Byggställning för ökad säkerhet

Ska du bygga till eller bygga ut? Eller ska du renovera villan din? Då kan du gott och väl behöva byggställningar som ökar säkerheten för dig. Särskilt viktigt är ju detta om du ska renovera fasden och behöver komma åt husgavlar och vindskivor som ju måste sitta högt uppe. Rätt vad det är så svajar man till och förlorar balansen.

Då är en byggställning en garant för att då ändå står stadigt om du för tillfället skulle förlora balansen. Det kan alla göra. Det kan hända den bäste. Vill man ha plats för att kunna ställa ifrån sig pensel, färgburkar, hammare eller spik, ja då är byggställningen platsen för alla dessa saker. Du kan till och med få en kopp kaffe och sitta på din byggställning och ta en välbehövlig paus. Då behöver du inte ta dig ner, utan kan pausa utan större åthävor.

Säkerheten viktigast på höga höjder

Det finns ju ingenting som kan ersätta ens hälsa eller säkerhet. Man kan bli lite övermodig och tänka att man varken behöver säkerhetssele eller säkra byggställningar. Men även om man är både stark, har god kondition eller på annat sätt är vältränad kan man behöva säkra byggställningar för att förebygga olyckor och skador. Särskilt är ju det viktigt ju högre upp som man arbetar, desto lättare kan man tappa balansen. SKa man upp på taket är det ju ännu viktigare att se till så att man inte ramlar.

Säkerhetsprodukter som man behöver på tak

Ska man upp på taket är det viktigt att ha en säkerhetssele, och ett ankarfäste som man hakar i säkerhetsselen. Det är även bra att ha en takstege och olika steg på taket som gör att man säkrare kan röra sig ovanpå taket. När man sedan ska stiga ner så hjälper en säker byggställning till så att man kan röra sig både upp och sedan ner. Man kan ställa ifrån sig de arbetsredskap som man behöver uppe på taket. Behöver man langa upp tunga saker så är det lättare att göra så om man kan göra det via byggställningar, än om man skulle endast använda en stege för detta. En byggställning ger en garanterad möjlighet att både transportera redskap och material säkrare än om man endast använder en stege.

Bor du i Dalarna och behöver byggställnigar till ditt bygge eller renovering? Läs då mer om sådana som du kan få tag på i Dalarna: https://www.byggställningdalarna.se

13 Feb 2020