Funderar du på att slipa golvet?

Östermalm är känt för sina vackra våningar med vackra trägolv som vittnar om svunna dagar. Ofta kan du hitta äldre exklusiva parkettgolv. Parkettgolv går ofta att slipa när de blir slitna.

Kanske är du lycklig ägare av en vacker våning på Östermalm, men parkettgolven börjar bli slitna. Parkettgolv är klassiska golv i äldre lägenheter och de går att slipa. Nästan alltid vill säga. För om de slipats flera gånger eller inte är tillräckligt tjocka kan golvet förstöras om du slipar fel.

Som tur är finns det företag som erbjuder prisvärd golvslipning på Östermalm som direkt kan avgöra om det är läge att ge sig på parkettgolvet. För att slipa golvet själv och inse efter att halva är gjort att det bara är att köpa nytt är en onödig kostnad.

Vilka parkettgolv går att slipa?

Du kanske funderar på att i stället för att slipa golvet lägga någon nyare och modernare variant av golv. Kanske för att nyansen inte riktigt matchar din stil? Fördelen med parkettgolv är att de även går att nyansera. Du kan få ditt golv slipat och nyanserat oavsett om det är fiskbensparkett eller fransk parkett. På så vis behåller du också den klassiska Östermalmkänslan över våningen, men i kombination med modern stil.

Det finns också ett värde i att bevara golv, inte minst ur miljösynpunkt. För genom att bibehålla befintliga golv gör du även miljön en tjänst. Så vill du få ett vackert klassiskt golv kan du med fördel kontakta ett proffs på golv.

23 Apr 2021