Fördelar med att anlita målare

Många tänker att de kan spara en hacka på att göra arbetet själv. Det är oftast då det blir sämre gjort. Dessutom riskerar man hälsan med att göra det själv. När det ska göras på flera meter uppe i luften är det inte alltid lätt att hålla balansen. Då är det bättre att anlita proffsen som både kan hålla balansen och som har den rätta utrustningen att svinga sig flera meter uppe i luften.

Svaret stavas arbetsställning

Det är viktigt med arbetsställningar när man ska måla hus som är högre än 2 meter ovanför marknivån. Med en byggställning kan en målare arbeta obehindrat. Byggställningen erbjduer ytor för redskap, och för att målaren ska kunna sätta sig när det är dags för en liten paus. En målare är också van på ett annat sätt än dem som är lekmän på området. Att måla kan verka lätt att göra, men den som är erfaren vet att det är stort arbete som krävs innan man kan sätta igång med att måla. Innan det måste man förbereda underlaget för att resultatet ska bli bra.

Underlaget (nästan) viktigast

När man som lekman ska ta sig an ett måleriarbete är det lätt att man antingen fuskar med underlaget, eller inte vet hur man ska arbeta med det. En proffsig målare ser till att både slipa, sandpappra, spackla och slipa underlaget innan det är dags för själva måleriarbetet. Det är även mycket viktigt att ersätta material som är dåligt och riva bort sådant som inte är bra och ersätta det skadade och dåliga materialet med nytt och fräscht material.

När så underlaget är klart är det dags för målningen. Man grundmålar först alltid 2 gånger innan det är dags för den egentliga färgen. När så målarfärgen är på plats ser man om underlaget är riktigt gjort. Dessutom bör du få garantier på målningen, så att hantverkarna arbetar med renoveringen tills du som kund är nöjd.

Så hittar du rätta målare 

Om du inte redan nu känner en målare som kan komma ut till ditt område och som arbetar lokalt, till exempel i Hägersten i en av förorterna sydväst om Stockholm, kan du alltid googla "målare Hägersten". På det sättet får du kontaktuppgifter till en målare som arbetar lokalt just i Hägersten. Arbetet för måleriarbetet får du alltid dra av på Rot-avdraget, men inte för målarfärgen och sådant material, inte heller för resorna till och från din bostad. Det är därför som det är viktigt att anlita en lokal målare.

19 Mar 2019