Funderar du på att bygga en carport till din bil?

Många vill ha sitt garage till annat än att låta bilen stå där vintertid. Det är alltid lite riskabelt att ställa bilen, som den är våt och kall i ett garage som har inomhusvärme, eftersom kondensen som bildas i bilen kan göra att den rostar. Då kan det vara bättre för bilen att ställa den utomhus, och med en motor- och, eller en kupévärmare. På det sättet värms bilen, men inte på så sätt att den riskerar rost. Därför är det många som hellre vill ha en carport till bilen. Då får man ett skydd till bilen samtidigt som den inte utsätts för risken för rost.

Fördelar med carport jämfört med garage

Funderar du på att bygga en carport själv rekommenderar vi att du köper en carport som du lätt kan montera ihop själv i galvaniserat stål. Då får du en carport som står pall mot snö och hårda vindar och då bygger man ett tak med termotakskivor som håller mot den mesta snön.

  • Fördelarna med en carport i galvaniserat stål och termotak är att, det i motsats till om bilen står inne i garaget, inte bildar någon kondens som utsätter bilen för rostrisk.
  • En carport ger ett mycket luftigare intryck i motsats till ett garage som dels kräver bygglov och kostar mycket mer att bygga.
  • Det går snabbare att få upp en carport än ett garage. Du får en hållbar carport med stålkonstruktion och ett tak som inte är gjort av plast av PVC. En carport som du köper i byggsatser är lite som att köpa hem en Ikea möbel. Du får instruktioner som gör att du vet hur du ska sätta ihop de olika delarna.

Anlita ett proffs på carportar

Vill du inte göra det på egen hand, kan du mycket väl anlita en snickare som gärna gör det åt dig. Med ROT-avdraget kan du till och med halvera arbetskostnaderna för att bygga det. Anlita en byggare som är erfaren jsut av att snabbt bygga upp en carport i Uppsala.

Anlita ett proffs på utbyggnader, eller carport. Du kan rådgöra med en erfaren snickare. Känner du dig osäker på vad som håller bäst kan du be en professionell snickare som tar ett helhetsansvar för det som du önskar få byggt. Om du vill vara miljövänlig kan du välja en som renoverar på ett så miljövänligt sätt och som vill göra ett så litet avtryck på miljön som det bara är möjligt. Då väljer de material som inte har tagit för mycket av miljöresurser i anspråk under tillverkningen, och som använder så miljövänliga material som möjligt. De arbetar efter miljöcertifiering enligt ISO 14001.

10 Apr 2018