Fördelar med att anlita en målare

Har du någonsin målat om i ditt hem så vet du att det ger en väldigt god effekt. Färg är det mest effektiva sättet att förändra - och även ett av de billigaste. Ett väldigt bra sätt att piffa upp och få ett helt nytt intryck av sin bostad.

Det du däremot också säkerligen är medveten om är att målerier var betydligt mer krävande än vad du räknat med. Du kanske till och med tillhör skaran som tänkt - aldrig mer - efter att du avslutat projektet. I så fall spinner vi vidare och säger att du ska hålla kvar vid den tanken och anlita en målare nästa gång du målar om hemma.

Vi kan säga att du står inför att måla om i ditt hem i Stockholm och att du funderar på att göra det på egen hand - trots att du lovat dig själv att aldrig mer måla. Här är några skäl till varför du ska luta dig tillbaka och låta en målare sköta jobbet istället:

Argument till varför du ska anlita en målare

  • Det är billigt: I Stockholm så har du en fördel sett till priset. Den innebär att konkurrenssituationen kan vara dig till gagn. Ta in offerter från flera målare - det är helt kostnadsfritt - och ställ dessa mot varandra. Välj bort den billigaste och den dyraste och påbörja därefter en förhandling med de målare som återstår. Du kommer att ha viss prutmån: använd dig av den (inom rimliga gränser). Rot-avdraget är en annan detalj som gör skillnad. Du kan genom detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden för en målare. Detta med ett tak på 50.000 kronor per år. Låter krångligt? Nej, beloppet är ofta draget direkt på fakturan. Det enda du behöver göra är att logga in på Skatteverkets hemsida och se om du är berättigad att använda denna generösa skatterabatt.
  • Du sparar tid. Det många inte tänker på är att det tar tid att måla. ofta krävs två strykningar och färgen måste torka mellan varje. Grundarbetet är dock det mest tidskrävande. Spackla, slipa, tvätta. täcka och så vidare - det tar lång tid att göra; och man kan heller inte fuska med detta då det absolut kommer att försämra det färdiga resultatet. En målare kan sköta allt detta medan du är på jobbet. Har du familj och ett heltidsjobb så måste du viga helgen eller kvällarna åt att måla. Ärligt talat: hur roligt är det egentligen?
  • Resultatet blir perfekt. Målar du själv så kommer det att synas fläckar, flammor och färgstänk på både lister och golv. Det säger vi utan att vara elak. Anlitar du en målare så får du en helt jämn yta där varje område är täckt. Listerna kommer att vara kritvita och inte ett stänk kommer att synas på golvet. Värt att betala för, eller hur?

Lästips: Lär dig spackla väggar och tak.

15 Oct 2018