Byt ditt kök i Stockholm

Det har aldrig varit lättare än idag att som privatperson förändra i sitt hem och att genomföra de projekt man alltid drömt om. Varför? Jo, för att rot-avdraget finns tillgängligt och att man i och med detta kan anlita professionell hjälp och därefter dra av delar arbetskostnaden på sin deklaration och därefter få summan tillbaka på sin skatt.

Rot-avdraget gäller inom de flesta områden som rör renoveringar, nybyggnationer och tillbyggnader och summan som fungerar som tak är 50.000 kronor/år och per person. Vad är det då som privatpersoner använder detta rot-avdrag och i vilken stad är det mest nyttjat?

Jo, här kan man säga att det finns framförallt två stycken områden som visat sig vara extra populära att söka förändring i – badrummet och i sitt kök – och den stad där man använt rot-avdraget som mest är Stockholm. Anledningen till detta är logisk; i Stockholm så bor det mest folk i Sverige och de flesta vill – vid exempelvis en inflyttning i en ny bostad – sätta sin egen prägel på dessa rum och där kan vi säga att köket är viktigast. Något som idag är billigare även sett till material och lösningar och detta speciellt sett till just Stockholm där man har ett större urval av återförsäljare. Till exempel denna: http://www.koksrenoveringstockholm.nu/.

Välj rätt stil på ditt kök i Stockholm

Av den anledningen så tänkte vi titta lite närmare på vilka stilar av kök som finns och som kanske kan ge dig lite inspiration om du känner att du vill använda ditt Rot-avdrag för att byta ditt kök. Vi bortser alltså från hantverkare som du anlitar i Stockholm och vi tittar istället på urvalet som finns av kök i staden.

  • Öppna lösningar. I Stockholm så får man använda sin fantasi på ett annat sätt än vad man behöver göra i mindre städer. Något som förklaras av att ytan ofta är betydligt mindre. Kort sagt; ett kök i Stockholm kan vara trångt och här måste man ofta öppna upp detta med hjälp av köksöar som vetter mot exempelvis vardagsrummet. Här får vi säga att IKEA är experter på dessa typer av kök och har specialiserat sig på lösningar för den urbana människan. Man får mindre ytor att kännas större och det blir extra tydligt vid ett kök.
  • Italiensk design. Låter dyrt, men är i praktiken inte alls så kostsamt som man kan tro. Tänk dig ett högklassigt, högkvalitativt och modernt kök av italienskt snitt som verkligen sticker ut och för din bostad i allmänhet och ditt kök i synnerhet till den oas du så väl behöver. I och med att du sparar pengar med rot-avdraget så kan det finnas ett värde i att spendera lite extra pengar på material och här rekommenderar vi en lösning hämtad från Italien; där ett kök alltid spelat en central roll.
17 Feb 2018