Behöver du måla om fasaden?

Är det dags att måla om huset? Om det är länge sedan det gjordes är det säkert dags att ta tag i det, innan snön faller och det är stört omöjligt att göra det innan vintern kommer. Väljer du att måla om det nu, innan julen kommer du att få en fin fasad. Oberoende om det är ett rappat hus, i tegel eller med en fin träpanel, kan du behöva renovera trasiga delar i fasaden samtidigt. Ser du till att göra det, säkerställer du att huset är väl isolerat.

Om du inte har tid för renoveringen 

Att måla om ett helt hus själv tar otroligt lång tid. Ska du själv gå över husfsaden, få bort flagnad färg, syna fasaden så att ingen del är ruttet och behöver tas bort, torka och bygga med nytt fräscht material kan ta dig mågna veckor innan det är klart. Dessutom kanske du behöver måla om grunden, om du har en synlig grund som behöver målas. Sedan kanske du kommer på att du behöver dränera runt huset och lägga en snygg stenläggning runt huset. Då kommer arbetet att ta ännu längre tid innan du är helt klar med renoveringen av husfasaden.

Varför inte anlita en målerifirma?

Vill du inte lägga, eller du kanske inte har tiden att lägga på en helrenovering av husfasaden, kan du i stället anlita en målerifirma som kan göra det jobbet. Bor du i Stockholm har du ett 1000-tal målare att välja mellan. Vilken ska du välja? Här listar vi några av de kriterier vi anser är viktiga för att anlita en målerifirma i Stockholm.

1. Ansvarsförsäkring

Ett seriöst företag har egen ansvarsförsäkring som säkerställer att om något händer så går det på företagets egen försäkring och inte så att kunderna ska behöva betala för det.

2. Erfarenhet

Mycket kan hända under arbetets gång. Är det en målare med erfarenhet, har de säkert många lösningar på sådant som kan hända.

3. Bra referenser och omdömen

Detta är bland det viktigaste när du väljer en målerifirma. Det finns duktiga målare och så finns det de som inte är det. Välj den som är duktig.

4. Garanti på väl utfört jobb

En firma som är ambitiös, ger garantier, då de ser till att göra jobbet tills du är nöjd.

5. Är miljövänliga

Detta är allt viktigare. Att arbeta miljövänligt, och använda miljövänliga färger och redskap. Vad är vitsen med ett arbete som förstör vår miljö.

Läs mer om en sådan målerifirma i Stockholm genom att klicka på denna länk.

28 Nov 2018