Glasa in balkongen och förläng sommarkänslan

Skulle ni vilja nyttja er balkong under en större del av året och inte bara då solen skiner? Detta kan bli möjligt om den glasas in. En inglasad balkong gör också att bostadens värde stiger.

En inglasad balkong skyddar inte bara mot stark sol och dåligt väder utan även mot störande buller och insyn. Både växter och djur trivs dessutom bra på en inglasad balkong. Ofta är det också så att en balkonginglasning gör att bostadens energiförbrukning går ner. Detta eftersom glaset blir ett extra skydd mot både solen under heta sommardagar och kyla och hård vind under kalla vintrar. Faktum är att en balkonginglasning väldigt ofta höjer värdet på bostaden eftersom den blir så pass mycket mer användbar. Inte sällan är det den inglasade balkongen som lockar spekulanter vid en lägenhetsförsäljning.

För- och nackdelar med balkongglas

Precis som med allt annat så finns det även nackdelar med att glasa in balkongen; som att det kan bli väldigt varmt där på sommaren samt att det blir krångligare att vädra ur bostaden. Det blir även fler fönster att putsa och att hålla rena. Tycker man om att sola på sin balkong så kan det bli svårt bakom ett glas. Andra tycker att det är oattraktivt med en inglasad balkong och att utomhuskänslan går förlorad.

Men - genom att sätta in skjutbara balkongglas så löser man samtliga av dessa problem. Idag är också utbudet av balkongglas stort och man kan få glas i alla möjliga modeller, färger och profiler som passar till fasaden. Dessutom kan man välja vikbara vidfäfönsterster till sin balkong vilket gör att glasputsningen går som en dans.

Ofta bättre pris om man är fler

Funderar man på att glasa in sin balkong så kan det vara en god idé att fråga om det finns fler i huset som skulle vilja göra det. Då har man nämligen stor chans att få ett bra pris. Sedan vänder man sig till ett par olika företag som är experter på balkonginglasning och ber om kostnadsförslag för att enklare kunna jämföra priser. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av det så kallade ROT-avdraget vilket gör att man kan få ner priset på själva arbetskostnaden. Hitta expert på balkonginglasning i Västerås kan var bra,välj ett företag som har funnits med i branschen ett tag och som har goda referenser.

30 Nov 2020