Dags för en balkonginglasning?

Att sitta på balkongen och njuta är det många av oss som älskar, framför allt på sommaren när det är varmt och skönt. Med en balkonginglasning så kan du förlänga den varma sommarsäsongen.

Bor man i en lägenhet så är det underbart att kunna sitta på balkongen med en kopp te på morgonen och få solsken i ansiktet. På våren brukar det bli storstädning på balkongen och kanske nya möbler inhandlas. Sedan är man redo för en sommar på balkongen. Det ger extra yta till ens lägenhet om man har balkong och den brukar användas flitigt. Balkongen är i bruk under våren och sommaren. Men visst skulle det vara härligt att hänga på balkongen sent in på höstkanten utan att frysa?

Förläng sommarsäsongen

Det är möjligt med en balkonginglasning! Med hjälp av en balkonginglasning så förlänger du din sommarsäsong på balkongen. Och efter att vintern är avklarad så kan du starta din säsong på balkongen tidigare eftersom värmen är högre i en inglasad balkong.

Om du är intresserad av odling så kan du också prova att odla grönsaker och örter på din balkong. Inglasningen kommer skydda dina grönsaker mot väder och vind. Och visst vore det underbart att kunna odla till exempel tomater på balkongen?

Hur går det till?

Att få sin balkong inglasad är en ganska smidig historia och det görs snabbt, så du kan snart njuta av din balkong igen. Eftersom det är glas som sätts in så är det självklart möjligt att öppna upp så att du får in luft. Det är öppningsbart i alla riktningar så du har möjlighet att öppna alla fönster. Inglasningen sätts på räcket på din balkong och det går därför fort att utföra inglasningen. En annan variant är att sätta inglasningen innanför räcket och denna metod passar också bra att använda sig av på en altan eller annan uteplats.

Det finns fler fördelar med en balkonginglasning än att man kan utnyttja balkongen mer. Det är bland annat att du slipper massa damm och regn som annars lätt tar sig in på balkongen. Och det är faktiskt rätt skönt att slippa att städa av balkongmöblerna varje gång innan man sätter sig på balkongen. Andra fördelar är att ljud stängs ute bättre med en inglasad balkong. Så om du bor nära en väg med mycket trafik så är en balkonginglasning en god idé för att slippa störande ljud från trafiken.

1 Dec 2020