Inred badrum med energibesparande funktioner

Det är många som genomför renoveringar i sina hus, av lite olika orsaker. Ett hur behöver ständig tillsyn. Äger man ett stort hus, eller lägenhet och har, till exempel en stor familj, sliter det ner ett hus. Inte allt på en gång, och det behvöer inte vara stora renoveringar heller. Ibland kan det räcka med att bara rensa häng- och takrännor, en annan gång att endast tapetsera om ett rum, eller två.

Ett badrum som har mer än 30 år på nacken bör definitivt renoveras om. Dels sliter det väldigt mycket på badrummet med ständig vattenanvändning, dels finns det en hel del modern inredning som till exempel kan spara energi, vatten och el. Därför listar vi här de kanske viktigaste detaljerna i ett badrum som direkt kan hjälpa dig som husägare att spara på dina uppvärmnings- och elkostnader, men också som sparar på jordens resurser.

Toalettstol med mindre vatten

Detta är egentligen ingen direkt nyhet. Det kommer med jämna mellanrum nya toalettstolar som använder minder vattenmängd än dem vi är vana vid. De nyaste toalettstolarna änvänder ännu mindre och ännu mer effektivt det vatten som behövs för att spola. Här lönar det sig verkligen att jämföra vattenmängder och nya toalettstolar för bästa resultat.

Kran som enbart rinner när du använder den

Även detta är ingen direkt nyhet, ändå händer det mycekt på detta område när det komemr till mer effektiva användnign av vatten som komemr ur kranarna. Har man inte bytt kranar på ett tag, är det en god idé att se över valet av smarta blandare med mindre vattenanvändning.

Golvvärme när du använder badrummet

Varför slösa på uppvärmning, när man kan ställa in golvvärmen endast när du använder den, till exempel, golvvärme som endast är påslagen på morgnar och kvällar. Andra tider är rena rama slöseriet på energiresurser. Vi behöver alla dra ner på vår användning av energi, även om det finns renare energikällor som är miljövänliga.

Handdukstork med timer

Här är det samma princip som med toalettstolen och vattnet som rinner i våra kranar att vi ska tänka på att värmen inte slösas på handdukstorkar som är helt onödig. Då är en timer ett effektivt sätt att få ner energianvändningen.

Belysning där du står

Även här är tanken att det är onödigt att slösa med belysning och onödig energianvändning. Därför ska man endast ha belysning där man behöver den som mest, till exempel i spegeln. Ja, du kan skaffa dig en spegel som är upplyst. På det sättet använder man spegelns reflex av ljus för att spara på energianvändningen.

Duschmunstycke med mer effektiv vattenstråle

Här har tillverkarna tagit fram ett duschmunstycke som sprider vattnet mer effektivt. Det gör att du inte behver vrida på vattnet i så stor grad som om du har en dåligt munstycke som mer fungerar som en trädgårdssalng. Dessutom kan du till och med skaffa en timer som väcker dig ur din morgondusch och påminner om att stänga av vattnet. Läs mer här om hur du kan genomföra badrumsrenoveringar i Sollentuna på: http://www.badrumsrenoveringsollentuna.se.

29 Jun 2018