Bergvärme Stockholm - tips och råd

Funderar du på att sänka dina kostnader för uppvärmning och energi i Stockholm? För många så blev förra årets vinter en ögonöppnare i denna fråga. Man insåg att det krävs åtgärder och investeringar för att exempelvis tackla det höga elpriset.

Bergvärme i Stockholm är ett riktigt bra sätt att ta udden av kostnaderna, men det finns också en massa saker som man måste tänka på. Vi radar här nedan upp några punkter som ger dig tips, råd och allmän information om bergvärme.

  • Undersök. Bergvärme i Stockholm kräver rätt förutsättningar för att det ska bli god effekt – och ekonomiskt försvarbart att ta investeringen. Tvingas man borra för djupt, i fel typ av berggrund, så kan det kosta betydligt mer än det smakar. Det första steget är att undersöka geologin och dina övriga förutsättningar och ställa detta mot dina behov. Vilket du, givetvis, bör ta hjälp av ett proffs för.
  • Tillstånd. Kolla även upp om det krävs tillstånd eller bygglov innan du sätter igång med processen kring bergvärme. En försvårande omständighet kan vara att dina grannar har bergvärme i Stockholm. Borrhålen måste ha minst 20 meter mellan sig för att en god effekt ska uppnås.
  • Rätt företag. Skillnaderna mellan olika företag inom bergvärme i Stockholm är stora - både sett till kostnaderna och sett till kvaliteten på jobbet. Var noga med att kolla upp företaget du tänkt anlita innan. Hur ser det ut med erfarenhet, utbildning, behörighet och exempelvis referenser?
  • Ett bra val! Att vägen fram till bergvärme kan vara lite krokig ska inte stå ivägen för att det faktiskt är en riktigt bra lösning och en god investering att ta. Med bergvärme kan du sänka din kostnader för uppvärmning med närmare 80% - varje år. Det handlar dessutom om förnybar, grön energi så genom att ta den investeringen så bidrar du även till en lite bättre värld.
27 Feb 2024