Drömmer du om att renovera ditt kök?

Köket har genom tiderna fört en ganska blýgsam tillvaro i våra hem och detta sett till vilka som använder det. I de flesta familjer och fram till för några år sedan så var det nämligen en plats för kvinnan i familjen. Något som – tack och lov – kommit att ändras; matlagning har blivit var mans sak och köket har blivit ett centralt område i våra hem. En plats för alla och där samtliga familjemedlemmar ska rymmas och få plats.

Förr så var köket en mindre yta där man lagade mat – mat som man därefter åt i en annan del av bostaden. Nu vill vi kunna få plats, vi vill kunna laga mat och samtidigt umgås med varandra; prata över en puttrande gryta och verkligen ge oss själva tid för varandra.

Dock: hur gör man om man nu har ett kök av en äldre modell där de nödvändiga ytor vi idag förutsätter inte finns? Jo, man renoverar och detta är något som vi ska titta lite närmare på.

Renovera ditt kök i Uppsala till ett bra pris

En köksrenovering är något som många drömmer om – men som få gör slag i saken och verkligen genomför. Man tar för givet att det kostar för mycket pengar att renovera sitt kök och man nöjer sig därför med det kök man har. Visst, att det kostar pengar att renovera sitt kök är ingenting som vi ska sticka under stolen med – men faktum är att det inte behöver bli så dyrt och detta även om man, så att säga, har tummen mitt i handen.

Vi kan ge ett exempel där vi säger att du ska renovera ditt kök i Stockholm och där du vill komma så billigt undan som möjligt. Så här gör du: Först och främst så ska du titta efter en firma snarare än flera stycken. Ett nyckelord sett till kostnaden är totalentreprenad och det innebär att du ska anlita ett företag som kan renovera ditt kök från ax till limpa. Detta naturligtvis med ditt rot-avdrag där du – med ett tak om 50.000 kronor – kan dra av 30% av arbetskostnaden.

Material är en stor kostnad

 

Den stora summan kommer att läggas på material och vitvaror och även här har du stora möjligheter att komma billigt undan – utan att det tummar vare sig på utseende eller kvalitet. Det finns nyckelfärdiga kök hos samtliga större bygghandlar och på exempelvis IKEA finns det väldigt prisvärda lösningar.

Kort sagt; ska du renovera ditt kök i Uppsala så behöver du inte vända dig till dyra, italienska (exempelvis) märkesvaror och designmöbler. Det finns prisvärda produkter som passar alla plånböcker.

13 Feb 2017