Höstens trender inom badrumsinredning

Det är intressant att följa de trender som finns när man vill förena teknik, inredning och design på många områden, men här fokuserar vi på badrum och inredning. Det kommer ju, och går, de inredningar som vi gillar och som sedan ratas. Någon som kanske minns 1970-talets bruna-orange-gula inredningar? Väljer man då att behålla det, anses det först vara helt ute, men väljer man att bortse från det som är "ute" och väntar tillräckligt länge, blir det "inne" igen. Det är blir till sist så gammalt att det anses vara "antikt", "retro" och "kult" – och blir populärt på nytt. Kanske blir det så med den inredning som du i dag väljer? vi hoppas ju det. Här redovisar några av de trender som pågår just nu.

1. Nuvarande trenden – hållbara material

Den viktigaste trenden vi ser just nu är den hållbara trenden. Vi vill hellre ha hållbara material när vi väljer inredning; vi ser allt mer stenmaterial för väggar och golv. Vi ser fler metaller i inredning, såsom mässing, koppar eller stål. Kombinerar vi dessa material med varandra blir helheten mycket hållbar.

2. Svarta inredningsdetaljer

Det är mycket snyggt med svarta inredningdetaljer och som passar till de allra flesta färger. I och med att vi har sett mycket färger i inredning, både i kök och badrum, som har gått i grönt som har en nyans av grått i sig, liksom rosa som går mot grått, passar den svarta inredningen mycket bra.

3. Runda former på speglar, badkar och handfat

Det är mycket populärt med runda former både på handfat, badkar och speglar i badrum. Eller ovala former på handfat och badkar. Badkaren ser nästan ut som halva äggskal i sin vita och ovala form.

4. Färggrannt i badrum

En annan trend som vi ser i år är att vi tar in mågna fler färger i badrumsinredningarna. Här ser vi både gult, rött och orange. Vi ser även klarblått, azurblått och andra färggranna inredningsdetaljer. Kombinerar man något av detta i sin inredning, får man ett mycket trendigt badrum, som dessutom håller länge.

Är du sugen på renovering av badrum och letar efter hantverkare i Stockholmstrakten kan du börja med att googla "badrumsrenovering Stockholm". När du sedna får några förslag av Google på företag som gör badrumsrenoveringar i Stockholm är det bara att ta kontakt med några av dem och fråga efter offert och referenser. Välj sedan den som är bäst.

18 Oct 2018