Hur fixar man en bra badrumsrenovering i Göteborg?

Att göra renoveringar och förbättringar på sitt hus på egen hand blir alltmer populärt. Och det finns verkligen mycket en normalhändig person kan göra själv vad gäller hemmafix. Att måla, tapetsera, slipa golven, bygga ett staket eller en altan och så vidare är alla roliga och relativt lätthanterliga projekt, som dessutom inte ställer skyhöga krav på resultatet. Det kan få bli lite småskevt, det kan till och med finnas charm i det som inte är helt perfekt. Det finns dock vissa typer av renoveringar som inte hör till denna kategori, och det är renoveringar som innefattar el och VVS. Som en badrumsrenovering till exempel.

Vanligt med skador i badrum i Göteborg

Varje år drabbas flera bostäder i Göteborg av fukt- och mögelskador till följd av dåligt renoverade badrum. En del av renoveringarna är utförda för flera år sedan, men en del badrum är nyrenoverade. Anledningen är så gott som alltid densamma: en hemmafixare har gett sig på att upprätta tätskiktet, och inte hållit sig till branschens regler. Den som renoverar sitt badrum själv får räkna med att inte få någon ersättning av sitt försäkringsbolag om en skada uppstår. Därför är det ett enormt risktagande att ge sig på att renovera badrummet själv.

Allt är inte så enkelt som det verkar

Det är lätt att gå in på internet och få goda tips och detaljerade beskrivningar på hur man renoverar ett badrum, inklusive att upprätta tätskikt, spackla mot golvbrunn och så vidare. Det är dock väldigt viktigt att tänka på att bara för att något ser enkelt ut på internet betyder det inte att man kan själv kan utföra uppgiften på ett korrekt sätt.

Dessa instruktionsvideor och pdf:er som tillhandahålls har mer än sällan den huvudsakliga uppgiften att fungera som reklam. Man vet att många söker efter instruktionsvideor och fakta om hemmafixande och gör en video där man visar hur det går till för att locka folk till hemsidan. Detta må vara okej om det gäller tapetsering eller golvläggning, men att tro att man har förutsättningarna för en badrumsrenovering för att man sett en video på Youtube är tyvärr att lura sig själv.

Hitta rätt firma för badrumsrenovering

Det finns många bra firmor som erbjuder totalentreprenad på badrumsrenovering i Göteborg, och det är en bra väg att gå. Vid en totalentreprenad tar det anlitade företaget hand om allt från planering till genomfört arbete och slutnotan blir billigare än att anlita målare, byggare, VVS-tekniker, elektriker etc var och en för sig. Genom en enkel Googlesökning på Badrumsrenovering Göteborg får du upp många firmor som kan hjälpa dig med allt sm behövs vid en badrumsrenovering.

Det är alltid bra att kontakta flera firmor, berätta vad du vill ha utfört och ta in offerter. Välj sedan den firma du tycker verkar mest seriös och som har bäst kommunikation, hellre än de som erbjuder det lägsta priset. En seriös firma slarvar inte med egenkontroll, återvinning och gör alltid sitt bästa för att badrumsrenoveringen ska bli så lyckad som möjligt utifrån ditt perspektiv. Man är engagerad och kommer med förlag vid planeringen och hjälper kunden att förverkliga sina visioner. I längden är det väl antagligen detta du vill ha vid en badrumsrenovering, inte lägsta möjliga pris.

5 Apr 2019