Byggnadsställningar förenklar

När huset skulle målas om funderades det på hur man skulle klara av att måla andra våningen. Skulle man använda sig av stegar eller byggnadsställningar?

Det var dags för deras hus att målas om. Det kanske skulle kunna klara några år till men Erik och Rita vågade inte chansa. Det kunde innebära att det dök upp problem de inte räknat med. Det bästa var att göra jobbet medan det fanns gott om tid. Dessutom skulle de ingenstans över semestern, så lite fix hemma kunde vara mysigt.

Huset var visserligen inte stort men det skulle ta tid, så flera vänner hade lovat att komma förbi. Erik jobbade i motorbranschen själv och kände många som var riktigt duktiga och pålitliga. Innan jobbet sattes igång behövde han köpa hem färg, penslar och allt annat som skulle till. Han kunde dock inte bestämma sig för om det skulle räcka med stege. Huset var ju inte så stort, men att stå på stege hela dagarna kunde vara påfrestande för kroppen.

Byggnadsställning att hyra

Erik kollade runt lite och hittade ett företag i närheten som hyrde ut byggnadsställningar. Han bad dem om ett pris på det han behövde och uppgift om vilken tid det skulle ta. Han fick ett acceptabelt bud och bestämde sig för att beställa. Visst skulle det bli dyrare än med några stegar men riskerna skulle minimeras och flera skulle kunna måla högt uppe samtidigt, så allt skulle gå fortare.

På beställt datum kom byggnadsställningarna och blev uppställda. Erik var glad för att han tänkt på den detaljen. Det skulle ha tagit betydligt längre tid om han hade gjort det själv. Senare på dagen rådde det febril aktivitet och hans kompisar stod placerade på backen och på byggnadsställningen längs framsidan. Erik kände sig nöjd – det här skulle bli riktigt bra. Rita som hade ont i en arm stod för markservice, något som tacksamt togs emot av alla. För mer information se vgroup.se.

16 Mar 2024