Göteborg är staden med finsnickeri

I Göteborg kan du hitta specialister på finsnickeri. Bara se dig omkring i hamnstaden Göteborg så kan du se exempel på snickarglädje som stolt visas upp på gamla verandor och små trähus.

Nu är det inte alltid som finsnickeri förknippas med det yttre i en huskropp. Ofta går nog tankarna åt möbler och inredning snarare än snickarglädje på verandataket, men faktum är att det ena inte förtar det andra. Det går med andra ord alldeles utmärkt att ha snickarglädje runt fönster och ingång, samtidigt som hela huset är fyllt med vackra handgjorda möbler där det tydligt syns att det är handgjord design så långt ögat når. Möbel efter möbel.

Ett väl bearbetat material blir som sammet när du låter handen glida över det färdiga träet. Och visst kan du känna lukten av både kåda och trä bara du blundar och låter dig föras iväg till en riktigt förtrollad skog. Kanske kan du som så många andra relatera till en sagovärld med höga furor och djupa skogar där både det ena och det andra skymtar fram mellan träden.

Specialister på finsnickeri gör resultatet till en ren glädje

För att du ska kunna få känna av den kärlek som ligger i ett gediget hantverk kan du ta dig en sväng till en butik som enbart har hantverkstillverkade möbler, i liten skala. Det är lättast att hitta dem på landsbygden. Men i Göteborg finns det återförsäljare och snickare som klarar även den svåraste utmaningen, när det gäller är man specialister på finsnickeri på hög nivå.

12 Nov 2021