Dags att investera i solpaneler till BRF

Producera egen miljövänlig el till din BRF med hjälp av solpaneler. Resultatet? Du bidrar till en mer hållbar framtid och hjälper både dig själv och planeten.

Många människor världen över försöker hjälpa planeten på olika sätt. Att ha ett miljötänk – långsiktigt – är viktigt för alla. Nu och för kommande generationer. Finns miljö med i tänket finns det olika vägar att ta. En väg är solenergi. Med Sveriges solinstrålning med 1600 – 1800 soltimmar per år går det att göra mycket. Och kom ihåg – även molniga dagar lagras energi!

Har du hand om en bostadsrättsförening och vill utveckla och förnya med hjälp av solen ska du investera i solpaneler. Dina fastigheter gör mindre miljöpåverkan och belastningen på elnätet minskar. Inom 7–12 år beräknas en solcellsanläggning att ha betalat sig.

Solpaneler till BRF – hur det går till

När det investeras i solpaneler till BRF ökar fastighetens värde och samtidigt minskar elräkningen från första dagen. Att sedan kalla sig självförsörjande på el och vara mindre känslig om priset på el ökar – bonus.

    Själva förloppet för att ta del av solens strålar:
  • ^ När solen skiner genereras el. Även under molniga dagar.
  • ^ Solens energi tas upp av solceller som producerar svag likström.
  • ^ En växelriktare (inverter) omvandlar den likströmmen till växelström.
  • ^ Strömmen leds sedan ut till fastighetens elcentral, där den förbrukas.
  • ^ Ström som inte används leds vidare ut i elnätet och köps av ditt elbolag. De perioder din produktion är lägre än din förbrukning, köper du tillbaka ström från ditt elbolag.
13 Jul 2022