Dina drömmars badrumsrenovering

Är du rädd att pengarna inte ska räcka till? Så här undviker du att göra uppfräschningen av ditt badrum till en mardröm. Goda råd är inte alltid dyra. Kanske ligger drömmen inom räckhåll?

Lite som runt Medelhavet, med vackra kakelplattor? Eller kanske med loungekänsla, som på hotell? För många är det lätt att börja dagdrömma om planerna för en ny gästtoalett eller ombyggt badrum. Men det finns naturligtvis även hårda fakta att ta ställning till. Vad kommer det att kosta? Vilka lagar och regler måste man ta hänsyn till? Titta på webben eller knacka på hos någon som är duktig på att renovera våtutrymmen och toaletter. Där får du en rimlig uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Personlig stil eller något allmänt?

I ett normalt hushåll, oavsett det består av en eller flera personer, finns det ekonomiska begränsningar. Det gäller för pengarna som ska ut för själva renoveringen, men det gäller också på längre sikt. Den dagen du ska sälja din bostad, eller lämna tillbaka den till hyresvärden måste den vara i bra skick. Utmaningen här blir att kombinera det som folk i allmänhet gillar och som är tidlöst, med detaljer som betyder något för dig. Målet är att du ska bli nöjd och gärna känna lite extra energi varje gång du använder dina fina och fräscha våtutrymmen. Några tips: enkelt uttryckt så är det som är krångligt att byta ut dyrt, det bör hållas neutralt. Saker som är billiga är ofta textilierna, mattor, duschdraperier och handdukar.

Funktion och njutning

Alla rum där man bor har en praktisk funktion. I hallen stannar ytterkläder och skor, kanske finns en garderob eller annan förvaring. I köket förvarar och lagar vi mat. Och umgås. Det är också rätt självklart vad vi gör i sovrum och vardagsrum. När det gäller designen är det enkelt att tapetsera en vägg, byta gardiner eller skaffa fler gröna växter eller blommor. Men för såväl kök som toalett är det krångligare att göra verkliga förändringar. Diskutera just dina förutsättningar med någon som kan det här med badrum. Kanske kan du spara pengar genom att måla vissa ytor istället för att kakla? Vad gillar du, badkar eller dusch? Behöver du få in mer förvaring? Är det viktigt med ett stort handfat eller räcker ett litet i hörnet? Hur många kommer att använda rummet? Gör en lista med dina prioriteringar och behov, så kanske drömmarna slår in till slut.

Läs mer på denna webbplatsen: https://www.badrumsrenoveringnyköping.nu

13 Feb 2020