Ett tryggare hemköp med en överlåtelsebesiktning i Uppsala

Att köpa sitt drömhus är en spännande tid, men det kan också vara skrämmande att inte veta om det döljer sig fukt och andra problem. Men oro inte, det finns en lösning som ger dig trygghet - en överlåtelsebesiktning!

En överlåtelsebesiktning är en omfattande kontroll av fastighetens skick och konstruktion. Det är en innehållsdeklaration som ger både köpare och säljare viktig information om husets skick. Om du funderar på att köpa en fastighet i Uppsala eller någon annanstans, kan en överlåtelsebesiktning vara den bästa investeringen du kan göra.

Varför är en överlåtelsebesiktning viktig?

Som köpare har du ett ansvar att undersöka fastigheten noggrant innan du slutför köpet. Å andra sidan är säljaren ansvarig för att informera om eventuella dolda fel. Men vad som klassificeras som dolda fel kan vara en oklar gräns.

Genom att genomföra en överlåtelsebesiktning får du professionell hjälp från en besiktningsman som undersöker alla delar av huset, inklusive fukt och konstruktion. Genom besiktningsprotokollet får du en tydlig bild av fastighetens skick och eventuella åtgärder som behöver vidtas.

Fördelar med en besiktad fastighet

En fastighet som har genomgått en överlåtelsebesiktning i Uppsala blir automatiskt mer attraktiv på marknaden. Potentiella köpare kommer att känna sig tryggare i sitt köpbeslut när de vet att fastigheten har blivit professionellt granskad. För säljaren är en överlåtelsebesiktning också fördelaktig. Genom att visa upp besiktningsprotokollet kan säljaren öka sitt förtroende och minska risken för förhandlingar kring eventuella fel i framtiden.

När du väljer en besiktningsman för din fastighet i Uppsala är det bäst att välja någon med lokal erfarenhet och kännedom om området. En lokal besiktningsman förstår bättre de specifika utmaningarna som fastigheter i Uppsala kan möta, till exempel påverkan av klimat och geologiska förhållanden.

Ett besiktningsprotokoll - Din trygghet

När överlåtelsebesiktningen är klar kommer du att få ett besiktningsprotokoll med detaljerade resultat av besiktningen. Protokollet ger dig en översikt över fastighetens skick och eventuella brister som har upptäckts.

Med detta protokoll kan du ta ett välinformerat beslut om ditt köp. Om det finns några problem kan du förhandla med säljaren om eventuella prisjusteringar eller åtgärder innan du slutför köpet.

1 Nov 2023