Kan jag renovera mitt badrum i Stockholm?

Att renovera ett badrum kräver lite extra kompetens – detta då arbetet både är komplicerat och tar ganska lång tid. Dessutom får du inte göra allt själv heller. Saker som att dra el och vatten kräver nämligen att en utbildad person med behörighet gör det och då alla människor inte har den kompetensen så brukar man faktiskt tjäna på att låta en firma sköta om att renovera sitt badrum. Bor du i exempelvis Stockholm och vill renovera ditt badrum – ja, då kollar du helt enkelt upp en massa olika företag som kan hjälpa dig med arbetet. Varför kolla hos flera och inte bara hos en? Jo, i Stockholm - eller någon annan stor stad – kan man nämligen tjäna mycket pengar på att höra sig för innan man bestämmer sig.

Detta så det faktiskt finns många företag som specialiserat sig enbart på att renovera badrum och där de gör allt ifrån att dra vatten och el samt kaklar och lägger klinkers. Hör man sig då för hos många kan man pressa priserna och på så sätt slippa betala allt för mycket.

Dock ska man veta att det även finns firmor som inte är alltför bra på att renovera badrum – sådant märks speciellt i Stockholm där oseriösa aktörer smugit sig in på marknaden tack vare att efterfrågan är så stor för renoveringar i allmänhet men badrum i synnerhet. Här gäller det alltså att kanske inte välja det billigaste alternativet utan i lugn och ro se över företagen innan man bestämmer sig – att renovera badrum är ett jobb som man inte vill att någonting går fel med. Detta gäller dock inte bara i Stockholm utan naturligtvis över hela landet.

Kan jag använda rot-avdraget till att renovera mitt badrum i Stockholm?

Rot-avdraget är något som de flesta använder sig då de ska renovera sitt badrum och det är också med tanke på sådana jobb som det kom till. Det är alltså jobb som människor inte kan göra själva, där specialkompetens krävs som man använder Rot – och i det ligger definitivt att renovera sitt badrum. I Stockholm har detta visat sig vara väldigt lukrativt för företag inom denna bransch – detta på grund av man i Stockholm ser en större flexibilitet gällande boende och man därför i betydligt högre grad också väljer att renovera sina badrum.

Om du som firma då kan använda dig av Rot vid arbetet – ja, då kan också fler privatpersoner anlita dig. Naturligtvis gäller detta över hela landet och inte bara då det handlar om att renovera badrum – dock märks det särskilt väl i just Stockholm. Men detta är dock generellt för alla branscher där rot-avdraget kan användas. Det kan alltså vara byggjobb, plåtslageri, svetsning och andra saker som vanliga privatpersoner inte kan – eller får – göra själva. Att renovera ett badrum i Stockholm var alltså bara ett exempel som lika gärna kunnat handla om att bygga en altan i Göteborg.

24 Mar 2017