Hur ska man resonera kring ett slitet trägolv?

De golv som ligger i din bostad nöts hela tiden. Mer eller mindre, beroende på var de ligger så kommer dina fötter att hamna på golven, vatten och smuts kommer in utifrån, möbler kommer att placeras på golven, saker kommer att tappas och så vidare. Ett golv är det område som drabbas av hårdast slitage i en bostad. Detta gör att golvet i fråga måste underhållas för att bli så fint och hållbart som möjligt.

Vi ska här titta lite närmare på hur du ska resonera vid ett trägolv. Ett trägolv har några klara fördelar jämfört med andra typer av golv. Dels så är det vackrare, dels så är det lyxigare och dels så kan man rädda ett nött trägolv på ett annat sätt än vad kan göra vid plastgolv, laminat eller klinkers. Går en klinkersplatta sönder så måste den bytas ut - tappar du något på ett trägolv så går detta ofta att rädda genom en golvslipning.

En viktig del gällande skötseln av ett trägolv handlar om golvslipning. man brukar kunna slipa ett trägolv ungefär tre gånger. Med en livslängd på en mansålder så handlar det inte om ett frekvent återkommande projekt. Det talar för att man ska ta professionell hjälp

Just en golvslipning är en viktigt del att ta fasta på för dig som bor i en bostad med trägolv. Bor du i en lägenhet i Stockholm där trä är det genomgående materialet på golven så kommer du nämligen att tjäna på att, med jämna mellanrum, genomföra en golvslipning. Det är en väsentlig del i hur lång livslängd dina golv får och det handlar dessutom om att du ger hela bostaden ett lyft.

Vi ska tillägga att en golvslipning i Stockholm är möjlig att göra ungefär tre gånger på ett trägolv (man måste ha tillräckligt med yta att slipa) och att ett trägolv har en livslängd som sträcker sig över ungefär en mansålder. Baserat på detta kan vi säga att det således inte handlar om någon årlig företeelse och att du i och med detta bör kosta på sig att ta professionell hjälp vid en golvslipning av dina trägolv i lägenheten i Stockholm. Varför? Jo, för att det blir ett bättre resultat - till ett rimligt pris.

Slipa golvet med slipmaskin

Använd rot-avdraget för din golvslipning

Det hela är logiskt. Har du ett trägolv som är nött och slitet så skalar du, genom en golvslipning, bort det översta lagret. Det innebär att golvet hela tiden blir tunnare och att du som lekman kan riskera att ta för mycket då du slipar. Anlitar du ett företag some rbjuder professionell golvslipning så tar de exakt så mycket som behövs och gör det, genom detta, möjligt att genomföra ytterligare golvslipningar i framtiden. Det är viktigt.

Att tjänsten är inkluderad i ROT-avdraget är dessutom ytterligare skäl till varför du ska ta hjälp. Du kan anlita en golvslipare i Stockholm och dra av 30% av den totala arbetskostnaden – detta med ett tak på 50.000 kronor/år.

24 Mar 2018