Grönare är skönare med en målare i Göteborg

Om du ska ta in en målare för att byta färg på ditt hem i Göteborg kan du välja vilken färg som helst. Vad du vill! Men det bästa är nog om du väljer grönt.

Det finns många anledningar till att du borde låta en målare göra ditt hem grönt. Det är den färg som ögat har lättast att ta in, vilket betyder att du hamnar i ett skönt viloläge när du tittar på någonting grönt. Människor blir lugna av grönt, helt enkelt.

Man brukar säga att “grönt är skönt” och det finns orsaker till det. Växtlighet brukar ju vara just grönt. Det signalerar friskhet och frodighet! När grönsakerna är gröna är det helt enkelt fart på fälten och när träden är gröna är det härlig sommar. När man ser grönt ser man att allt är bra.

En målare kan få dig att tänka på tillväxt i köket

Vi människor använder till och med ordet grönt för att bekräfta att något är okej eller på rätt väg. Gröna siffror betyder tillväxt och grön text på matförpackningarna har kommit att symbolisera ekologiskt. Om du låter måla ditt vardagsrum grönt kommer du att kunna känna den där ekologiska tillväxten stråla mot dig.

Eller så gillar du kanske bara grönt och vill att ditt kök ska få en uppfräschning. Undersökningar visar att grönt är en av de populäraste favoritfärgerna. Det är inte så konstigt om du vill titta på en grön vägg när du dricker morgonkaffe, istället för en bakgata i Göteborg.

24 Apr 2023