Fjällen eller havet

Skaffa en samlingspunkt för hela familjen, där ni kan träffas och koppla av tillsammans. Ett fritidshus kan du placera precis där du vill ha det och använda för alla olika tillfällen.

Vad är egentligen ett fritidshus? Namnet säger det egentligen väldigt tydligt, för det är ett hus som är lite enklare och som du kan använda på din fritid. Det brukar vara ett hus som är lite mindre och som kanske har mindre isolering och enklare funktioner än vad en villa har. Men det innebär inte att huset är mindre användbart. Idag är byggstandarden så pass bra att många väljer att flytta permanent till sina fritidshus. Det är ofta hus som har ett lägre pris, men som ändå kan ligga på mycket eftertraktade platser.

Välj din funktion

Om du har ett fritidshus nära en skidort så är det nog troligt att du vill ha en bastu tillgänglig. Det är mycket skönt att komma hem efter en kall dag i backen och krypa in en sväng i en varm bastu, innan middag och soffmys. Du kanske även vill ha ett garage där du kan ställa in din snöskoter eller dina skidor, när du inte är på plats. Så kan det även vara när du väljer ett fritidshus i sydligare breddgrader nära en strand. Där kanske du istället vill ha en pool och fyller ditt garage med cyklar, ett par kanoter och fiskespön. För i fritidshuset vill du ta det lugnt men även kunna aktivera dig med något trevligt.

7 Jun 2021