Den viktiga dräneringen

Både för gamla villor och helt nybyggda hus är dräneringen en mycket viktig procedur som inte får försummas. Ett friskt hus utan fuktskador är det som alla husägare värderar allra högst.

Att dräneringen fungerar är väsentligt. Då bibehåller man ett högt värde på sitt hus och behöver inte riskera dyra ombyggnadskostnader eller reparationer längre fram. Dränering är väl inte det roligaste att göra när det gäller olika investeringar i huset, men det är en av de viktigaste prioriteringarna för en villaägare. Det görs relativt sällan och kan hålla i upp till femtio år, så det är värt besväret.

Att hålla fukt borta från väggar och husgrund är en nödvändighet, När det väl behövs en dränering finns det många bra metoder. Kontakta ett erfaret dräneringsföretag så får du snabb hjälp med din dränering. Det är inget man ska vänta med. Den allra bästa tiden är när det är torrt ute, från sent på våren till tidigt på hösten. Och om man funderar på plattsättning bör man göra den före dräneringen.

Man kanske inte ens behöver gräva

Det finns till exempel speciell isolering av cellplast som är kapillärbrytande, och den kan man sätta utvändigt för att leda ut fukt från väggarna i källaren. Det finns också speciella källarväggsmattor. Man kan också hålla fukt borta själv genom att till exempel inte plantera växter precis intill husväggen.

Alla svar på dina frågor får du av ett erfaret dräneringsföretag, som kommer och tittar hos dig och kan utföra de åtgärder som behövs på ett korrekt sätt.

4 Jan 2021