Hitta rätt hantverkare i Stockholm till badrumsrenoveringen

Håller ni på och planerar inredningen till ert nya badrum i Stockholm? Ni vet väl att ni också måste anlita behöriga hantverkare? Här kommer några tips på viktiga saker att tänka på.

En badrumsrenovering kräver en hel del planering om det ska bli som man drömmer om. Eftersom kostnaderna lätt springer iväg är det smart att börja med att bestämma en budget. Först därefter planerar man hur badrummet ska se ut och väljer inredning och material. En badrumsrenovering ställer också extra höga krav på de hantverkare som ska utföra arbetet. Försäkringsbolagen kräver att man anlitar våtrumscertifierade hantverkare i Stockholm. Detta för att hemförsäkringen ska gälla. Ofta behövs det också flera olika specialkompetenser vid en badrumsrenovering som snickare, elektriker, vvs-installatör, kakelsättare, målare etc.

Byggfirman ser till att rätt hantverkare hela tiden är på plats

För att slippa anlita varje hantverkare för sig och skriva flera olika avtal kan man använda sig av totalentreprenad. Det finns byggfirmor som är specialiserade på badrumsrenovering och som kan ansvara för hela renoveringen då de har tillgång till alla de olika hantverkare som krävs. Att använda sig av totalentreprenad är nästan alltid också mer ekonomiskt, men framförallt sparar man tid. Detta eftersom byggfirman ser till att rätt hantverkare hela tiden är på plats så att renoveringen inte står still. Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på arbetskostnaden, men det kan ändå vara bra att jämföra priser. Enklast gör man detta genom att ta in kostnadsförslag från några olika byggfirmor som erbjuder totalentreprenad i Stockholm.

19 Feb 2022