Familjen Karlsson gjorde om hemma

Tack vare ROT-avdraget har flera svenska familjer kunnat renovera hemma till ett bättre pris. Familjen Karlsson fick köpa en tidigare hyresrätt när den tidigare ägaren inte ville köpa loss lägenheten vid omvandlingen.

Lägenheten var i relativt okej skick då den tidigare hyresvärden nyligen hade tapetserat om lägenheten och renoverat badrummet. Familjen som flyttade in valde dock att fortsätta renovera lägenheten så de fick sin drömlägenhet. Familjen valde att köpa en lite billigare lägenhet med lite sämre standard än de egentligen önskat. Detta var just för att kunna renovera den så det blev precis som de ville ha den.

Lägenheten var en gammal lägenhet från början av 1940-talet som inte bytt golv sedan den byggdes. Så golven var slitna, men otroligt vackra och hade fint mönster. Så medan familjen valde att göra om köket och de tre sovrummen så valde dem att behålla det gamla golvet. Golvet gav en så härlig känsla och familjen ville behålla en liten del av lägenhetens äldre känsla.

Eftersom golvet dock var lite slitet så valde familjen att göra en golvslipning i hela lägenheten. De funderade länge på att göra golvslipningen själva, just för att de redan spenderat en hel del på renovering av resten av lägenheten. Lägenheten är cirka 110 kvadratmeter stor och familjen insåg efter en tids funderande att det skulle ta för lång tid att göra slipningen själva. Så istället valde de att kolla runt efter ett bra företag som med kort varsel kunde ta sig ann golvslipningen. De hittade ett företag som var specialister på golvslipning som tog på sig jobbet och påbörjade arbetet redan veckan därpå.

Så medan familjen packade ihop de sista i den gamla bostaden så gjordes golvet klart. Tack vare att de anlitade ett företag som gjorde golvslipningen åt dem så gick det mycket snabbare och troligtvis så blev även slutresultatet mycket bättre. Golven såg ut som nya igen, även fast den historiska känslan från golven fanns kvar.

I slutändan så blev det billigare för Familjen Karlsson att köpa en lägenhet som de inte var helt nöjda med från början och renovera till deras drömlägenhet. Att renovera är inte lika dyrt idag som det var tidigare, tack vare ROT-avdraget. ROT-avdraget innebär att du som privatperson betalar 70 procent av arbetskostnaden och de övriga 30 procenten får utföraren dra av genom skattereduceringen. Beloppet får uppgå till max 50.000 kr per person och år.

Så det går att åstadkomma en hel del tack vare avdraget och därför kunde Familjen Karlsson välja att renovera lägenheten istället för att köpa drömlägenheten färdig.

27 Apr 2017