Byta fönster kan sänka uppvärmningskostnaderna!

Miljömedvetenheten sprider sig. Det hoppas vi på i alla fall. Ett av de mest miljömedvetna saker som man kan göra för sin egen del och för miljöns skull är att se över hur man använder och utnyttjar den energi som man betalar för. Är det så att man till exemple har bergvärme som är installerad till en luftvärmepump eller någon annan kamin som värmer upp huset, kanske man inte känner så stort behov av att se över den energi som man utnyttjar. Att använda sig av bergsvärme är bland det absolut mest miljövänliga sättet du bara kan tänka dig.

Däremot är det inte roligt att ha fönster som det drar från, oavsett hur miljömedvetet man än utnyttjar energiåtgången i ens fastighet. Är det så att man har fönster som det antingen drar från, är svåra att öppna eller stänga, som har rimfrost eller isstjärnor på vintern – vilket tyder på att du har fönster med mycket dålig isolering, kan det vara bra att byta sådana fönster.

Energifönster isolerar mot värmespill

Då är speciella Energifönster det bästa som du kan byta till. Energifönster har 3-glas-fönster med mellanglas som är fyllda med ädelgas. Den isolerar bättre än något annat så att du slipper få värmespill genom fönster. Du kan samtidigt få låga u-värden, vilket indikerar ett högt solskydd mot de farliga UV-strålarna som solen tyvärr ger.

Fönster med inbrottsskydd omöjliggör inbrott

Du kanske behöver fönster med andra funktioner, såsom inbrottsskydd. Då finns det fönster som inte går sönder, även under åerkan utifrån. Särskilt om man har fönster som vätter mot en insynsskyddad trädgård kan man behöva installera just sådana inbrottsskyddande fönster. Med sådana fönster behöver du inte oroa dig över inbrott, om det är så att du bor i ett sådant område med många inbrott.

Fönster utan underhåll

Man kan även skaffa fönster som inte kräver underhåll. Om man har tröttnat på att man måste renovera fönster ständigt och jämt kan det vara bra att skaffa underhållsfria fönster. Då har den fönsterkarmar av aluminium utåt och träkarmar inåt. På det sättet slipper du träkarmar på fönster som slits ut. Aluminium förändras inte av väder och vind. På det sättet behöver du inte byta ut dem.

Med bättre isolerade fönster kan du alltså skaffa dig lägre uppvärmningskostnader, minder buller och högre komfort inomhus. Det lönar sig att skaffa fönster med hög kvalitet. Anlita hantverkare som arbetar med Prestanda fönster, då vet du att du får fönster med högsta möjliga kvalitet och som du inte behöver byta ut på många år. Läs om hur du kan byta fönster genom att klicka på denna länk.

6 Nov 2018