En badrumsrenovering är ett stort projekt som kräver auktoriserade hantverkare

Är det dags att fräscha till badrummet? Ska ni äntligen byta kakel och kanske få det där badkaret som ni länge drömt om? Ta hjälp av ett företag som är specialister på just badrumsrenovering.

Att renovera ett badrum är ett stort projekt som man inte bör göra själv. Det är många moment som inte får gå fel och som kräver de rätta kunskaperna. Blir det fel med fuktspärrar kan det bli extra dyrt speciellt då hemförsäkringen inte kommer att gälla. Anlita därför någon som är proffs på just badrumsrenovering. Innan vi väljer hantverkare kan det vara en god idé att fundera över hur ni vill att badrummet ska se ut. Ta mått och rita en skiss över rummet. Kanske vill ni passa på att byta plats på tvättställ och toalett? Men sätt först en budget och arbeta er fram utifrån den. Att flytta på dusch och toalett till exempel kostar så klart extra. Låt er inspireras av inredningsprogram på TV, plöj inredningsmagasin och leta inspiration på nätet.

Sätt en budget och planera badrummet efter den

Förlora er inte i alla trender utan tänk på att man inte renoverar ett badrum så ofta. Man ska helst stå ut med färger och vara nöjd med inredningen i många år. Både kakel och porslin finns i alla prisklasser. Kanske väljer man att satsa mer på drömkaklet och väljer istället ett enklare porslin för att hålla budgeten? Eller så tar man det där lyxiga badkaret och låter det bli huvudpersonen i rummet och tonar ner resten? Möjligheterna är så gott som outtömliga men det är ni som bestämmer vad som passar er. Ett badrum ska också vara funktionellt och praktiskt.

Anlita en firma med totalentreprenad och slipp vänta på hantverkare

Då man anlitar en firma som jobbar med badrumsrenovering ska man vara noga med att de har alla certifikat som krävs. Ett felaktigt installerat badrum håller inte fuktskadorna borta och det kan bli en dyr historia eftersom hemförsäkringen då inte gäller. Välj också en firma som har varit länge i branschen och som har stor erfarenhet. Många firmor kan också erbjuda totalentreprenad vilket innebär att de även kan dra el, måla och bygga om etc. Då brukar totalkostnaden bli lägre än om man anlitar flera olika firmor för varje moment. Dessutom spar man tid då företaget planerar in så att arbetet hela tiden flyter på och man slipper stå och vänta på hantverkare.

14 Feb 2020