Dags för en förändring där hemma?

Håller du på att renovera huset? Glöm då inte bort dina golv för de vill också skina vackert. Att utföra en golvslipning är ett bra alternativ för dig som enkelt vill få nya och fräscha golv.

När det renoveras hemma så är det ofta mest fokus på väggar och tak, så varför inte göra tvärtom och satsa på snygga golv istället? En bra lösning för att få vackra golv är att utföra en golvslipning. Med nyslipade golv kommer de att kännas som om de vore nya. Det är också ett klimatsmart val att slipa golven istället för att slänga ut dem.

Hur går en golvslipning till?

Att slipa golv kan kräva en del teknik för bästa resultat och då är det bra om du anlitar en hantverkare som hjälper till. Men hur utförs en golvslipning? Här följer en steg för steg-guide:

Först och främst är det bra att se till så att golvet är rent så att inte smuts och grus fastnar i slipmaskinen. Röj undan allt som kan vara i vägen för din hantverkare. Sedan så kommer din hantverkare att slipa golvet med en speciell slipmaskin som också suger upp dammet så du slipper det farandes omkring.

Efter slipningen så ska golvet göras rent mycket noggrant för att sedan få en efterbehandling. En efterbehandling krävs eftersom ett golv ska tåla en hel del och det finns flera efterbehandlingar att välja på. Det kan vara olja, vax, lack, färg eller såpa, och de har alla olika förmågor att skydda golvet.

24 Nov 2020