För dig som tycker det är dags att byta fönster

Är det dags att renovera huset du bor i? Är man husägare, får man vara beredd på att renovera och fixa med huset mesta tiden som man är ledig. Om inte, blir man tvungen att anlita hantverkare som kommer hem till en och utför de hantverkssysslor som man själva inte kan. Det är inget fel med det, med tiden lär man sig faktiskt en hel del, bara genom att iaktta och härma det man ser att hantverkarna gör. Är man bara lite händig, kan man faktiskt lära sig en hel del genom att titta på och samtala med hantverkarna.

Så här tar du ut fönster själv

  1. Ta bort fönsterfoder – först bör du avlägsna fönsterfodret och det som isolerar fönstret. Det är bland det lättaste.
  2. Mät fönstret – sedan bör du mäta fönstret för att veta hur stor karm du behöver för dina nya fönster. Anvädn vattenpass så du får räta vinklar på dina fönster.
  3. Ta bort karmen – avlägsna fönsterkarmarna. Ska de återanvändas bör du göra detta försiktigt.
  4. Sätt på fönsterbleck – montera sedan nya fönsterbleck på utsidan.

Låt fönsterleverantör montera fönster åt dig

Du kommer att behöva beställa nya fönster när det är dags att byta fönster. De flesta fönsterleverantörer kommer att vilja komma ut och montera dem åt. dig. Det är ingen dum idé, då vet både du och de att det görs på rätt sätt. De ska då se till att fönstren är rätt monterade, är isolerade och fungerar som de är tänkta.

Rot-advraget kan göras direkt på priset

Du vet väl att du kan dra av kostnaden på arbetet med Rot-avdraget? Det sänker priset rejält. De flesta hanterkare gär avdraget åt dig, så slipper man som kund att se det andra priset. Man slipper också trasslet med ansökningarna och vänta på att pengarna kommer tillbaka. I stället betalar man priset man betalar när avdraget är gjort.

Anlita en svensk fönsterleverantör

Anlita en seriös leverantör som kommer ut och gör ett första hembesök innan de lämnar ut en offert på fönsterbytet och sina fönster. Då vet både du och de hur stort arbete som krävs för att arbetet ska bli bra. Då vet både du och de vilka sorts fönster som passar bäst på ditt hus och kan räkna på mer realistiskt vad det hela kan komma och kosta. För att hitta den bästa fönsterleverantören bland de mer än 350 fönsterleverantörer som finns i Stockholm, kan du googla "byta fönster" för att hitta en sådan leverantör. Välj sedan en seriös leverantör som gör hembesök och som erbjuder sig att montera dem för priset som ingår i vad fönster kostar. 

7 Sep 2018