Har du redan övervägt placeringen noggrant? Ett garage kan antingen vara en egen, fristående byggnad eller vara en tillbyggnad till huset. Det finns fördelar med båda. Ett garage som tillbyggnad gör det väldigt enkelt att ta sig in och ut mellan huset och garaget. Detta utan att bli våt om fötter, hår eller kläder.

Ibland fungerar dock inte ett garage som tillbyggnad. Bor du till exempel i Stockholm med många grannar runt omkring dig, kan den behöva byggas fristående för att inte störa de som bor runtomkring dig. Det beror helt enkelt på hur du bor, vad du vill ha och vad du prioriterar.

28 Oct 2017