Har er förening en egen rörmokare?

En kompetent och trygg rörmokare är något alla bostadsrättsföreningar bör ha i sitt nätverk. När olyckan är framme har det gått för långt. Se till att förebygga och underhålla era rör.

Sitter du i styrelsen för er bostadsrättsförening så har du säkerligen koll på listan av alla hantverkare och entreprenörer ni anlitar. Förutom att ha avtal för regelbunden fastighetsskötsel lär ni ha kontakt med skickliga elektriker, snickare, trädgårdsmästare och rörmokare som är specialiserade på VVS för bostadsrättsföreningar.

Att laga rör kan väl alla, eller? En naiv inställning som du förhoppningsvis inte har om du sitter i er styrelse. När det kommer till kritan är det oftast ekonomin som avgör vilka beslut en styrelse fattar. Långsiktiga jämfört med kortsiktiga kostnader och att få fastigheterna att må bra över tid. Och det är ju inte bara byte av rör som rörmokaren gör ...

Att förekomma är alltid billigare i längden

Att förekomma olyckan är alltid billigare än att komma för sent. När olyckan väl har hänt kan det bli betydligt mer omfattande och dyrt att reparera. Förutom att laga akuta läckor eller att felsöka vatten- och avloppssystem har ni säkerligen mindre jobb för er rörmokare löpande. Hen hjälper er att installera disk- och tvättmaskiner och annat. Hen hjälper till att reparera och byta blandare och liknande i kök, badrum, tvättstugor osv.

En rörmokare är toppen att ha in-house så alla känner hen och kan höra av sig vid stopp i avloppen och andra småjobb. Men kanske framförallt när föreningen behöver större besiktnings- eller renoveringsjobb på helheten.

4 Feb 2021