Gamla fönster i äldre hus i Uppsala behöver fönsterrenovering

Har du ett gammalt hus med träfönster i Uppsala? Börjar de vara gamla, slitna och otäta? Flagnar färgen? Det låter som att det är dags för fönsterrenovering.

Behöver du renovera fönster i Uppsala? Tycker du att det verkar vara en kostsam historia? Funderar du på om det kanske är enklare och billigare att bara byta till nya fönster istället? Tänker du också på miljön och vill välja det mer miljövänliga alternativet?

Visste du att nästan alla gamla träfönster går att renovera? De är ofta av mycket hög kvalitet, av den allra starkaste och hårdaste delen av träet. De kan hålla i många år om de renoveras varsamt med några års mellanrum. Låt någon som vet vad de gör ta en titt på dina fönster.

Fönsterrenovering sparar pengar på sikt

Visste du att du oftast sparar pengar på att renovera dina fönster jämfört med att byta ut dem till nya? Inte minst om du har ett äldre hus, där storleken på fönster oftast inte är av standardstorlek. Om du behöver måttbeställa fönster kan det bli väldigt dyrt. Bättre då att ta hand om de fönster du redan har. Då behåller du dessutom husets stil och utseende.

En fönsterrenovering använder betydligt mindre resurser än vad som går åt till att byta fönster. På det sättet är det ett miljövänligare alternativ. Om dina fönster dessutom tätas eller isoleras i samband med renoveringen så kan du spara energi, vilket både din plånbok och miljön kommer tycka om.

30 Jun 2023