Golvet som fungerar på industrin

Det ska bara fungera bra. Är det så du tänker när du tänker industrigolv på ditt företag? Men hur är ett golv som fungerar och vad vill du ska fungera med, och på, golvet på din industri?

Industrigolv. Säger det ordet dig någonting? Om du arbetar på en industri så kan svaret vara ja. Men om du inte gör det, så kan det svävande komma något i form av: ett betonggolv, kanske?

Då är det en gissning som inte alls är så fel. Även om industrigolv kan bestå av en mängd olika material och utformningar, beroende på vilken funktion det är i den lokalen.

För det kan vara ett golv som är i trä, klinker, gummi, asfalt och till och med metall. Huvudsaken är att det är ett golv som fyller sin funktion på bästa sätt, vilket ibland kan innebära olika material.

Från maskiner till finskor

Det är nog inte så ofta som ett industrigolv besöks av människor med finskor, men det är ändå inte så långt ifrån verkligheten. Ett industrigolv måste fungera för alla vätskor och material som kan spillas på golvet.

Det ska även tåla allt i maskinväg, samtidigt som du ska kunna gå på det utan att halka eller få ont. Förutom det så ska du även lätt kunna rengöra golvet och kunna se om något har spillts, så att du kan ta bort det.

Låter det som golv som ska ha en väldig massa funktioner och möjligheter så stämmer det exakt.

24 Aug 2021