Byggnadsställningar effektiviserar ditt arbete

Är det någonting som vi lider en bristvara av i dagens samhälle så är det tid. Många har dels väldigt stressande och kravfyllda jobb, dels så har man kanske barn som behöver skjuts till olika träningar och aktiviteter, dels så har man sitt sociala umgänge, man har ett hushålla att ta hand om – städa, handla, laga mat, diska, tvätta – och dels så ska man även fylla på med träning och motion. Det är kanske inte så konstigt att vi får det svårt att få ihop livspusslet och att vi ibland blir tvungna att ta extern hjälp med exempelvis hemstädning och annat.

Andrum? Ja, det får vi väl under semestern? Inte nödvändigtvis. För; det är under den perioden som renoveringarna ska hinnas med och i synnerhet de som ska göras exteriört – man kanske vill måla om, man kanske vill lägga ett nytt tak, man kanske vill montera markiser och så vidare. Här brukar den gemensamma nämnaren vara att man underskattar tiden sådana projekt faktiskt tar.

I synnerhet kanske målning; ska du måla om fasaden på din sommarstuga i Stockholm så är det inte otroligt att tro att du räknar fel på flertalet dagar då du planerar arbetet. Du kanske tänker dig att projektet i fråga ska ta någon dag – och att resten av semestern ska kunna spenderas i ett horisontellt läge i hängmattan med ögonen fästa i god bok. Det blir sällan så; dels så tar arbetet lång tid i sig – i synnerhet grundarbetet – och dels så har du säkerligen fel verktyg och hjälpmedel.

Vi tänkte här komma med ett tips gällande det senare – ett tips som kraftigt kommer att förenkla arbete på husets exteriör – och detta i form av byggnadsställningar. Vi skulle säga att just byggnadsställningar kan vara avgörande kring om du hinner njuta av din semester i Stockholm eller om du kommer att få tillbringa denna med att slita på med ditt målerijobb.

Byggnadsställningar – för- och nackdelar

Du – liksom många andra – kanske ser en stege som det vettiga och prisvärda alternativet; men faktum är att du snabbt kommer att tjäna på att hyra – eller köpa något av de alternativ som finns inom byggnadsställningar i Stockholm. Har du en sådan så kan du dels reglera höjden på ett smidigt sätt, du kan dels ha flera våningsplan och du kan dels täcka en större yta. Dessutom så minskar byggnadsställningar också skaderisken markant. Som en sista punkt så är de mobila, de har hjul och du kan själv – i och med att de är lätta – flytta ställningen runt ditt hus.

Vi skulle vilja slå ett slag för denna lösning och vi skulle verkligen rekommendera dig att se över alternativet. Hyra eller köpa då?

Fördel med hyrda byggnadsställningar:

  • De kan monteras på plats av proffs
  • De underhålls regelbundet och är alltid i gott skick
  • De både levereras och hämtas.

Nackdelar:

  • Du måste vara väldigt rädd om den du hyrt (inte spilla färg exempelvis)
  • De kan vara dyra (om du är sent ute)
  • De kan vara svåra att få tag på (av samma skäl som ovan)

 Fördelar med att köpa byggnadsställningar:

  • De är en investering: är du en ihärdig byggare så betalar din byggnadsställning av sig nästan direkt.
  • Du kan låna/hyra ut: som sagt; i synnerhet i Stockholm så finns en hög konkurrens kring byggnadsställningar. Lägg ut din på Blocket för uthyrning:
  • De kostar inte så mycket. De billigaste modellerna kostar ungefär 3000 kronor.

Nackdelar: primärt så tar de plats. Även om du monterar ihop din ställning så krävs det utrymme för förvaring; lämpligen i form av ett garage.

13 Dec 2016