Hur du slipar en altan

Är det dags att slipa din altan? Antingen du väljer att anlita hjälp eller göra det själv så är det en hel del att tänka på. Både gällande miljö och design.

Det är många som har valt att anlägga en altan på sin uteplats. Ett underlag som är varmt och mjukt att gå på och som även ger den där härliga utomhuskänslan som många eftersöker. Men vilket virke, och behandling, som än används så kommer det en dag när det är dags att se över altanen. Dagen då du behöver slipa din altan och även behandla den.

Genom att slipa och behandla din altan kan du få ut många år till med din altan. Något som underlättar för dig både praktiskt och ekonomiskt. För att inte tala om den miljömässiga vinsten i att slippa kasta en hel altan för att ersätta den med en ny.

Slipa din altan på rätt sätt

Om du väljer att slipa din altan själv, eller om du anlitar någon för att slipa en altan, så kanske du ändå vill ha koll på vad som ska göras, och hur. Då kan du exempelvis gå ut online och söka på hur du ska göra, för att också kunna få en del inspiration gällande utförande och behandlingar.

En altanslipning ska ske på ett sätt som gör att altanen får ett längre liv, och att den kommer se ut som ny igen. Men det är även viktigt att vara noga med vilka kemikalier som används och att inte sliprester åker ner i jorden.

23 Jul 2023