Det har hjälpt många att bygga en balkong

Romeo och Julia hade en balkong och hade de inte haft det så hade de inte kunnat träffas. Det var för att Julias föräldrar lät bygga balkong som Romeo kunde ställa sig nedanför och uppvakta.

Det finns romantik kring balkonger och balkonger kan vara väldigt romantiska i sig själva. En fasad blir genast mer intressant om där finns lite rörelse i den. Vackra utsmyckade räcken av gjutjärn eller strama stålräcken spelar ingen roll. Fasaden får karaktär.

Balkonger ger dessutom liv åt fastigheten genom att de som bor där kan sätta sin prägel på den med blommor, möbler och solskydd. Så börjar man kanske se sina grannar lite mer och byta ett par ord. När man ses i trappuppgången eller hissen på morgonen blir det mest bara ett sömnigt hej.

Man kan göra en hel del genom att bygga sig en balkong

På våren när det börjar krypa i fingrarna och krokusen slår ut i parkerna är det fantastiskt att kunna börja sätta ut lite färgklickar. Pelargoner och penséer brukar ju vara de som klarar nattfrosten bäst. En balkong i söderläge ger vindskydd och kvällsvärmen lagras i väggarna, så här kan man våga pröva med lite annat också.

Har man fått hjälp av ett kunnigt företag att bygga balkongen så får man också tips om hur man kan inreda den på bästa sätt. Det finns möjlighet att glasa in och få det som en vinterträdgård där glasdörrarna kan skjutas ifrån när värmen kommer. En bra entreprenör som sköter balkongbygget har idéer. Mer om balkonger på denna hemsida: https://www.byggabalkong.org/

27 Sep 2021