Hur mycket tar en takläggare i timmen?

Ditt tak har en väldigt viktig funktion i ditt hem då det skyddar ditt hus mot alla väder. Det är därför det är viktigt att det blir omhändertaget på rätt sätt. En takläggare kan hjälpa dig.

Priset för en takläggare kan variera från stad till stad, och det beror också på vilken erfarenhet de olika takläggare har. Priset för en takläggare per timme brukar ligga på mellan 400-650 kronor. Det finns både billigare och dyrare takläggare men priset ligger generellt däremellan. Innan du anställer en takläggare är det alltid värt att samla ett antal olika offert, detta så att du kan jämföra mellan olika offerts. Det är inte priset däremot som är det viktigaste alltid, utan kvaliteten är det som är viktigast. Så kolla på tidigare omdömen från befintliga kunder och se till att firman erbjuder en garanti på deras arbete. Då vet du att om något inte håller upp till standard, eller blir fel fixar takläggaren detta åt dig.

Gäller ROT-avdraget för en takläggare?

När du anställer en takläggare som har F-skatt kan du använda dig av ROT-avdraget. Det finns dock vissa krav som du måste uppleva för att använda dig av avdraget. Du måste vara över 18 år gammal, ha ett jobb och betala skatt och även äga ditt hus. ROT-avdraget går att använda upp till 50 000 kronor per år och det dras av från arbetskostnaden. Det är ett 30 % skatteavdrag och finns till för att göra det enklare för dig att anställa hjälp i ditt hem. En annan fördel är att om ni är två personer i hushållet gäller ROT-avdraget per person. Vilket gör att ni båda kan använda er av avdraget.

Viktigt att ta hand om ditt tak

Det är viktigt att hela ditt hus blir omhändertaget, men ditt tak är en väldigt viktig funktion i ditt hem - det skyddar ditt hus mot alla väder. Det är ditt tak som ser till att ditt hus inte får vattenskador varje gång det regnar eller snöar. Men detta betyder också att ditt tak måste bli underhållet så att det kan ha en lång livslängd. Hur lång livslängd ditt tak har beror helt på vad för tak det är. Men det brukar minst ha en livslängd på runt 50 år, men vissa tak har en livslängd på 100 år. Det är däremot viktigt att det blir underhållet, med ständiga reparationer kan du förhindra att du behöver lägga om hela taket.

3 Mar 2020