Gummiduk – håller din packning torr och glad

Det som är bra med en gummiduk är att det är en duk av gummi. Som dessutom har väldigt många användningsområden. Till exempel är gummiduken en riktig expert på att hålla tätt från fukt.

Ibland är det himla skönt när saker och ting inte är någonting annat än vad de verkligen heter. Så att man kan kalla en spade för en spade, om du förstår. Att det finns en logisk slutledningsförmåga i vad man kallar ett föremål och vad det är faktiskt är och vad det används till. Ett föredömligt exempel på en sådan sak är gummiduken. Det är en duk. Av gummi. Varken mer eller mindre. Den rullas ut och säljs per meter, precis som en vanlig bordsduk. Men med den stora skillnaden att den är tillverkad i gummi och absolut inte har som ändamål att bres ut på bordet till middagen.

Så används en gummiduk

Det enda som kanske inte avslöjas av gummidukens namn är vad en gummiduk används till. Då kan den här texten få tala om det för dig istället, så slipper du fundera på det. Eller googla det, vilket antagligen är vad du hade gjort. Nåväl. Vanligast är att man använder en gummiduk när man ska packa någonting. Anledningen är för att man vill att det ska hålla tätt. Gummiduken har nämligen en väldigt bra tätningsförmåga. Därför kan den användas även i andra sammanhang så länge syftet är att den ska hålla tätt från någonting. Som fukt eller smuts till exempel. Vad som helst egentligen.

22 Apr 2022