Håll kylan ute

Om dina gardiner rör sig i vinden, när det är minusgrader ute, är det dags att göra en ordentlig översyn. Det finns sätt att täta fönster på, som gör att du kan behålla dina gamla fönster.

Förr i tiden var det vanligt att ha tjocka gardiner i alla fönster. Det berodde på att fönstren var dåligt isolerade, ibland hade de till och med synliga glipor. Idag är otäta fönster inte något som du behöver stå ut med. Om du har bra fönster, men ändå upplever att det drar in, så kan det räcka att du använder dig av en tätlist för fönster. Det är en mjuk list som du fäster runt fönstret, för att se till att fönstret sluter helt tätt när det är stängt. Inga mer fladdrande gardiner eller behov av tjocka filtar med andra ord. Dina uppvärmningskostnader kommer också att gå ner, som en extra bonus.

Historien om tätlisten

Har du också haft den där grannen som vet allting bäst? Som har alla verktyg hemma och som aldrig gör någonting utan att tala om det för alla grannar, inklusive dig? Den typen av närboende kan tidvis vara frustrerande och irriterande att ha och göra med. Men det är ändå klokt att hålla dig god vän med dem, för du vet aldrig när deras kunskap kommer väl till pass. Som den gången du råkade sätta tätlisten på fel sida om fönstret. Eller när du använde dig av fel sorts tätlist, och inte längre kunde stänga fönstret.

20 Jun 2021