Det förekommer ibland dolda fel i hus

Dolda fel i hus kan hittas i våtutrymmen, källare och dränering. Ett dolt fel kan ställa till det för dig på olika sätt. Hjälp finns när du behöver den.

När du har köpt ett hus eller en bostadsrätt kan det bli problem för dig om det skulle visa sig att det finns så kallade dolda fel i hus. Det kan i värsta fall bli en mardröm istället för en lugn och fridfull tid i din nya bostad. Det kan till exempel handla om misstag i elinstallationerna eller fukt under kaklet i badrummet. När du inspekterar en ny bostad så är det väldigt svårt att upptäcka problem med blotta ögat. Tyvärr så säljs det en del hus med dolda fel. Många gånger så är säljaren helt omedveten om att dessa fel existerar.

Det finns juridisk hjälp att få när det gäller dolda fel i hus

Vid köp av en bostad är det din plikt att noga undersöka bostaden för att försäkra dig om att det inte finns några fel. Nu är det inte så enkelt att göra det på egen hand då det är väldigt lätt att missa allvarliga brister och problem. Det du kan göra är att anlita en kvalificerad besiktningsman som kan bistå med professionell hjälp. Om du redan köpt en bostad och plötsligt upptäcker en fuktskada i badrummet eller i köket kan du ha rätt till ersättning från säljaren då det räknas som ett dolt fel. Kontakta då en advokatfirma så får du all hjälp du behöver.

7 Apr 2022