Kan jag genomföra en badrumsrenovering på egen hand?

Om man funderar på att genomföra en badrumsrenovering i sitt hem så ska man först och främst veta att det är vissa saker som man måste ta extern hjälp för att få göra. Här inkluderar vi dragning av vatten- och el och för att dessa nödvändiga saker ska få göras så måste en behörig och certifierad person vara på plats för jobbet. Du som privatperson kan alltså inte vid en badrumsrenovering börja dra vatten eller el och tro att det arbetet ska bli godkänt – nej, då bryter du nämligen mot lagen och riskerar att själv få betala dyra pengar om det upptäcks. Värt att tänka på, eller hur?

Resten får du faktiskt – konstigt nog – sköta själv och här talar vi alltså om kakling, läggande av klinkers samt byta av dusch eller badkar. Detta är tyvärr något som alltför många tagit fasta på då det handlar om en badrumsrenovering och vi säger här tyvärr då resultaten verkligen är av varierande kvalitet. Det är nämligen inte det lättaste att exempelvis lägga kakel och att allt fler människor får för sig att de klarar av detta är faktiskt lite av en fara för framtiden.

Det kan ju nämligen – vid en badrumsrenovering – vara så att kaklet som en privatperson satt upp inte håller måttet och där plötsligt en vattenskada visar sig – en vattenskada som i sig kostar mycket pengar och som dessutom tar tid att reparera och som kan inkludera ett helt hus. Bor man i ett lägenhetshus och drabbas av en vattenskada så finns det nämligen stora chanser att underliggande lägenheter även de får stora problem och det är därför ganska konstigt att just sådana saker som att lägga kakel inte är mer reglerat vid exempelvis en badrumsrenovering.

Här råder vi alltså att man istället kontaktar en firma som sköter om hela denna badrumsrenovering och istället betalar lite extra direkt – visst, det kommer ju att bli dyrare, men sett till riskminimering så kommer det alltid att vara värt pengarna. En vattenskada är inte billig att ta hand om, eller hur? Dessutom ska man även se till det slutgiltiga resultatet och det blir helt enkelt – i de allra flesta fall – betydligt snyggare om man tar hjälp av proffs än om man försöker sköta allting själv vid sin badrumsrenovering.

En badrumsrenovering är en investering

Man ska alltid se sin badrumsrenovering som en slags investering – både i sig själv och i det rent eknomiska den dagen man säljer sin bostad. Detta kan man också tänka på och använda sig av – att ju mer du investerar, ju större avkastning blir det också. En badrumsrenovering är alltså precis som vid alla andra affärer att man har en större chans att nå ett högra mål om man satsar lite extra.

Detta är något som verkligen alla hemmasnickrare bör ta till sig och kanske alltså direkt anlita ett proffs för sin badrumsrenovering. Man får svälja sin stolthet om man vill nå maximal vinst och detta oavsett om det handlar om en badrumsrenovering eller en affär med aktier.

2 Jun 2017