Hur kan man bäst slipa golv i Stockholm?

Det är alldeles för lätt idag att bara köpa nytt golv. Istället för att ge det gamla en chans och slipa det. Visst är det roligt med nytt men bättre om man kan ta vara på det gamla golvet i Stockholm.

Nej, nu börjar det bli för tråkigt. Det går knappt att gå på golvet utan att en träflisa sticker in i foten. Sen sitter man i en evighet och gräver i foten för att lyckas hitta den. Nej tack, inte mer trä i fötterna. Golvet har gjort sitt, det är inte bara flisorna, det ser också förskräckligt ut. Med en massa små barn som har åkt fram längs golvet har det verkligen tagit stryk i längden. För att inte tala om där datorstolen är, där är det nästan helt kalt. Trots det vill man inte göra sig av med sitt gamla kära trägolv. Det matchar trots allt in väldigt väl och dessutom känns det speciellt att bevara det. Kanske ska man ge sig på att slipa golvet istället, få fram en fin och fräsch yta.

Genom att slipa golvet säger ni hejdå till träflisor

Ni har bara hört en massa positivt om golvslipning. Det tar inte alls lång tid och resultatet blir som nytt. Man kan bevara det gamla, men ändå sätta sin egen prägel på det. Så att lägga på en golvfärg är inte omöjligt. Det är enkelt att slipa golv i Stockholm, det finns bra firmor som erbjuder det. Man kan även välja att göra det själv. Men man finner många gånger att det är värt att ta hjälp. Det krävs ändå en del kunskaper för att inte riskera att få ett snett golv eller slipa alldeles för mycket på vissa ställen.

En maskin slipar golvet

Med hjälp av en golvslipningsmaskin får man till den perfekta ytan. Den slipar bort det översta laget och tar fram en ny fin yta. Säg hejdå till alla sprickor och missfärgningar, för nu väntar något nytt och fint. När slipningen är färdig ska allt efterarbete göras. Detta gör såklart även företaget ni anlitar. De behandlar golvet så att det skyddas från både repor och missfärgningar, vill man kan man även färga golvet då. Hur ofta man kan slipa golvet beror både på vilket golv du har och hur tjockt det är. Men allt detta kan du få svar på från företaget du vänder dig till när golvet ska slipas.

29 Jul 2021